Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:38 30.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Кажете ми рецепта за домашен заекнови  
Автормaмa-зaйka (Нерегистриран)
Публикувано26.04.06 17:53



Искам утре да изненадам децата с един много вкусен зайо-байо
Моля, помогнете



Тема Печен заек във фурна [re: мaмa-зaйka]  
Автор vyprosche ()
Публикувано26.04.06 18:28



Правят се прорези в месото и се поставят нарязани по дължина скилидки чесън.Посолява се и се намазва навсякъде с размекнато краве масло. Поставя се в подходяща по размер тавичка и се сипва 1 чаена чаша бяло вино, 2 чаени чаши вода. Слагат се 1-2 дафинови листа, зърна чер пипер и няколко лъжици олио ( да се смесят мазнините). Покрива се тавичката с алум.фолио и се пече при 180-200 градуса на фурна. Към края на печенето се маха фолиото, за се зачерви зайчето.



Тема Re: Кажете ми рецепта за домашен заекнови [re: мaмa-зaйka]  
Автор nikoN ()
Публикувано01.05.06 19:26





Заек по царски /грамажа на продуктите напомня за 800-те дни на Симеон :-), но и наистина си е царско угощение/:

Необходими продукти:



1 заек, около 2 кг,

800 гр пресни гъби,

800 гр свинско месо (обезкостено),

800 гр моркови, 3-4 глави лук,

100 гр стафиди, 100 гр орехови ядки,

глава чесън, шепа обезкостени маслини, чаша бяло вино, олио /лъжица свинска мас/, сол, дафинов лист, млян черен пипер, бахар.



Начин на приготвяне:



Заекът се осолява и намазва с масло отвътре и отвън. Гъбите, морковите и лука се нарязват на едро, свинското като за шишчета, а ореховите ядки на четвъртинки. Всички продукти се смесват, добавят се стафидите, целите маслини и скилидките чесън. Добавя се мазнината и всичко се омесва с подправките. Заекът се слага в голяма тава и коремчето му се напълва с плънката, но без да се шие. Останалата смес се разстила в тавата около заека, полива се с виното и се завива с алуминиево фолио. Готви се 2-3 часа на 200 градуса, като към края се маха фолиото, за да се запече.



Тема Канибализъм значи!нови [re: мaмa-зaйka]  
Автор bravoGogo (Професионалистъ)
Публикувано02.05.06 16:05



Ще ядеш себеподобните си!
Аз само мога да добавя задушен. Нарязва се на парчета, бум в автоклава със зарзаватите и готово. Не знам защо ама ме е страх да пека заек пък бил тои и домашен. Ако набера смелост ще пробвам някоя от рецептите по горе!

Aquilla non capit muscas


Тема Re: Кажете ми рецепта за домашен заекнови [re: nikoN]  
АвторNia (Нерегистриран)
Публикувано03.05.06 16:58



Правих тази рецепта за Велик ден (вместо агне - зайче, кой какво има). Спазих всичко много точно, само ме достраша да сложа стафидите. И стана невероятно вкусно. Имаше повече "бой" за пълнежа, от колкото за месото. Наистина е превъзходна и искам да поздравя автора на рецептата. Аз си я бях копирала преди около месец, но след празниците не можах да намеря в архивите и за това сега ползвам случая за СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ!!!



Тема Re: Кажете ми рецепта за домашен заекнови [re: Nia]  
Автор nikoN ()
Публикувано03.05.06 17:29



Радвам се, че ви е харесало

Ето още няколко от любимите ми



Наздраве !



Тема Ще го пробвам.....нови [re: nikoN]  
Автор abettor (добър)
Публикувано05.05.06 17:52



.....не знам как е на вкус, но на снимка е СТРАХОТНО!





ab alio exspectes, alteri quod feceris


*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.