|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >> (покажи всички)
|
Изобщо, за какво дойде папата?
Искал е да забие флагче.
Така е... припика си мястото...
| |
Тема
|
Re: Ретроспекция à la pape
[re: goga]
|
|
Автор |
Superserb (малоум) |
Публикувано | 09.05.19 17:19 |
|
Освен идеологическата рамка и етикета...всичко друго в Р.Македония си е българско. То затова онези от Белград, които не искат това трябва постоянно да наливат вода в антибългарската мелница...
| |
|
...Жест на сближаване с православието...отговора жест от БПЦ беше...ледено Сибирско студен...
| |
Тема
|
[re: Superserb]
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 09.05.19 17:22 |
|
То същото е в Нишко. Само дето не е останал и един българин в Ниш.
| |
|
некои от нас “двамата“ е обркан(или ние , или Папата). Поскоро не е Папата !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Superserb (малоум) |
Публикувано | 09.05.19 17:25 |
|
Не е едно и също. В Нишко населението е в огромната си маса дебългаризирано ЕЗИКОВО. В крайна сметка езика е главният белег за разлика със съседните православни народи...
| |
Тема
|
[re: Superserb]
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 09.05.19 17:34 |
|
Виждам, че ти си кълчиш езика на скопско наречие, ама колко от българите под 50 год възраст разбират на 100 процента сръбската шльоковица " пишеш квото чуваш"? Истината е, че съвременният книжовен македонски ни е чужд, макар и близък език.
Драги Каров го разбирам, но колко оттатък говорят като Драги.... Въобще промяната на азбуката и отглеждането на 3 поколения еничари вече си е свършила работата в обезбългаряването.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Superserb (малоум) |
Публикувано | 09.05.19 17:47 |
|
азбука се учи за дни. А гнусните сърбизми и латинизми (съществуващи в сръбския) са няколко стотин. Такива лексикални козметики се чистят за 10-20 години. В българският език има хиляди турцизми и русизми...е не е нито турски, нито руски.
Аз мисля че стратегически за българската кауза в Р.Македония е много по-важно да се поддържа близостта в езика, отколкото в идеологическият концепт за история... Щото идеология се сменя за поколение. Това трябваше да ни е най-важното изискване... и то тихо и тайно...без дума за това по медиите.
Винаги съм се чудел на действията на Венко Марковски примерно, да останеше там и с работата си да пречи на сърбизацията в Югославска Македония щеше да е много по-важно, отколкото да дойде в България и открито да заяви, че македонският език е изкуствено направен и е дефакто български.
| |
|
Тюх, изпревари ме!!!
| |
|
...Жест на сближаване с православието...отговора жест от БПЦ беше...ледено Сибирско студен...
Колега, поканата за посещение е от Б. Б. и от външно министертво, а не от Светия Синод. Иначе папата прави съвместна литургия с турския поп преди време. Е, сближиха се... А Б. Б. не изкопчи никакви дивиденти от тази визита... Западна преса коментира посещението като посещение в най-бедната страна в ЕС, където се шири корупция и специално отбеляза хладното посрещане от БПЦ. Което за мен бе правилен ход - БПЦ не се подлъга да вземе участие в личното шоу на папата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >> (покажи всички)
|
|
|