Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:25 12.07.25 
Хуманитарни науки
   >> История
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Re: сега съм на биографията на Богдан Филов - велик бънови [re: Acпapyx|Y|]  
Автор _magotin_ (боколобър)
Публикувано20.01.08 14:23

Тръгвай за Чукотка при другите чукчи, на конгрес за монументалния тракийски релеф.

Тема Абе тинови [re: Acпapyx|Y|]  
Автор mellisa (новак)
Публикувано20.01.08 14:34

за модератор в сянка ли се изживяваш

Кротко, комитата хем е мод, хем темата е негова, сам ще си каже, ако има нещо.

А на мен темата ми е много интересна, да знаеш

Говорили си ламята и змеят. По едно време змеят казал:
- Да помълчим малко, че ми стана горещо!

Тема Re: 52-та боилинови [re: koмитa]  
Автор Vencci * (*)
Публикувано20.01.08 15:31

Избити ли са наистина 52-та боили, че чак и родовете им, че чак и до девето коляно?

Избити са.

Но не е ясно дали тези родови са български по произход.
Отвъддунавски българи може да означава най-малкото три неща :

Власи, унгарци, украинци или др.

Онзи кръволок "СВ. БОРИС" не е много известно кого точно
е убивал, измъчвал или деца осквернявал.

Тема саур, хубаво е, че си признавашнови [re: cayp]  
Автор д-pOxБoли (MythBuster)
Публикувано20.01.08 15:53

...че си го измислил! Защото този imageshack, от който теглиш факсимилието на "булгарорум", означава "подслон за картинки" и съвсем не прилича на нещо сериозно...

Редактирано от д-pOxБoли на 20.01.08 16:13.

Тема Ами, аминови [re: koмитa]  
Автор mainata_vi_dir (непознат )
Публикувано20.01.08 17:55

Не използвай такива груби изрази като "избити" . Просто Борис -Михаил е провел хуманитарна мисия с цел насаждане на византийските ценности. Или иначе казано - извършил е леко религиозно прочистване сред фанатизираното езическо население.

Тема Re: саур, хубаво е, че си признавашнови [re: д-pOxБoли]  
Автор cayp ()
Публикувано20.01.08 18:41

Благодаря, че оценяваш толкова високо уменията ми да фалшифицирам средновековни ръкописи.
Но освен в imageshack, съм успял да пробутам фалшификата си и във Ватикана, както остроумно отбеляза Мелиса. За ръкописите и изданията на "Отговорите" можеш да се информираш и

.

Тема Re: Лек офф - Анастасий библиотекарчетонови [re: _magotin_]  
Автор cayp ()
Публикувано20.01.08 19:51

Малко ти е остаряла информацията.

"Лицето" Анастасий Библиотекар няма нищо общо с изворите за папеса Йоана, освен че някой е написал две изречения за нея в полето на един късен ръкопис на Книгата за папите. Тази книга до преди 150 г. е приписвана на Анастасий, но после е доказано, че няма нищо общо с него.
Впрочем, най-ранните извори поставят папесата в края на 11 в., а малко по-късно я наместват в 9 в. Ето ти малко текстове да се просветиш:
, , .

Тема Re: иконоборствонови [re: Ziezi]  
Автор koмитaМодератор (български)
Публикувано20.01.08 20:42

Искаш да ми кажеш, че гърчолята ни приписват неща, които са били характерни за тях, а ние в действителност не сме ги извършвали ли? Например като избиването на боилите и ослепяването на Расате? Или пък ми намекваш, че избиването на боилите е не защото са езичници, а защото са от друг различен клон, от християнството наложено ни от Византия ли? Съмнявам се за това второто.

Редактирано от koмитa на 20.01.08 20:44.

Тема Защо пада такова голямо чудененови [re: koмитa]  
Автор deLake (sir)
Публикувано20.01.08 22:40

Не виждам нито нищо чудно, нито нещо необичайно. Нито времево, нито пространствено - Чечня, косово, Народен съд, Холокоста, Нощта на дългите ножове (ликвидирането на еничарския корпус), Вертоломеевата нощ ... за да не въртя света и прескачайки към 1000г.... междуособиците между края на династията Дуло и началото на Крумовата, после имаме 1 убит първороден хански син (Енравота) и 1 ослепен (Расате). Във Византия покрай иконоборческата криза също се практикувало доста, при това изключително творчески от гледна точка на способите.

Разбира се трябва да каже, че по сведенията за подобна дейност през ІІ царство, бълг. власти са действали доста по-меко от техни колеги - да поотрежат някой крайник, сетивен орган или да жигосат, с бонус - изгонване от държавата. Е, това не важи за 5-те монаси във Видин след унг. окупация - но те починали от това, че когато унг. армия вече я нямало приложили върху самите тях собствените им методи за водене на дебат за вярата. Пък и тамошния митр. Касиан определено бил направо "Поразяващата ръка" .

Разбира се и двата пъти се е случило след нглеждане в челния опит на кат. църква. ;)

Тема Re: 52-та боилинови [re: Vencci *]  
Автор deLake (sir)
Публикувано20.01.08 22:46

Стига де, след като ги е избил, човека се е покаял, замонашил и станал светец.

А днешните социалисти още се гордеят с Народния съд, докато дружно с племеника на един от убитите съсипват държавата. Защо така болезнено се изживява станалото преди 1050г. и така незабележимо остава станалото само преди 50г.?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.