Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:17 12.11.25 
Авто-мото
   >> Мотоциклетизъм
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема мотор за начинаещнови  
Автор cardigans (непознат)
Публикувано07.01.08 20:00

Здравейте.
Значи от години си мисля за мотор но тази година вече мисля сериозно да взема нещо да пробвам на практика.Та проблемът е че досега съм карал само колело

а не ми се почва със скутер или балканче.Повечето ми познати ми казаха че за абсолютно начинаещ моторист, пистак над 600 кубика не е практично решение ( мн тежък и по труден за контрол и т.н ) .Отначало си мислех или за Aprilla 125 или нещо 250 , ама мн ме дразни пискливият звук. Засега най удачен ми се вижда варианта за zxr 400 , макар че трудно се намират.Ако някой от вас има повечко опит ще съм мн благодарен за всички съвети и препоръки. Надявам си и на някой полезни съвети за всеки начинаещ ( първи стъпки на по мощен мотор и т.н ). Благодаря предварително

Тема Re: мотор за начинаещнови [re: cardigans]  
Автор CBR 6OO (странен)
Публикувано08.01.08 01:54

щом е учебна машина се ориентираи към някакво V2.
имат повече въртящ момент от редоваците и става лесен старт с малък шанс да го угасиш при потегляне.
Другия 'бонус' е ,че като малко по-тромави агрегати (изключаваики върховите модели и расовите марки) предлагат по-финно дозиране на газта и се привиква значително по-лесно,като придръпването е доста по-малко отколкото при редовите.

от към геометрия,заради двигателя центъра на тежестта се намира по-назад,понеже единия цилиндър е прав а другия сочи напред (има и конструкции с вертикално разположение на 45 градуса),както и други монтажи,а оттам малко по-леката предница и както следва по-малко гимнастика по завоите.
при редоваците двигателя е наведен напред и е малко дискомфортно за първа машина.

КАкво дурго.........огледаи се за някоя Honda Vt250 spada -понеже са за малко пари.

иначе всакакъв неикидбаик би би идеален.

Тема Re: мотор за начинаещнови [re: CBR 6OO]  
Автор BelODUPE (новак)
Публикувано08.01.08 21:29

Аз съм за минимум 400 кубика,по малко няма смисъл,повече също за начинаещ

АвторVAGABOND (Нерегистриран)
Публикувано09.01.08 07:44

По-голям, по-добре...за бъдещето. С какъвто и да започнеш, все ще трябва да се привиква. Въпрос на гледна точка. Това е моето мнение...практично...

Тема Re: мотор за начинаещнови [re: BelODUPE]  
Автор cardigans (непознат)
Публикувано09.01.08 21:27

в тази връзка какво мислиш за Kawazaki zxr 400 ?

Автор BelODUPE (новак)
Публикувано09.01.08 22:26

ZXR ра изглежда добър мотор,няма лош мотор ако се поддържа,но имай предвид че с по немасовите машини е по трудна поддръжката,(ако тук изобщо има масови мотори),потърси си някоя Хонда,поне са най много,според мен де.
Абе квото и да си вземеш,няма да съжаляваш,стига да не е барака

Тема Re: мотор за начинаещнови [re: VAGABOND]  
Авторbrutalist (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 00:52

здрасти значи аз съм на 18 и бях начинаещ като теб и затова си купих чернo kawasaki zxr250 и си ми е естра и сега го продавам ако иамш интерес казваи аз вече се ориентирам към по голям а за моя изобщо не е товарен и е на 30000км реални скайп brutalist89

АвторVAGABOND (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 14:38

Аз карам кавазаки, по стар модел, само 90 конски сили и мисля, че са добри. Важно е отношението към техниката, каквато и да е тя. Първо да не се подценява, ти да не се надценяваш, с теглито и мщността се свиква. Ако имаш мотора за който питаш, можеш да го вземеш...и като му посвикнеш, ще ти омръзне. Така се израства. Но ако 'рискуваш' отначало с по-голям, ще си спестиш после време и ниви разправии за подмяната с по- голям.И 600 става, важно е в случая да свикваш постепенно, не '' отведнъж''. И стеглото се привиква...моя е 220 кг, отначало и аз го гледах с почит, но сега, след толкова години ...по-голям ще ми дойде много. Значи и това е важно, дали ти подхожда мотоциклета по характер, визия и въобще.

Автор Ra4OKowa4a (непознат )
Публикувано03.02.08 13:11

Винаги първият мотор е за начинаещи :))) И ще падаш и ще ставаш и ще се блъскаш в телени мрежи и полисмени ще ти свалят шапка и ще те глобяват понякога .Според мен почни от малък мотор свикнеш ли веднъж после няма да имаш спиране а и остави си удоволствието от голям за после Парите са лесна работа като се реши човек.И аз мисля като Вагабонта с две думи.

Авторнинджa (Нерегистриран)
Публикувано04.02.08 09:35

Зравей и от мен , да си кажа и аз мнението .В момента карам такъв мотор за какъвто ти имаш мерак Kawazaki GPZ - 400 ninja чисто черен като дявол но ако си наистина начинаещ препоръчвам ти да почнеш с някои 250 Honda ,Yamaha или подобно от тоя клас .Защото както по- горе един колега спомена паданията и подхлъзванията са неизбежни а като за сефте да почнеш постояно да сменяш мигачи и огледала не дай боже нещо по скъпичко ще ти натовари яко финансите.Kawazaki GPZ 400 с пълен резервоар тежи 210 кг. и при ниска скорост и завои е малко тромава и изесква практика да му свикнеш но после кефа е голям .

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.