Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:41 25.03.25 
Автомобили
   >> Mercedes
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема налягане на маслото  
Автор19OE (Нерегистриран)
Публикувано27.02.04 14:34

В темата за филмчето пишете, че налягането на маслото при празен ход трябва да е 1,4 - 1,8 някъде, а на мойта кола и на празен ход и при каране е винаги на 3, това нормално ли е

Тема Нема да се плашишнови [re: 19OE]  
Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано27.02.04 15:42

1,4 - 1,8 е налягане за 6 и 8 цилиндрови - тъй като празния ход им е около 550-600 оборота.
На 4 цилиндровите с празен ход около 750-850 е нормално да е 3.

Тема Re: налягане на маслотонови [re: 19OE]  
Автор Caмo ДизeлМодератор (турбо 6-так)
Публикувано27.02.04 15:46

При студен двигател е нормално налягането да е на 3.
При напълно загрял двигател и масло, налягането при свободен ход трябва да е между 1 и 2, обикновено 1,5-1,8.
Ако ти показва постоянно 3, явно нещо не е наред с датчика.

Само Дизел

Тема Re: Нема да се плашишнови [re: Bad_Dog]  
Публикувано27.02.04 16:07

Ами тогава вместо скала да бяха сложили само лампичка - като падне под 3 да светне

Само Дизел

Тема Re: Нема да се плашишнови [re: Caмo Дизeл]  
Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано27.02.04 16:51

Това, което казах е че при еднакви обороти налягането е еднакво - натисни нежно газта на твоя и задръж на 800об. и виж колко ще ти покаже. Ще съм изненадан, ако е 1,5.

Просто 4-таците поддържат по-високи обороти на празен ход - аз сам си играл с моя (врътката под въздушния филтър - щото тогава и без това щях да ходя на реглаж - поне да си поиграя )- да му смакна оборотите до 650 - и стрелката отива по средата, ама се разтриса.

Да те питам още нещо - имаш ли идея доколо е голяма разликата м/у изходящия колектор на 280Е (107) и 300 турбо Д(124)? И как се контролира Waste Gate? Че разни вредни идеи ми се въртят из главата...

Публикувано28.02.04 19:01

Ще правиш SL 280 турбо ли?

Ами не знам колко точно е разликата между колекторите на 300 Д турбо и 280 Е. Може и да паснат с натъкмяване.
Waste Gate-а се контролира много просто. Има клапа с пружина, която затваря by pass канал, и като нялягането стане по-голямо от колкото може да удържи пружината - клапата се отваря и пропуска част от компресирания въздух директно в exhaust-а.
Разбира се има и втора защита - bosst pressure sensor на intake-а. Ако налягането все пак се вдигне твърде много (да речем, блокирал waste gate), този сензор дава сигнал и помпата реже горивото.

Обаче има доста разлики между турбо и атмосферен двигател. На турбо двигателя буталата са с маслено охлаждане, клапаните кухи и пълни с натрий за разпределяне на температурата, много неща са по-яки и тнт. Ако просто ръгнеш турбо на атмосферен двигател има вероятност да стопиш някое бутало

Само Дизел

Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано29.02.04 11:53

На моя 1.8 двигател когато е студена колата ми показва 3, като позагрее на празен ход стрелката ми слиза малко под 2 обаче само да погаля педала да се вдигнат оборотите на 1000 и веднага стрелката ми застава малко под 3, при движение си седи все на 3. Маслото ми е Титан 10В40 полусинтетика с молибден. Какво е молибден не ме питайте щото не знам, заводски си е в маслото.

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Ascona83]  
Автор 4 Matic (Mercedes-Benz)
Публикувано29.02.04 21:15

Az pak rabota na 500-520oborota na prazen hod

Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано01.03.04 09:13

Засега е само идеен проект ;)). Но знам ли...
По принцип гледах на други марки еднакви двигатели с турбо и без турбо и някои са с еднакви бутала, та си мисля, че ако му смъкна достатъчно компресията на двигателя и не го напъвам много(като налягане) не би трябвало да има проблем със "стапяне". Иначе четох за един 560 с турбо и бяха пробили извели само охлаждане за турбото (маслено) + метални гарнитури. Иначе самия двигател не го бяха барали.
Засега е идеен проект. Още не съм готов да вкарам 7000Е за играчка. Но може да купя някоя по-стара 190-тка и да си играя с нея, а крайната цел да е Р107 280турбо - около 250 коня.

Публикувано01.03.04 09:34

Като загрее двигателя стрелката пада малко под 3, колата я имам отскоро и не знаех и колко трябва да са точно оборотите на колата на празен ход, но при мен са високи (малко над 1000) и явно това е причината. Не знам защо са такива оборотите така си я купих колата. Двигателят е М102.962.

Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано01.03.04 10:00

Отиди на реглаж. Препоръчвам ти сервиза зад 2-ро училище, но там е със записване на час. Сервиз на Бош са.
Иначе може и сам да си смъкнеш оборотите - има една врътка под въздушния филтър, но по-добре отиди на сервиз.
В момента на градско харчиш доста над нормалното.

Публикувано01.03.04 10:57

Според мен трябва да е точно така, както при теб, ама колегите се дърпат нещо

Само Дизел

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Bad_Dog]  
Публикувано01.03.04 11:20

Не съм от София, ще търся някой майстор в нашия град макар, че на някои от тях им нямам доверие. Градско наистина харчи доста.

Публикувано01.03.04 11:50

По какво съдиш, че са еднакви буталата? По размер ли?
Специално на моя двигател, буталото има вътрешен канал за масло. Една дюза, разположена под буталото пръска масло нагоре, което влиза в този канал и охлажда буталото. При запушване на тази дюза буталото може да се стопи. Има такива случаи.
При други турбодвигатели, може и да няма канал в буталото, но дюзите обикновено си ги има.
Абе не, че не може да се пробва, особено с по софт-турбо, но риска си го има. Обикновено могат да се намерят усилени гарнитури и лагери, пък останалото на късмет
Добра идея е да се сложи и допълнителен маслен радиатор, ако няма.

Знаеш ли го Kamikadze от BMW форума? Той е доста навътре със слагането на турбо на атмосферни двигатели.

Само Дизел

Публикувано01.03.04 12:15

Само Дизел

Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано01.03.04 14:34

Идеята е сравнително ниско налягане - около 5-6 psi - така че колата да не се съсипва
и горивната система да може да го понесе без смяна на компоненти. Т.е. това, което ще се сменя е изходящ колектор, турбо, интеркулър, въздушен филтър + осигуряване на масло до турбото и метални гарнитури(с тях се понижава и компресията леко). При 2.8 двигател би трябвало да има около 10+ коня на 1 psi.
Ако дигна над 1/2 бар трябва да сменям CIS(CIS-E).

Ама засега е само проект де.

Тема Re: налягане на маслотонови [re: 4 Matic]  
Публикувано01.03.04 19:43

Mojте по книга ги дават 720-800, на колко точно бачка не мога да кажа!!!
Може би имам малко имам луфт в основните лагери щом пада под 2 ама не съм много сигурен, за сега нямам намерение да закачам мотора!!!

Автор Bad_Dog (MB)
Публикувано02.03.04 09:09

Погледнах книгата на Хейнс. Не пише колко трябва да сочи, но пише под колко не трябва да пада - а именно:

На празен ход - не по-малко от 0,3 bar.
При 3000 об - не по-малко от 3 bar.

Тема Re: налягане на маслотонови [re: Bad_Dog]  
Публикувано02.03.04 15:40

Така де и аз от там черпя инфо и точно зарад туй не мисля да отварям мотора, въпреки съмненията ми че лагерите са тръгнали! Тъй кат гледам ще изкарат още 100К километри пък тогава ще му мисля

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.