|
Тема
|
Вече ми се гади
|
|
Автор |
Пpoфи (член) |
Публикувано | 18.01.10 11:20 |
|
Не гьонсурат, не знам точно каква е думата описваща българския полицай.
И защото милиционерите ще ревнат, че обобщавам - нали тези са минали психопрофил при назначаване, нали цял институт по психология има МВР !!!
п.п. Само да вметна, че за идентично престъпление, американците дебнаха Полански 30 години и накрая го гепиха в Швейцария. А става дума за Полански, а не малоумен, полуграмотен мунчо с кепе.Редактирано от Пpoфи на 18.01.10 11:26.
| |
|
е, ненямам думи.....къде живеем бе, не абсурдистан ами не знам....
Любовта започва с усмивка, увеличава се с целувка и завършва със сълза.
| |
Тема
|
Re: Вече ми се гади
[re: Пpoфи]
|
|
Автор |
Risp (непознат) |
Публикувано | 18.01.10 17:21 |
|
"п.п. Само да вметна, че за идентично престъпление, американците дебнаха Полански 30 години и накрая го гепиха в Швейцария. А става дума за Полански, а не малоумен, полуграмотен мунчо с кепе"
"През октомври срещу Велев и Димитров започна разследване във Варненска районна прокуратура"
Що щеш?
И нека спомена онова, което би трябвало да е очевидно: всеки може да си завежда дела за почти каквото поиска. Това не е важното, важното е крайното решение на съда. И само то си струва да бъде коментирано, когато е налице. В момента се правят опити за коментиране на нещо, което не се е случило. Нелепо.
| |
Тема
|
Re: Вече ми се гади
[re: Risp]
|
|
Автор |
Пpoфи (член) |
Публикувано | 18.01.10 20:03 |
|
`Що щеш? `
Честно казано, искам тези да са в ареста, а не да правят медийни сензации с втрещяващата си наглост. Да, това вече не е проблем на МВР, но пък се питам /от много време/ какво става с подбора във въпросното министерство ?
Представа си нямам каква е системата вътре, но няма ли тестове, прегледи дали служителите са пригодни и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ОПАСНОСТ за околните.
| |
Тема
|
Re: ха-ха
|
|
Автор |
MlTEXX (arhontis) |
Публикувано | 19.01.10 12:54 |
|
нормално за нашата татковина ,кво ли има да видим още.
Salus populi suprema lex.
| |
Тема
|
Сензация - ама поредната ЖЪЛТА
|
|
Автор |
Fire_wind (непознат
) |
Публикувано | 02.05.10 00:45 |
|
Такаа... По новини, радиа, вестници форуми и т.н. излиза шокиращата новина: "Полицаи изнасилват малолетно момиче !!! "
(малолетно лице е такова, което няма навършени 14 г. - бел. автора )
Тази новина започва да се мултиплицира, преразказва и видоизменя в различни варианти, кой от кой по-шокиращи... "Будните граждански съвести" по форумите получават душевен оргазъм от факта, че се е появил такъв богат "матриал" да изявят "будна гражданска позиция"...
Дали пък да не погледнем фактите ? И тъй:
1. Факт едно:
"Малолетното" момиче, всъщност се оказа на 17 навършени години.
Де-юре, лицето се води "непълнолетно", а това е доста различно от "малолетно".
Де-факто над 90% от тук четящите лица от мъжки пол, са правили секс с лица от женски пол на по 17 че и на по-малко години.
Де - факто, това момиче го делят няколко месеца от пълнолетие.
Де-юре да правиш секс с непълнолетно, но не малолетно лице, от противоположния пол, с нейно/негово съгласие, по нашето законодателство НЕ Е престъпление.
Престъпление е, АКО лицето няма навършени ЧЕТЕРИНАДЕСЕТ години, или ако съвкуплението е било осъществено чрез принуда или заплашване, или ако съвкуплението е с лице от същия пол.
Справка - глава втора, раздел VIII от НК.
Пак де-юре, по сега действащото законодателство, момиче навършило 16 години може не само да има интимни контакти, но може и съвсем законно да сключи граждански брак !!!
Справка - чл. 12, ал. 2 от Семейния кодекс.
2. Факт две:
Оказва се, че "изнасилената" "малолетна", всъщност съвсем доброволно, спокойни и на приятелски начала си е живяла задружно с двамата господа в тяхното бунгало, в продължение на ДВА МЕСЕЦА. Като през цялото време е поддържала интимните си контакти с тях.
3. Факт три:
Оказва се, че "изнасилената" "малолетна", всъщност никога не е подавала оплакване да е била изнасилена от някого.
Оказва се, че разследването започва, по подаден подозрително услужливо, сигнал до инспектората на МВР , от "доброжелатели" с будна гражданска съвест.
Пак услужливо, информацията за този случай е светкавично е раздухана във всички медии и то по начин, който съдържа откровени лъжи.
В чест на истината, самата "изнасилена малолетна", дори след като била призована по повод образуваното дело, в качеството си на свидетел, съвсем чистосърдечно твърди в показанията си, че интимните и контакти с двамата млади мъже, са си били неин личен избор.
4. Факт четири:
Никой от изброените по-горе факти, не намери отзвук в медиите, а където все пак тези факти бяха споменати, това беше сторено с "половин уста". За сметка на това етикетът "Полицаи изнасилвачи" така и не беше свален от случая.
Мисля си за тези четири прости факта и се чудя:
На мен ли нещо ми се губи, или на някой му е много изгодно да манипулира истината в посока "скандална сензация" ? Поредната ЖЪЛТА, ако трябва да съм точен.Редактирано от Fire_wind на 02.05.10 01:02.
| |
|
|
|
|