Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:43 02.07.25 
Хуманитарни науки
   >> История
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Re: Йоан от Никиунови [re: latani]  
Автор KOHAH PA3PУШИTEЛЯ (на Шльоцерианци)
Публикувано18.03.08 22:23

-Източносредиземноморския регион(и особено Египет и Елада) са в много тесни културни,търговски и политически отношения много отпреди Константин да прекръсти Византион на "Константинопол"...просто автора е традиционалист и използва оригиналното име на града...това е...а не че става въпрос за супер късен превод от времето когато термина "Византийска империя" е възприето в западните научни среди!

Тема Re:ЧЕТЕШ ЛИ ТОВА КОЕТО САМ СИ ПИСАЛ ?нови [re: Ziezi]  
Автор Cтapинap (старо куче)
Публикувано19.03.08 11:11

"Как шльоцерианците обясняват факта, че Йоан от Никиу нарича Мизия - "Провинция България" в хрониката си от VІI век ?"

Тук в клуба "шльоцерианци" няма ! За "шльоцерианци" бълнувате само ти,Йоаникий и Хорбаткин !

Следователно ти призоваваш отговора да ти се даде от някакви фантоми или съществуващи само в съзнанието ти призраци ?

Ако не е така, преди да получиш отговор, бъди тъй-любезен да изпълниш условието ми !

Или.......всъщност ти не искаш да получиш отговор на въпроса си за епископ Йоан Никиуски ?

ПС "всеки автохтонец трябва да доказва - неуморно, денонощно, без шикалкавене, а не да поставя условия"

Тема Re: Йоан от Никиу -всичко се разбира !нови [re: Ziezi]  
Автор dedo_minu (пристрастен)
Публикувано19.03.08 14:36

В отговор на:

условията ги поставям аз

и те са ясно формулирани - след като USA-анците са там днес, то това по презумция означава, че те са там от край време, до доказване на противното

всеки, който е против "автохтонната USA-анска" теза, трябва да доказва - неуморно, денонощно, без шикалкавене, а не да поставя условия

Тема Re: Йоан от Никиу -нещо не се разбиранови [re: KOHAH PA3PУШИTEЛЯ]  
Автор dedo_minu (пристрастен)
Публикувано19.03.08 14:51

В отговор на:

преименуването на земите м/у Дунава и Балкана в 'Тема Паристрион'/10-12в./-тогава по Шльоцерианската логика трябва да имаме доста сведения за "Паристрионците" сред изворите,
а защо такива не съм срещал, поне аз?...

Добра логика - имаш право.
Но това не доказва съществуването на"тема България" 20-22 в. пр. Хр.
Щом нас ни има днес, то нормално е някъде преди 40 века да е съществувал наш прародител, но дали е бил от Левски и е живеел до Герена - не съм сигурен...
Вероятността да е бил левскар е може би по-малка или почти от същия порядък на вероятността да е живял по нашите земи.

Тема Re: Йоан от Никиу -всичко се разбира !нови [re: dedo_minu]  
Публикувано19.03.08 15:48

Тема Re: Зиези докога ще чакам ?нови [re: Ziezi]  
Публикувано19.03.08 16:40

Искаш ли наистина да знаеш ,как стоят нещата около сведението на епископ Йоан Никуиски ? Или не искаш ,но просто правиш тематичен калабълък в клуба ? ..нещо като автохтонна свръхактивност ?

Човек ,само на крачка си да узнаеш нещо ново и най-близко до истината по този въпрос !

Че толкова ли е трудно условието ми ?

Ми пиши -ти/сиреч аз/ си шльоцерианец ,защото 1,2,3 и пр.ако има още ?

Или си признай грешката с нещо от рода ...."абе подведох се на времето по акъла на Конъна"

Защо да не си признаеш ? Ами че човешко е да се греши-греша и аз,грешат и другите -ти да не си някакво изключение ? Не си !

Ей последното доказателство -пущаш в "Македония" специална тема "Който мрази сърбите е българофоб" ,но какво получи в отговор от сърбина Bacилийe в "Зиези, браћа?"

"Откровението" ,че не си българин ,а чисто и просто "отроден сърбин"

"Попрво сте вие некои одродени Срби, паднали под Турска доминација, сос език граматички оформен от Власите, Грците и Албанците,кои ви биле градски чорбаджии со векови."

Ноооо, спирам ! И чакам -но само до тази вечер !

Тема Re: Йоан от Никиу -нещо не се разбиранови [re: dedo_minu]  
Автор dilmar ()
Публикувано20.03.08 10:17

дякона Левски не е бил привърженик на ФъКъ Кенефски

Тема Re: Йоан от Никиунови [re: Ziezi]  
Автор deLake (sir)
Публикувано20.03.08 22:52

ако не признаваш този извор защото е достигнал до нас в по-късен препис или превод, забрави за историческата наука по принцип, защото всички извори са достигнали до нас в късни преписи и различни преводи

Ако не приемаш този аргумент, ето ти друг. Една от главите да речем е озаглавена: XXIV. За този, който е дал наименования на градовете в Европа и е построил град Гортин.
Е, какво да кажа - ами въобще не е споменал, че въпросният "този" е трак или поне българин. Как тогава да нямам съмнения!?!

Тема Re: Зиези докога ще чакам ?нови [re: Cтapинap]  
Автор TlNlT (новак)
Публикувано24.03.08 23:17

Тема Re: Йоан от Никиу -нещо не се разбиранови [re: dilmar]  
Автор TlNlT (новак)
Публикувано29.03.08 10:58

+ Што спамишъ убАвата тема?

Редактирано от TlNlT на 29.03.08 11:27.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.