|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Re: КАК ДА ГОТВИМ ПРАВИЛНО БОБ
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
engel2 () |
Публикувано | 15.09.09 10:44 |
|
Sapiens, драги, винаги се възхищавам от отговорите ти. Не знам какво си работил или работиш, но нямаш грешка - всичко е с правилни обяснения и не е изсмукано от някой си пръст - реалист и специалист. БРАВО И БЛАГОДАРЯ
| |
Тема
|
Re: КАК ДА ГОТВИМ ПРАВИЛНО БОБ
[re: engel2]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 15.09.09 19:39 |
|
Благодаря ти за добрите думи!
Филолог-русист съм, а това ми е любимото хоби от твърде много години...
Винаги съм бил на принципа, че ако човек подходи и върши нещо с любов и радост, просто няма начин да не постигне успехи - къде по-малки, къде по-големи, но ще постигне.
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
|
Аз оставям боба да покълне. Така се готви много по-бързо и на мен ми е много вкусно. Определено е и по-полезно.
| |
Тема
|
Re: КАК ДА ГОТВИМ ПРАВИЛНО БОБ
[re: Luchezara]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 15.09.09 21:19 |
|
Виж, това е твърде интересно. Чудесна идея!
А как точно го правиш?
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
Тема
|
Re: КАК ДА ГОТВИМ ПРАВИЛНО БОБ
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
engel2 () |
Публикувано | 16.09.09 00:03 |
|
Драги, какво да ти пиша - моето мнение не е празен комплимент, а е една реална приценка. Когато имам малко време, тогава поглеждам тук и правя сравнения /не само рецептите/.
Интересното за мен е, че ти не само знаеш т.е. владееш рецептите, но и всичко което е около тях - научни обяснения и пр. Само да се напише една рецепта - това го правят много, но като четя професионалното ти мнение за здравословното и разумното ядене / по специално за най важните - децата, бъдащето на народа / - мога само да те поздравя.
Какво значи: моето дете не обича това или онова? Детето се ражда без нищо не познава и за оформянето на вкуса му са отговорни само родителите му и бабите, че нали те му казват кое е вкусно, кое е хубаво, кое е елегантно, как да се държи в обществото и пр.
Така че рецептите са едно, а останалото е твоята култура и твоята осведоменност. Така че не ми благодари - заслужаваш си уважението ни!
| |
Тема
|
Re: КАК ДА ГОТВИМ ПРАВИЛНО БОБ
[re: engel2]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 16.09.09 00:21 |
|
Отново ти благодаря за похвалите, на всеки му е приятно да го хвалят...
Признателен съм ти за оценката.
За мене винаги е било огромно удоволствие и удовлетворение да науча колкото се може повече хора в клуба на това, което зная.
А другото ми удоволствие да създам някоя изпипана рецепта и да я постна тук и повечето да я харесат, от това по-голямо признание няма.
А това, че има някои хора, които считат за задължение веднага да започнат не да критикуват по същество (за това са необходими доста много знания и опит...), а просто да плюят и да се заяждат, не ме впечатлява особено...
По отзивите виждам, че повечето в клуба са доволни да видят и изпробват нещо ново и интересно.
И на мене това ми стига.
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
|
Не е лошо да разпръснеш малко просветление и из някои други клубове ( например Клуба на разведените), където се водят глупави спорове около здравословното хранене на децата под мотото "Сакън, върнете им чипса"! Всъщност, колкото е смешно, толкова е и тъжно.
| |
|
12 часа (една нощ) бобът кисне във вода. После го плакна 2 пъти на ден, но гледам до ден-два да го сготвя. Трябва напълно да се изцеди водата, внимаваш зърната на дъното да не ферментират. После се сварява бързо.
Ако го сложиш в хладилника, покълването малко се забавя.
Така се покълват и житни семена. Житните покълнали семена могат да се ядат до 3-4 ден на покълването. Предполагам, че е подобно и с другите семена. По принцип има литература с таблици за тези неща.
| |
|
Преди няколко години участвах най-редовно в този клуб, дори имам една тема с гигантско участие - за приятелството.
Оттам се познаваме и с Мама Мърморана.
Но се появиха няколко комплексирани личности, които дразнеха всички с простотията си и апломба си и аз се оттеглих, за да не се ядосвам.
Права си, колкото и смешно, толкова и тъжно, че даже и жалко, когато това се твърди от майки или бащи...
Те с глупостта си не знаят, не подозират или не искат да знаят какво бъдеще подлагат на децата си...
Btw, mреди имах любима сентенция:
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства. Глупакът се ражда само, за да умре.".
Зловещичко, но абсолютно вярно.
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
|
Благодаря ти!
Ще го опитам, но с чувство за мярка, за да не варя добре ферметирали бобени зърна...
А за житните и някои други имам достатъчно опит.
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|