Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:05 01.07.25 
Професионални
   >> Полиция
*Кратък преглед

Тема Имат ли право полицаите да нарушават ЗДПнови  
Автор toni11bg (непознат )
Публикувано10.09.11 17:52

Здравейте колеги. Имам такъв въпрос - имат ли право пилицаите, които са н аработа, без включен специален режим, да нарушават закона. Питам, защото се вбесявам, като видя как полицаите в патрулките се возят без колани, говорят си по телефоните, минават на червено, днес пък един така грозно ме засече, че щях да катастрофирам. Яд ме е, защото за същите тези провинения, същите тези боклуци ми пишат актове, и вече съм на ръба да ми вземат книжката, заради "тежки престъпления" като без колан, невключени фарове, говорене по тел... Не съм чел закона, но мисля, че щом не им свети лампата, са обикновени шофьори, като нас, и трябва да спазват всичко.
Имам такава идея - намислил съм да монтирам в колата камера с висока резолюция, с която да снимам всеки път, когато видя ченге да се вози без колан, да говори по тел. или да минава на червено - това го виждам ежедневно, и архивът бързо ще набъбне. Някой може ли да каже как е най-добре да се публикуват снимките.

Тема Re: Имат ли право полицаите да нарушават ЗДП [re: toni11bg]  
Автор Julian (доктор)
Публикувано03.10.11 16:11

Не съм полицай, но знам че нямат право за нарувавап ЗДП ако не са в специален режим. Просто няма контрол.

Всичко отдалечено от морето е провинция. Ъ. Хемингуей

Тема Re: Имат ли право полицаите да нарушават ЗДПнови [re: toni11bg]  
Автор jmuks ()
Публикувано04.10.11 19:15

Питаш имат ли право на теория или на практика? Защото отговорът в двата случая е различен.

Тема Re: Имат ли право полицаите да нарушават ЗДПнови [re: toni11bg]  
Автор Hoй (библейския)
Публикувано13.10.11 03:30

Дори и с включена звукова и светлинна сигнализация са длъжни да се съобразяват с пътната обстановка и ЗДП, като на ... кръстовище да намалят докато не са убедени, че останалите участници в движението не са ги забелязали и им дават предимство и т.н.
Публикувай материалите си в "Аз репортерът" на БТВ и/или Ю туб.
Няма да ти свърши работа само камера с висока резолюция, ще ти трябва и теле-обектив.
Виждал съм ги как взимат рушвет от мангалите, които продават цигари на Кооперативния в Люлин / на има -няма 200м от Общината/, но върхът беше, когато на Женския пазар извадиха щайги със зеленчуци от ... патрулка?

"Библия учить нас любить ближнего своего. Кама-сутра объясняет, как это делать. "

Тема Re: Имат ли право полицаите да нарушават ЗДПнови [re: Hoй]  
Автор Plan9 (...)
Публикувано13.10.11 13:02

"на ... кръстовище да намалят докато не са убедени, че останалите участници в движението не са ги забелязали"

"Не"-то е излишно и погрешно. Казал си обратното на това, което си искал да кажеш. Трябва да се убедят, че останалите участници в движението са ги забелязали, не че НЕ са ги забелязали.

Последното би било опит за убийство.

Тема Хайде, хайде ...нови [re: Plan9]  
Автор Пpoфи (член)
Публикувано17.10.11 08:33

Принципно си прав, но от контекста на поста му става ясно за какво иде реч. Да, добре е да се изчиства изказа от грешни /а не погрешни / конструкции на фразата, но по важното е - какво всъщност се случва в тази територия, та всеки малоумник нахлупил фуражка започва да дерибейства ?!

п.п. Скоро попаднах на ТВ репортаж в който шофьор на линейка показваше 5 наказателни постановления от КАТ за превишена скорост, минаване на червено и т.н. , въпреки включените сигнализации за специален режим на движение.

п.п.п. По същинската тема - не съществува закон, указ или наредба, която да разрешава невестулките с фуражки да шофират без да са опасани с колан.

Тема Re: Хайде, хайде ...нови [re: Пpoфи]  
Автор Plan9 (...)
Публикувано21.10.11 09:08

^- проф. Стефан Брезински, Трудният български език, 2006

Също:

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.