Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:16 19.04.24 
Хоби, Развлечения
   >> Лов и риболов
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Добър финал на свинския лов !  
Автор nikoN ()
Публикувано19.12.05 17:14



Финал за мене, защото на Коледа и НГ няма да ходя.

В събота за две гонки ударихме 7 прасета (5+2)

Русата свинкя е мойта:



Кефа е пълен, защото стрелях с ръчно снарядени патрони:
в долната цев куршум Гуаланди с 2.2 гр Сокол

в шоковата цев куршум IvoIII с 2.2 гр Сокол


За съжаление не можах да снимам всички прасета на куп, защото докато ги събереме на едно място първите бяха вече одрани

Наслука !




Тема Re: Добър финал на свинския лов !нови [re: nikoN]  
Автор Boждa (на племе телета)
Публикувано19.12.05 18:11



Браво!!! И все така да върви.

Първото нещо, което правеше впечатление у него беше носът.


Тема Re: Добър финал на свинския лов !нови [re: nikoN]  
Автор big_hunter (непознат )
Публикувано19.12.05 18:13



Браво nikoN ето това се казва подобаващо закриване. Дано сега ви станат вкусни луканките и весело изкарване на празниците




Тема Re: Добър финал на свинския лов !нови [re: nikoN]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано19.12.05 18:34



Е мога само да гледам и да се радвам на 4уждата слука,а и да завидя малко....При нас за съжеление този сезон слука не ни споходи,но виновните са при нас ,не ги дирим....Браво и все така и по-вече да е.....



Тема Re: Добър финал на свинския лов !нови [re: nikoN]  
Автор ACМодератор (Sixpounder)
Публикувано19.12.05 19:38



как се представи куршумчето от Иво3?
можа ли да го погледнеш?

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: nikoN]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано20.12.05 13:49



браво Ники!

Жестоко е да стреляш и улучиш със свой патрон!
Удоволствието се увеличава многократно



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: lvo lll]  
Автор БaйИвaн ()
Публикувано20.12.05 15:21



а куршума на Иво?дай подробности-разтояние,проникване,поражение, деформация?пиши че е найстина много интересно.

Браво,стахотен финал.......а какъвто финала такъв ще е старта догодина
между другото "догодина" означава не 1 октомври а 7,8 и 14,15 януари,щото увеличават свинския лов с две седмици

п.п.Май трябваше да пусна отделна тема ама.........който гледа тук начи е фен на свинския



Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: БaйИвaн]  
Автор Ezekiel (25:17)
Публикувано20.12.05 16:40



Ето това е наистина една прекрасна новина!(за удължаването...)

Значи и тези 5-7 прасета няма да са финала...!

Ники нямаше ли сняг при вас?

Ние ловувахме в неделя в 50-60 см., и единственото което намерихме беше една затрупана колиба с печка и греяна ракия





Тема Re: Добър финал на свинския лов !нови [re: nikoN]  
Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано20.12.05 22:48



Ей така обичам аз. Поздравления на теб и тайфата.

Весела Коледа!



Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: БaйИвaн]  
Автор nikoN ()
Публикувано21.12.05 18:16



С куршума на Иво съм уцелил прасето в крака и естествено не го намерихме при дрането



Дистанцията беше около 5 метра. Малко забавих стрелбата, че се изненадах, че е толкова светло на цвят

Сняг заваля при нас чак в събота вечерта.

Дано на 07 и/или 14 януари съм по-точен
но трябва да взема още бренекенца от Иво, че повече нямам от тях

Весели празници



Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: nikoN]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано22.12.05 08:40



Нико, да не си бил гонач?,че като гледам си стрелял " на легло" иначе свинката е добра....
при нас има един ,който така ги дебне,но много бавно гони и много го чакаме по пусиите.....търси ги така легнали в гъстото или чака кучетата да ги завъртят кям него....Малко "месарска" работа ,но .......



Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: stier66]  
Автор nikoN ()
Публикувано22.12.05 09:40



това не е легло - беше много меко и кално и потъвахме до глезените
при падането си прасето е оформило това "легло" в много меката земя

Мойте наблюдения са, че по-младите ловци не са "месари" - с парите, които даваме за екипировка, муниции, път.... можем да си купиме много месо - така че тази негативна българска ловна черта ще изчезне лека-полека....



Тема Re: Мнооо яко ... :)нови [re: nikoN]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано22.12.05 22:10



Имам същите впечетления,поне от моето обкражение,.......но скоро се мъчих да си сметна разходите за сезон,не успях точно ,но спокоино мога с тях да си купя достатачно месо за няколко семеиства да се изхранят........
Е нека да си пожелаем такава слука и през януарските два лова ,които са отпуснати,и едни чудесни емоции за закриването на лова/които го закрива/
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!!!!



Тема Добър финал на годината???нови [re: Yank1911]  
Автор БaйИвaн ()
Публикувано23.12.05 00:33



Весели празници колеги!
утре тръгвам на тридневно "гмуркане" за прасета



Тема Re: с удоволствие ще ти отлея ...нови [re: nikoN]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано25.12.05 13:29



... само олово да намерим .. че 10те кила .. заминаха на бренекета вече

60-100 се леет на час ... ако тръгне добре може и повече

всякакво олово става .. с изключение на акумулаторното .. щото от киселината ще се изтровим ... веднъж пробвах .. после 10 дена имах болки в гърдите
и повторих .. да се уверя че е от въпросното олово ... още 10 дена с болки ...
отврат е ... акумулаторното

по възможност .. трябва да е чисто ... за да станат 28 грама и да се мачкат при попадение
ако има антимон - стават кам 27 грама ... и мнооо твърди .. което значи ще пробива като ... италианските ...

теоретизирам .. нали знаете че по животни не сам стрелкал още

изпратих на Симеон малко куршума ... та чакам отзиви и от него

ако искаш .. може да изпратим .. по няколко патрона с различни дози и различни видове барути .. да им измерим наляганията ...
скоростите .. аз ще им ги измеря ...



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема красотанови [re: lvo lll]  
Автор nikoN ()
Публикувано28.12.05 10:13



ето го прасето в цялата му приказна красота



...и като капама....





Тема Re: красотанови [re: nikoN]  
Автор ACМодератор (Sixpounder)
Публикувано28.12.05 18:06



кой го сготви така?
да не си отворил ресторант.

баси, ще се одавя сега в слюнка. отивам да ям!

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: красотанови [re: AC]  
Автор nikoN ()
Публикувано01.01.06 18:47



Ето

, за да не се облизваш само !



Тема Re: красотанови [re: nikoN]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано01.01.06 22:16



За мнооо години.... Браво хареса ми това как си си оформил тази си страница...А и рецептите са добри с някои забележки,но не ми се коментират/жкусове разни/....
Вчера нашите са направили добър лов ,на досегашното нямане са паднали 2 прасета от 7 колеги на излета,а аз си правех капамата....но така е имаме и семеиства....
Кориоза е бил;....колега докато влачил убитото прасе му излиза 200килограмов "варел" без да е гонен от кучета,а нашия бил с изпразнена пушка ,....и само се поздравили.....за кого е късмета?



Тема Re: красотанови [re: stier66]  
Автор nikoN ()
Публикувано02.01.06 10:17



За много години !
Давай коментари по рецептите !
Нали трябва да ги доведем до съвършенство !



Тема Re: красотанови [re: nikoN]  
Автор stier66 (gastronom)
Публикувано02.01.06 20:53



Привет...надявам се да не се засягаш..но знаеш 'по вкус и по цвет-таваришчи нет",а и моите мнения не са само личен вкус,а европеиска кухня,това работя дълги години ....
Не че така не са биле вкусни,ястията от дивеч,но има и някои одробности ...опитай..1.Без чесън за мариноване ,към соса и въобще на дивеч,той убива спец.вкус на дивеча/както и сам каза за оцета?Чесън може на агнешко ,на риба,свинско.....но на дивеч не.
2.Колкото по-малко подправки и зеленчуци толкова по добре по същата причина ,тук имаше право ,като предлагаш вариант за отделно запържване на зеленчука и месото и после зглобяване....
3.Пробвай капамата само с мн.лук и после зелето когато запичаш във фурна в открит съд..
4.И мн. мн. вино за марината,при печенето и после за притикване,
ха наздраве и стига че ставсам досаден........



Тема Re: красотанови [re: stier66]  
Автор nikoN ()
Публикувано03.01.06 18:01



Благодаря за съветите !
Никога не се засягам да получа акъл от човек, който знае и може повече !
Още повече щом си профи в тази област !
При първа възможност ще опитам - аз и без това всеки път експериментирам и не готвя по една и съща рецепта !

Наздраве !




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.