Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:41 14.11.25 
Професионални
   >> Полиция
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Бъхтаха куки!нови  
Автор Sargon lll ()
Публикувано05.05.07 03:25

На 1 май около 22,30 часа трима служители от патрулна група на Осмо РПУ били изпратени за проверка по сигнал от граждани. Гражданите съобщили, че им се сторило твърде странно видяното в столичния квартал "Димитър Миленков" - група от около десетима край автомобил, теглен от каруца.

На място съобщението се потвърдило и служителите започнали проверка. Докато извършвали огледа, полицаите били нападнати от група с многочислен превес.

Пострадалите са настанени в МВР-болница, като единият от тях е на лечение и в момента. Криминалистите установили двама от извършителите на побоя - 29-годишния Т.Й. и 31-годишния К.А., криминално проявени. Работата по установяване и задържане на останалите извършители продължава, съобщават от МВР.

Вчера на територията на Осмо РПУ, при специализирана полицейска операция, съвместно със силите за превенция и охрана при отдел "ОП"- СДП. Проверени и доведени в Осмо РПУ са 48 криминално проявени, от които един е бил обявен за общодържавно издирване, десетима са били без документи за самоличност и шестима са се укривали от полицията и не са се явявали при редовно призоваване по водени срещу тях дела, добавят от вътрешното министерство.

Статистиката на СДП показва, че от началото на годината на територията на столицата са регистрирани още пет случая на физическо насилие над полицаи.

Трябва да си истински професионалист, за да имаш пистолет, но да допускаш да те трупясват по подобен начин. Или пък - върл мазохист...

Тема Re: Бъхтаха куки!нови [re: Sargon lll]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано05.05.07 13:55

Не те на са ги използвали защото знаят че началниците им са лайна като тебе. Ако беха простреляли някой, щеше да сереше полицай простреляха невинни граждани защото били роми. Ай такава пумийна яма си че няма на къде :) Явно много комплекси имаш да избиваш след като и мулето се отказа да сере пък ти продължаваш :)

Тема Re: Бъхтаха куки!нови [re: .]  
Автор Sargon lll ()
Публикувано05.05.07 15:31

Ако, бяха стреляли по мангали, аз съм последният, който щеше да ги критикува. Даже щях да бъда приятно изненадан! Но, уви...

Друго си е явно да стреляш по самотни стари гъбари от българския етнос. Така ли е, милиционерска подлого?

АвторБTA (Нерегистриран)
Публикувано05.05.07 16:32

Тъпо е да изпростяваш дотолкова, изкривявайки факти, само защото си мислиш, че ти е изгодно в случая. Много добре знаеш, че онова е било инцидент. Много добре знаеш, че няма умисъл. Много добре знаеш, че са се упражнявали в стрелба, което става ясно от хилядите дупки от куршуми наоколо.
А при положение че си съвсем наясно с тези неща, но въпреки това се изказваш сякаш са застанали на някое дърво и са чакали човек, за да го прострелят, значи си негодник. Няма нищо по-долно от клеветник, играещ си по толкова отвратителен начин с хора. А да обявиш един човек, който просто е проявил небрежност, за убиец, е върхът на простащината. Да не говорим, че е престъпление.

Тема Re: Бъхтаха куки!нови [re: БTA]  
Автор Mixy (@#$%^)
Публикувано05.05.07 17:04

> Много добре знаеш, че онова е било инцидент. Много добре знаеш, че няма умисъл. Много добре знаеш, че са се упражнявали в стрелба, което става ясно от хилядите дупки от куршуми наоколо.

Друга песен щеше да запееш, ако се бяха "упражнявали в стрелба" по теб или твой близък!

> А да обявиш един човек, който просто е проявил небрежност, за убиец, е върхът на простащината.

За да не изпростяваме значи, правим следната поправка: човек убил от небрежност е небрежен убиец. Или пък убиец-спортист, нали са се упражянвали за спорта.

Mixy

Тема Re: Бъхтаха куки!нови [re: Mixy]  
АвторБTA (Нерегистриран)
Публикувано05.05.07 17:39

1) Изтъкваш факта, че не съм близък на загиналия с цел да подкопаеш мнението ми? Изтъкваш факта, че съм обективен с цел да подкопаеш мнението ми?! Надявам се, че разбираш колко нелепо е това.
И в същото време обявяваш за ценно необективното мнение - това на близките. Очевидна глупост.
Вероятно в повечето случаи на загинал поради нечия непредпазливост вероятно близките биха искали виновникът да бъде осакатен или убит. Това ли е справедливостта според теб? Това ли е?

2) Отдавна е прието от културните и мислещи хора човек, убил поради непредпазливост (т.е. без умисъл), да не бъде наричан убиец.
Най-малкото защото няма мисленето на убиец.
По предпазливост може да убие абсолютно всеки, във всеки един момент. Докато си караш колата, ще погледнеш за секунда встрани, и при лошо стечение на обстоятелствата - ето те убиец. Примери бол.
Но няма умисъл. Ще си бъдеш същият човек, който си бил и секунди преди да се случи инцидентът. Разликата между теб и човек, замислил и изпълнил убийство, ще бъде ГРАМАДНА. И само кръгъл простак би те нарекъл убиец заради някакви свои моментни мерзки цели, пренебрегвайки очевидното.
Всъщност убеден съм, че същите тези подлеци, които се гаврят тук с гадната съдба на един човек, имал нещастието да извърши убийство поради пусти глупост и непредпазливост, са проявили съчувствие и разбиране спрямо шофьора на автобуса, свършил пътуването си в река Лим, и спрямо Алиев, шофьора на камиона, станал причина за смъртта на 19 човека (освен ако не са и шовинисти - нещо типично за всеки, способен да мрази само защото някой е от дадена професия, етнос или раса, за всеки, склонен към поставяне под общ знаменател). Но ето, няма нищо подобно тук. Защо? Защото имат комплекс спрямо полицаите. Отричайте го, отричайте го...
Ето какво е необективността, ето какво е нагласата.

Тема Re: Бъхтаха куки!нови [re: БTA]  
Автор Sargon lll ()
Публикувано05.05.07 18:33

Не знам, че са се "упражнявали в стрелба". Това не се ли прави само на специални полигони, където възможността за подобни инциденти е нищожна? Практика ли е униформените да се упражняват по този начин, застрашавайки живота на невинни? Според мен въобще не са се упражнявали, а са пуцали за кеф. И, съм сигурен, че дори са си разменяли патлаците - всеки да види, как му гърми на другия оръжието. Странно е, че намерих конкретния извършител. И, той е убиец. Всеки, който убива, е такъв. Набий си го в кухата кратуна!

Не съм казал, че са го чакали гъбаря, за да го гръмнат. Но, това не променя нещата - убили са беззащитния човечец, но им се размина изключително леко - дисциплинарно уволнение и символична парична санкция.

Сега ме съди, защото повтарям - безпричинно убилият гъбаря със служебния си пистолет е убиец. Давай, отрепко!

Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано05.05.07 19:56

Ама тия верно ли не ги съдиха въобще?

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Бъхтаха куки! [re: Sargon lll]  
АвторБTA (Нерегистриран)
Публикувано05.05.07 20:05

Кухата кратуна си ти. Видях, че е безсмислено да ти се говори каквото и да било, затова няма и да го направя. Ти не възприемаш.
Мога само да ти пожелая да изпаднеш в ситуация да се чудиш какво да кажеш, когато някой елементарен простак те нарече убиец само защото си си разсеял за миг в колата си.
Неспособността да се поставиш в позицията на другия и да погледнеш ситуацията от тази гледна точка, е типична за глупака.
Колкото до самата присъда, и аз смятам, че е по-лека, отколкото би трябвало. Но и по-голяма да беше, пак бихме били свидетели на същите тъпи, озлобени брътвежи. Защото простаците винаги ще видят това, което искат да видят.
Аман от вдетинени човечета!

В тая държава почти винаги липсва разбиране за това що е то престъпление без умисъл и дали човекът, убил поради глупост/непредпазливост, е по-различен от нас с каквото и да било. Което е нормално, при толкова много глупци...

АвторEмo (Нерегистриран)
Публикувано05.05.07 20:28

ба си гражданите имаме ,нямам думи ! да се радват ,че някакви престъпници са били полицаи и да припкат тука за да се похвалят веднага !
не държава ,а кочина !

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.