|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тогава бегай да ядеш от тяхното мляко и да им обясняваш за синовете на Адам
| |
Тема
|
Re: Вкисналото мляко и дългите преходи...
[re: Kossoman]
|
|
Автор |
enarei (Педалолог) |
Публикувано | 02.07.11 11:44 |
|
В Америка ли искаш да става?
За кои животни са характерни тези щамове?
Крави, биволи, кози, овце?
.....
От всички кисели млека в България, биволското държи върха по качество.
| |
Тема
|
Re: Вкисналото мляко и дългите преходи...
[re: enarei]
|
|
Автор |
Kossoman () |
Публикувано | 02.07.11 12:44 |
|
Какви животни те гонят бре? Това са бактерии, които работят в комбинация. Едната вирее практически навсякъде по света и е комай единствения непатогенен за човека стрептокок, Другата вирее само на Балканския полуостров, Едно от най-леснодостъпните места, където ЛБ живее в естествени условия, е мястото, където левият женски крак преминава в десен. След като получи тази ценна информация сега лесно можеш да спретнеш още една правдоподобна хипотеза за откриването на технологията на българското кисело мляко.
| |
Тема
|
Говорим за говедовъдството в БГ и киселото катоАрг
[re: Kossoman]
|
|
Автор |
enarei (Педалолог) |
Публикувано | 02.07.11 13:19 |
|
Нещо си се объркал - тия двуногите не са попикали толкова ливади, а и каквито имат щамове са изнесени. Пикаят кравите, ма не ги пускат да щъкат като нявгаш.
.............................................
Технологията на киселото мляко може да е възникнала всякак.
Стада са преминавали често-често "пътя на прабългарите".
Изискват го много отрасли на икономиките в древността.
Историята на киселото мляко е свързана с България и е доказателство за ОГРОМНИЯ южен стан на говеждите стада.
| |
|
Стига с тия говеда бре човек
Със закваската от двата щама можеш да направиш кисело мляко от човешка кърма или от пилешко мляко ако щеш. Само трябва да спазваш условията за подходяща температура и да има лактоза. И пак ти казвам - Лактобациликус булгарикус си живее в момента най спокойно по поляни и ливади та можеш да си провериш теорията, ако се чувстваш говедо и хапнеш тревица дали ще получиш мляко
| |
|
Аде, ако обичаш, по-сериозно!
Намери ми нещо за имиджа на българското кисело мляко в СССР!
| |
|
след бърз сърч:
Изглежда отскоро са започнали да употребяват нашето мляко. По времето на СССР-а са го карали на кефир от водоноски доколкото знам. Имаше една руска статия, та там се споменава за нашия закон колко жива закваска трябва да има на грам продукт и че на "Данон" алхимиите не са българско кисело мляко, а те да си ги кръщават йогурт или кумис ако щат. Та споменава се че повечето им йогурти не са българско кисело мляко. Статията не ми се търси може и уикито им да е било или нещо от линковете там.
| |
|
Да - руски нобелов лауреат е помогнал на нашето студентче във Франция, да запознае научния свят с киселото мляко.
По-късно съветската власт се е побояла от киселото мляко, защото то вади великата история на България. Където има стичане на много добитък, бацилите(понякога и вредни) по растенията са повече.
Ако България е била почнала интензивно производство за СССР(труженици работещи във вредности - бол)би се наложило да отворят древните пътища на стадата.
Сега каракачански стада могат да се прехвърлят в Гърция и обратно. Овцевъдството е позанемарено, а и зимите са по-меки, иначе явлението ще е масово въпреки сенокоса.
| |
|
Точно нашето студентче е заслужавало нобелова награда
а в Русия е пълно с древни пътища на стадата. Вземи цяла Централна Азия и основния поминък там, та при добро желание могат да залеят Москва с кумис. Да не пропускаме и Кавказ със своите традиции в производството на мнлечно-кисели продукти. Друг древен маршрут е този на еленовъдите в руския север. Елените мязат на говеда, разпространяват бацили и имат качествено мляко и предполагам само суровите условия и великоруската цензура са предотвратили облагородяването на този регион
| |
|
Праскаш "страшни" разсъждения!
В твоя ред на мисли - и пилци с мляко са имали, па и рускините не са малко за целта.
......................................
Булгарикуса влиза в конфликт с цялата ни плеяда хисторици.
И да ти кажа, на Булгарикуса може повече да му се вярва.
Ма не е само Булгарикуса, а въобще устоите на старата икономика и поминък.
Евала му на студентчето!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|