Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:16 24.10.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Полусферична тортанови  
Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано20.09.04 19:19



След 10-тина дни дъщеря ми има рожден ден и много ми се ще да й направя торта с форма на планета:) т.е. торта направена като полусфера. Няма начин да не се сещате какво имам предвид - Неделя имат една такава - Стоичков май се викаше:) Ама няма как да отида в сладкарницата и да кажа - давайте рецептата и технологията.
Не искам да я правя с желатинов крем, а пък нямам идея, ако е с някакъв друг, дали ще й се крепи формата. И какво фолио да използвам за да се отлепи безпроблемно от стените на съда, в който ще я редя? Да не си събирам блата с лъжица и да търся с кво да го лепя отгоре:)
Предложения всякакви приемам:) Предварително благодаря!



Тема Re: Полусферична торта [re: tinkerbell]  
Автор Eowyn_ (роханска лейди)
Публикувано20.09.04 19:47



Нещо като начална идея- можеш спокойно да изпечеш блатовете с кръгла форма, като всеки по-горен блат да е с по-малък диаметър от долния. Така ще се получи нещо като полусфера. А отгоре ще покрияш обилно с крем. Аз си падам по следния:

1 пакетче суха сметана/ или 1 1/2 чаша течна сладкарска
100 гр. кокосови стърготини
1 пакетче крем Д-р Йоткер (от онези дето не се варят)
ванилия


Разбиваш сметаната на сняг, както и крема Д-р Йоткер (за него си пише на опаковката колко мляко ти трябва). Смесваш двата крема. Прибавяш кокоса и ванилията (може и есенция). Мажеш напоените със захарен сироп блатове и изстудяваш- ще стегне

C'est la vie...


Тема Re: Полусферична тортанови [re: tinkerbell]  
Автор1 жeнa (Нерегистриран)
Публикувано20.09.04 19:48



Нещо ми се върти в главата за такава торта, но мисля, че беше в Burda...???
Споменът ми не е много ясен, но мисля че ставаше горе-долу така:
Значи взима се голяма обла купа и много внимателно в нея се редяха от дъното към стените сладки (нещо като "Сълзица"). После се пълни с крем.
Мисля, че беше желатинов, за да стегне и направи спойка със сладките.
Ако използваш друг крем - той ще напои сладките и ще се разпадат.
Обиколи кулинарните сайтове - най-вече руските (виж в темата за каталога на кулинарните сайтове). Сигурно ще намериш нещо.
Успех!!!



Тема Re: Полусферична тортанови [re: tinkerbell]  
АвторWWW (Нерегистриран)
Публикувано21.09.04 07:41



За съжаление, точно желатина крепи "полусферата". Специално за "Стоичков" върху лекия крем се нареждат кръгчета, по-точно спирали от мини ролца и се заливат с отвратително силен желатин. Но просто няма как да се крепи въпросната маса от крем, който също има желатин, но значително по-малко.



Тема Re: Полусферична тортанови [re: WWW]  
АвторEli (Нерегистриран)
Публикувано21.09.04 15:59



Купи няколко рола на Роял кейк, нарежи ги на филии до 1см дебелина, тапицирай с тях една обла купа и получената от ролата яма напълни с гъста смес от крем брюле и натрошени на едро целувки и бишкоти. Като стегне след престой в хладилника обърни купата и доукраси тората.



Тема Re: Полусферична тортанови [re: tinkerbell]  
Автор kateronka (лудетина)
Публикувано21.09.04 22:45



Ето линк към тема където е обсъждана подобна торта..Отдавна се каня ,но не съм я правила все още..



Ако сърцето ми е тясно,какво значение има ,че светът е широк?

Тема Re: Полусферична тортанови [re: 1 жeнa]  
Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано22.09.04 00:37



Снощи изръшнах де що сайтове се сетих, обаче тц. Единственото подобно по форма бе торта от целувки залети с някакъв крем. И аналогично, изпечени дискове от белтъци пак + крем.
Все се чудех от къде имам в главата си идея как би могла да стане тортата и без желатинов крем и най-накрая ми светна. Постингът на дивотия в

. Но тук пък сте категорични, че без желе няма да мине. И ме е шубе да рискувам...
Благодарско на всички, които писаха. И на минаваща за бележката.
И големи благодарности на 1 jena за идеите й в другата тема.

Редактирано от tinkerbell на 22.09.04 00:54.



Тема Re: Полусферична тортанови [re: Eli]  
Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано22.09.04 00:38



Идеята за целувки вътре ми хареса. Малко повече за крема брюле? Това не е ли подобие на крем-карамел. (сори за невежеството)



Тема Re: Полусферична тортанови [re: kateronka]  
Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано22.09.04 00:40



10х, добре че сте ти и минаваща, да ме подсетите за тази рецепта. Въпреки, че на времето ми бе направило впечатление



Тема Re: Полусферична тортанови [re: tinkerbell]  
Автор pety (почти непознат)
Публикувано23.09.04 17:52



Ето

към такава рецепта... изглежда страхотно, макар и да не съм я пробвала.


Марина - 2.04.2004

Редактирано от pety на 23.09.04 18:01.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.