Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:09 15.07.25 
Автомобили
   >> Mercedes
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема Re: налягане на маслотонови [re: 19OE]  
Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано01.03.04 10:00

Отиди на реглаж. Препоръчвам ти сервиза зад 2-ро училище, но там е със записване на час. Сервиз на Бош са.
Иначе може и сам да си смъкнеш оборотите - има една врътка под въздушния филтър, но по-добре отиди на сервиз.
В момента на градско харчиш доста над нормалното.

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Ascona83]  
Автор Caмo ДизeлМодератор (турбо 6-так)
Публикувано01.03.04 10:57

Според мен трябва да е точно така, както при теб, ама колегите се дърпат нещо

Само Дизел

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Bad_Dog]  
Автор19OE (Нерегистриран)
Публикувано01.03.04 11:20

Не съм от София, ще търся някой майстор в нашия град макар, че на някои от тях им нямам доверие. Градско наистина харчи доста.

Тема Re: Нема да се плашишнови [re: Bad_Dog]  
Публикувано01.03.04 11:50

По какво съдиш, че са еднакви буталата? По размер ли?
Специално на моя двигател, буталото има вътрешен канал за масло. Една дюза, разположена под буталото пръска масло нагоре, което влиза в този канал и охлажда буталото. При запушване на тази дюза буталото може да се стопи. Има такива случаи.
При други турбодвигатели, може и да няма канал в буталото, но дюзите обикновено си ги има.
Абе не, че не може да се пробва, особено с по софт-турбо, но риска си го има. Обикновено могат да се намерят усилени гарнитури и лагери, пък останалото на късмет
Добра идея е да се сложи и допълнителен маслен радиатор, ако няма.

Знаеш ли го Kamikadze от BMW форума? Той е доста навътре със слагането на турбо на атмосферни двигатели.

Само Дизел

Тема Re: Нема да се плашишнови [re: Caмo Дизeл]  
Публикувано01.03.04 12:15

Само Дизел

Тема Re: Нема да се плашишнови [re: Caмo Дизeл]  
Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано01.03.04 14:34

Идеята е сравнително ниско налягане - около 5-6 psi - така че колата да не се съсипва
и горивната система да може да го понесе без смяна на компоненти. Т.е. това, което ще се сменя е изходящ колектор, турбо, интеркулър, въздушен филтър + осигуряване на масло до турбото и метални гарнитури(с тях се понижава и компресията леко). При 2.8 двигател би трябвало да има около 10+ коня на 1 psi.
Ако дигна над 1/2 бар трябва да сменям CIS(CIS-E).

Ама засега е само проект де.

Тема Re: налягане на маслотонови [re: 4 Matic]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано01.03.04 19:43

Mojте по книга ги дават 720-800, на колко точно бачка не мога да кажа!!!
Може би имам малко имам луфт в основните лагери щом пада под 2 ама не съм много сигурен, за сега нямам намерение да закачам мотора!!!

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Ascona83]  
Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано02.03.04 09:09

Погледнах книгата на Хейнс. Не пише колко трябва да сочи, но пише под колко не трябва да пада - а именно:

На празен ход - не по-малко от 0,3 bar.
При 3000 об - не по-малко от 3 bar.

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Bad_Dog]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано02.03.04 15:40

Така де и аз от там черпя инфо и точно зарад туй не мисля да отварям мотора, въпреки съмненията ми че лагерите са тръгнали! Тъй кат гледам ще изкарат още 100К километри пък тогава ще му мисля

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.