Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:25 24.04.25 
Автомобили
   >> Mercedes
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Тема Какво съкровище...  
Автор HeпoзнaT (Muscheltaucher)
Публикувано06.12.05 16:53

... видях наскоро - преди около седмица, но все не ми остава време да ви разкажа. Та значи колата е МБ 123 300Д (1980 год, бяла с ориг. боя, КЛИМАТИК, ел. предни седалки) и най- интересното - колата е на 176000 км.!!! Карана е редовно до 1984, когата умира собственика (българин, който живее във Виена от 1940г., собственик на голяма фирма и на няколко имота из града). От тогава я кара жената (австрийка, от унгарски произход) само през weekend-а до някое кафене. Имат 2 деца (2 момичета, едната говори сносно български, другата въобще, и двете нямат книжки). Колата не беше помръдвана от 2 год заради операция на тазобедрената става на бабата, след която ходи на патерици и не може да управлява. Тъй като съм в много добри (приятелски) отношения с всички (но не бях и чувал за съществуването на бенца), ме помолиха онзи ден да я изкарам и покарам малко, да я дозаредя с нафта, да сложа в резервоара течност против замръзване, да сменя чистачкките и течността и да я върна пак в гаража. От тогава съм в ШОК, автоматика превключва по- мазно от нова зафира автоматик, вътре е като недокосвана. Нямах апарат да я щракна, но тази седмица ще намина пак и ще ви я покажа. Лошото в цялата ситуация е, че бабата НИКОГА няма да я продаде (поне докато е жива) - спомен от мъжа й.

Грабвам си куфара и си заминавам....

Тема Re: Какво съкровище...нови [re: HeпoзнaT]  
Автор Caмo ДизeлМодератор (турбо 6-так)
Публикувано06.12.05 17:08

Мдаа...да са живи и здрави такива баби.
Но ти поне светни щерките за какво става въпрос, че ако бабата такова, да не вземат да я шитнат за 500 Евро на някой мангал...

Цял ден не спиш, цяла нощ не ядеш...как да не каталясаш?

Тема Re: Какво съкровище...нови [re: Caмo Дизeл]  
Публикувано06.12.05 17:33

Aз само да можех, веднага я взимам и я прибирам в България в един гараж за 15- ина години. А иначе бабата е здрава като камък, само счупването на ставата я изкара от релси. Но нали знаеш, че богатите хора са много алчни и ако кажа на дъщерите за какво става въпрос, после аз ще си скубя косите. Така че ще чакам да дойде точния момент

Автор Mercedes driver® (Хубав човек)
Публикувано07.12.05 11:49

Брех, да му се невиди..

Аз си мислех, че такива неща съществуват само в горубленския фолклор.
Ако не го пеше казал ти, направ ми минаваше покрай ушите като поредната лакардия.

Брех, брех..

Ами какво да ти кажа - хвърляи мрежата бавно, бавно, и полека, дано стане работата - ама то иска много време...

Дано се похвалиш с това съкровище наживо

Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy

Тема Re: Какво съкровище...нови [re: Mercedes driver®]  
Публикувано07.12.05 11:56

Мани, мани! Тва като го разказвах на зет ми и той като тебе - абе, стига си ми говорил кат горублянски джамбазин вика. Е да, ама не. Жива истина. Тея дни ще взема апаратчето и ще го нащракам отвсякъде

Публикувано07.12.05 11:59

Венич, хвърли си едно око на личните

АвторALEXONE™ (Нерегистриран)
Публикувано07.12.05 12:17

Мен не ме учудва историята,просто си има хора който държат на спомените и ценностите.Според мен винаги можеш да познаеш кога една кола е съсипана от езда и кога собсвеникът и се е грижил за неяА и видът на колата сам говори за притежателя и.Една кола може да носи много спомени,както добри така и лоши

Тема Братле, имам една идея...нови [re: HeпoзнaT]  
Автор Vlado-BENZ (Mercedes-BENZ)
Публикувано07.12.05 13:25

...хахах, не знам дали си женен или имаш сериозна приятелка, затова ще ме извиниш, ако е така, пък ти давам такъв съвет, но....нали знаеш една приказка, с 1 куршум 2 заека...вземи с по-красивата от дъщерите (в приказките винаги е по-малката хихи) да направиш някоя игричка, пък и мечото ще ти падне някой ден покрай нея

Публикувано19.12.05 10:35

Ето го и първенеца на випуска:

Снимките не станаха много хубави, но беше тъмно и мноооого студено

Публикувано19.12.05 11:00

ХА, то си има приказка -
Хубавия кон и под скъсан чул се познава :-)

И тук е много студено и улиците не са разчистени - в Тракия де, и напраска един сняг 40 см, а пред гаража - пред МОЯ гараж, е до 90 см - вятъра го беше навял :-(

А иначе Бенца е мозък - само дето му няма копчетата на касетофона, но това се преглъща :-)

MB E250 S124
Clio 1.4Energy

Публикувано19.12.05 12:27

Маале, представих си го това изчистено, излъскано, пастирано...ще светне.
То грам ръждица няма!
Надявам се обаче, че не стои на улицата?

Публикувано19.12.05 12:44

е, под предния ляв мигач има едно петънце, ама то не се брои - за 20 минути и го няма

MB E250 S124
Clio 1.4Energy

Публикувано19.12.05 13:59

Гледах го това петънце, но то може и да не е ръжда.

Публикувано19.12.05 18:15

Е ти пък сега - не стига, че радио има (старо е колкото колата), та и копчета искаш. Ръждица има тук- там, под долния уплътнител на задния прозорец е почнала да подшупва боята, но като цяло е добре за възрастта си. А иначе колата не спи отвън, само беше стояла няколко часа пред къщата. Много се накефих на книжката с инструкцийте за колата - една такава синя - отгоре пише с големи букви 300Д. Пазят още и договора за покупко - продажба - писан на ръка, изредени всичките екстри с цена. Имам един въпрос обаче - когато е загасен автомобила, скоростния лост си се щрака съвсем леко напред - назад, все едно ръчни скорости на свободна! Аз не, че съм карал много автоматици, но на всичките лоста на загасена кола не можеш да го мръднеш. Нормално ли е това нещо? Иначе си работи съвсем меко, почти не се усеща кога превключва.

Публикувано19.12.05 18:34

Ако е врътнат ключа и първоначално е натисната спирачката, скоростният лост си се мърда свободно. Как ще го поместиш иначе от Р-положение?
Но, ако си се мърда свободно при всяко положение, значи заключването на лоста е повредено. Не е голям кусур, но е опасно, ако в колата си играят деца.

Публикувано20.12.05 12:48

Е майка ти д...ба и скапания дир, хиляда пъти ме връща,изхвърля... Тия нямат ли технически екип, слепи ли са, хиляда човека се махнаха от клубовете заради скапаната платформа на дир-а....

п.с. сори за офф-а

Публикувано20.12.05 12:49

Лоста си се мърда без да е вкаран ключа или натисната спирачката. Просто го чукваш да излезе от П и си отива почти сам чак до Л и С.

Публикувано20.12.05 14:27

Абе освен да бъркам нещо за 123-ките, но мисля, че и при тях си имаше заключване на лоста.
Както казах, и да е счупено заключването, не е голям проблем, ремонтира се или просто трябва да се внимава.

Публикувано20.12.05 14:33

Споко, и мен Дира ме ебава по десет пъти, докато приеме съобщението, но свикнах, преди да изпратя съобщението, да го копирам, та ако се издъни, просто го пействам в ново.

Публикувано20.12.05 15:24

Ми то е срамна работа така, уви

И аз така правя, и лошото е, че и в ICQ-то по навик взех да копирам....

Ама като си нямаме сайт като за света....

Ctrl-C - Ctrl-VCtrl-C - Ctrl-VCtrl-C - Ctrl-V

MB E250 S124
Clio 1.4Energy

Авторe25OD (Нерегистриран)
Публикувано20.12.05 15:54

По повод радиото:
Ако един ден станеш собственик на този МБ ( и ако искаш де) мога да ти дам Becker Grand Prix, уникално яко радио! То и досега си стои на семейния 220Д, W115 и си бачка. + това е с автоматична антена и автоматично търсене на станциите! Не знам коя година модел е, но е поне 1968-ма (с него е купена колата тогава). Има си стандартното, т.е. сегашното UKW...това по онова време не е било много нормално...
Btw, аз се чудия дали да не си го сложа на моя, но всички около мене ми казват, че съм луд:) Което е странно, защото на луд не би трябвало да противоречат, ама...:)

ПП. има и копчета:)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.