Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:01 11.11.25 
Авто-мото
   >> Мотоциклетизъм
Всички теми * *Кратък преглед

Тема honda super cubнови  
Авторbamze (Нерегистриран)
Публикувано26.02.06 18:04

kak moje v Bg da nemoje da namerish tozi motor . 50 000 000 proizvedeni do kraia na 2005 g. , tuk pochti nego poznavat. tova 50cc harchi 1l.benzin na 120km.
90cc harchi 1l na 100km. na praktika nai-zdravia drigatel . Tuk ne e populiaren zashtoto NIAMA GAZARSKI VID. U nas vsichki sa DUPETA na dve koleleta.

Тема Re: honda super cubнови [re: bamze]  
АвторSUHYA (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 17:13

Прав си за дупетата приятелю,аз имам хонда LEAD 90 ,скутер ,6 години го карам - над 15 000км съм минал вече. 90кубиковия му мотор е суперподоибие на куб 90,само дето при скутерите част от картера е и заден еднораменен носач.Когато го задрах от юркане 2000 година и тука не бяха сънували такова бутало месните некадърници,един авер ми купи ремонтно бутало от дилър на хонда в Страсбург за 100$. Та тоя дилър на хонда е казал на пича че това е бутало за КУБ и двигателите са еднакви.
Значи не се заблуждавай няма мотор който да гори литър на 100км.Моят никога не е падал под 2,4 на100 извънградско а вече го карам доста яваш.Двутактовия принцип на работа "плюе" част от бензина в ауспуха и го догаря там.Това се компенсира в 4 тактовите моторчета,но не мога да преглътна мисълта да имам клапани,верига,картер с масло и куп подобни боклуци на такова малко моторче,не си струва. Разни ямахички ,хондички и сузукинца (скутери) които наблюдавам и за които чета из руските сайтове не падат под 1,8л на 100,а ако ги юркаш повечко с лекота достигат и 4,5 на 100.
За хонда куб явно си гледал по дискъвъри.Ще ти кажа само че никой от изброените: хонда дио;ямаха джог,сузуки сепия и други не са по лоши от куба при нормално каране имат огромен ресурс на механиката примерно за 20 000 ще купиш 1 ремък,и 6 ролки за не повече от 50лв и 2 гуми за по 15 лева(траял) ;акумулатор от UPS за 15 лв.Все пак трябва да разбираш малко от машинарии да си мераклия и да не си алчен гъз за 200 400 и прочее кубика.Питай някой такъв колко км кара на година? Само ги бършат и пребоядисват по гаражите.Една гума им е над200лв;верига и зъбчатки-500;масло моторно30лв за литър;накладки ,(които ковах сам) златни от 200км/ч не се спира с накладки-самоделки.Каски ръкавици ,чанти,екипи с които като слезеш от мотора изглеждаш като наакан,с моя мотор съм ходил в Балчик ,от Бургас съм и то не веднъж. През 5 дни-созопол,несебър,поморие,сливен,приморско със жена ми посреднощ ,абе 3400 км за лятото на 2005 не се навъртат с бръмчене по светофарите за което много хора си използуват кубиците и конете.Със същия тоя мотор съм мъкнал хилти под наем,50 кг каменит, ходя на кафе и при + 2 градуса целзии(наблизо),ходя за фишери и види,ходя понякога до нефтохима,където бачкам. Ако един мотор гори повече от 3,5 на 100 вече е безсмислен, поне за хора които си печелят парите с труд. Верно да пътуваш със 60км/ч не е много приятно но шансът да доживееш старини е много по голям.Така че господа обикновенни хора, пазарете си малки и прости машинки ,те ще ви служат вярно и почти безплатно.

P.S. сам си правих кожен екип,облякох в кожа един работен ватиран костюм.Ползувам го най вече на извънградско ,кой ме гледа при +4 градуса как изглеждам по пътя за Айтос например?

Автор 3ъл_Дyx (вестоносец)
Публикувано28.02.06 23:08

За да е познат тук един мотор,не е зле да е внасян официално в поне една от големите евродържави.Да не говорим,че Хонда имат малки заводи из цяла Азия,дето бълват стотици хиляди скутери,за които тук не само,че не сме чували,ами няма и да чуем.Просто не ги продават тук.И това не зависи от нас.Фирмена политика на Хонда е,както и на други производители.

Обаче двутактов мотор,който да харчи 1/100 няма.Две са минимум.Недей чете какво пише в инструкцията относно разхода.Това е при опитни условия,за нов двигател.Да не говорим,че 50сс скутери си харчат нормално и 3/100.

Тема Re: honda super cub- разходнови [re: 3ъл_Дyx]  
Авторфakт (Нерегистриран)
Публикувано12.10.06 21:51

Хонда Вокал(1983г, 4такт, 49цц, 48кг) при постоянна скорост от 30км в час изминава 130км за литър- ФАКТ! При яко каране 1,5л на 100км.
Много рядко може да се купи читаво 50цц, 4такт в България.
Пиаджо Зип в момента изглежда добре, но тежо.

Тема Re: honda super cub [re: bamze]  
АвторTORBOZOLA (Нерегистриран)
Публикувано14.10.06 11:35

QKO

АвторRAP-A-HOLlC (Нерегистриран)
Публикувано29.09.10 17:22

az ot 5 godini karam honda super cub i sam mn.dovolen.Motora e ot 1982 no mu nqma ni6to zdrav e kato kamak,no v BG ne e mn.izvesten napravih mu malko modifikacii i sega osven 4e e zdrav izglejda super

Тема Re: honda super cubнови [re: RAP-A-HOLlC]  
Авторgazara_93 (Нерегистриран)
Публикувано29.09.10 17:26

ako ima nqkoy merakliq za super cub az prodavam,modificiran super cub ot 1982 72cc. tel.za vr1zka-0896164628

Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.