|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Тема
|
Какво съкровище...
|
|
Автор |
HeпoзнaT (Muscheltaucher) |
Публикувано | 06.12.05 16:53 |
|
... видях наскоро - преди около седмица, но все не ми остава време да ви разкажа. Та значи колата е МБ 123 300Д (1980 год, бяла с ориг. боя, КЛИМАТИК, ел. предни седалки) и най- интересното - колата е на 176000 км.!!! Карана е редовно до 1984, когата умира собственика (българин, който живее във Виена от 1940г., собственик на голяма фирма и на няколко имота из града). От тогава я кара жената (австрийка, от унгарски произход) само през weekend-а до някое кафене. Имат 2 деца (2 момичета, едната говори сносно български, другата въобще, и двете нямат книжки). Колата не беше помръдвана от 2 год заради операция на тазобедрената става на бабата, след която ходи на патерици и не може да управлява. Тъй като съм в много добри (приятелски) отношения с всички (но не бях и чувал за съществуването на бенца), ме помолиха онзи ден да я изкарам и покарам малко, да я дозаредя с нафта, да сложа в резервоара течност против замръзване, да сменя чистачкките и течността и да я върна пак в гаража. От тогава съм в ШОК, автоматика превключва по- мазно от нова зафира автоматик, вътре е като недокосвана. Нямах апарат да я щракна, но тази седмица ще намина пак и ще ви я покажа. Лошото в цялата ситуация е, че бабата НИКОГА няма да я продаде (поне докато е жива) - спомен от мъжа й.   
Грабвам си куфара и си заминавам....
| |
|
Мдаа...да са живи и здрави такива баби.
Но ти поне светни щерките за какво става въпрос, че ако бабата такова, да не вземат да я шитнат за 500 Евро на някой мангал...
Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?
| |
|
Aз само да можех, веднага я взимам и я прибирам в България в един гараж за 15- ина години. А иначе бабата е здрава като камък, само счупването на ставата я изкара от релси. Но нали знаеш, че богатите хора са много алчни и ако кажа на дъщерите за какво става въпрос, после аз ще си скубя косите. Така че ще чакам да дойде точния момент 
| |
|
Брех, да му се невиди..
Аз си мислех, че такива неща съществуват само в горубленския фолклор.
Ако не го пеше казал ти, направ ми минаваше покрай ушите като поредната лакардия.
Брех, брех..
Ами какво да ти кажа - хвърляи мрежата бавно, бавно, и полека, дано стане работата - ама то иска много време...
Дано се похвалиш с това съкровище наживо
Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy
| |
|
Мани, мани! Тва като го разказвах на зет ми и той като тебе - абе, стига си ми говорил кат горублянски джамбазин вика. Е да, ама не. Жива истина. Тея дни ще взема апаратчето и ще го нащракам отвсякъде
| |
|
Венич, хвърли си едно око на личните
| |
Тема
|
Re: Какво съкровище...
[re: HeпoзнaT]
|
|
Автор | ALEXONE™ (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.12.05 12:17 |
|
Мен не ме учудва историята,просто си има хора който държат на спомените и ценностите.Според мен винаги можеш да познаеш кога една кола е съсипана от езда и кога собсвеникът и се е грижил за нея А и видът на колата сам говори за притежателя и.Една кола може да носи много спомени,както добри така и лоши
| |
|
...хахах, не знам дали си женен или имаш сериозна приятелка, затова ще ме извиниш, ако е така, пък ти давам такъв съвет, но....нали знаеш една приказка, с 1 куршум 2 заека...вземи с по-красивата от дъщерите (в приказките винаги е по-малката хихи) да направиш някоя игричка, пък и мечото ще ти падне някой ден покрай нея  
| |
Тема
|
Re: Какво съкровище...
[re: HeпoзнaT]
|
|
Автор |
HeпoзнaT (Muscheltaucher) |
Публикувано | 19.12.05 10:35 |
|
Ето го и първенеца на випуска:
Снимките не станаха много хубави, но беше тъмно и мноооого студено 
| |
|
ХА, то си има приказка -
Хубавия кон и под скъсан чул се познава :-)
И тук е много студено и улиците не са разчистени - в Тракия де, и напраска един сняг 40 см, а пред гаража - пред МОЯ гараж, е до 90 см - вятъра го беше навял :-(
А иначе Бенца е мозък - само дето му няма копчетата на касетофона, но това се преглъща :-)
Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
|
|
|