|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Възхода на БАР
|
|
| Автор |
Vladi (съпруг) |
| Публикувано | 22.03.04 11:13 |
|
|
Не знам дали съм предубеден, но откакто Вилньов се махна от БАР, тоя отбор започна позитивното си развитие (щото досега уж се развиваше, ама по-скоро деградираше :-). Не говоря за персоналните качества като пилоти на Бътън и Сато, а за нуждата от тест-пчелички - Сато и Дейвидсън на тестовете си въртят милиони обиколки - а за тях не е нужно особено майсторство - и да минеш няколко пъти през тревата, тестовете не страдат особено. Бътън също не е като да не взема участие - е, не чак толкоз сериозно като другите, но все пак има сериозен принос. Докато до миналата година кой можеше да накара Вилньов да тества? Аз лично не си спомням той да е тествал сериозно. А уж на него се разчиташе да бъде лидера на отбора, да помага да се развива...
Сега вече като не разчитат на такъв фейк лидер, работата очевидно потръгва...
Coming Back To Life (by Pink Floyd :-)
| |
|
Тема
|
Re: Възхода на БАР
[re: Vladi]
|
|
| Автор |
Eв. (прииждаща) |
| Публикувано | 22.03.04 11:54 |
|
|
Възходът на БАР е очевиден. Но дали се дължи на това, че Вилньов го е раздавал баровец и не е тествал достатъчно, пък сега изведнъж работите са потръгнали - трудно е да се каже. Вероятно и това е вярно. Обаче други възможни причини може да са: икономисаните от високата заплата на Жак средства са отишли за развитието на колата, гумите Мишлен са по-подходящи за БАР, спонсорите на Сато са приели присърце развитието на отбора, Хонда най-после са направили нечупещ се двигател (или поне един на състезание ) и т.н.
Но Вилньов сигурно се пука от яд, че без него БАРът се е отприщил - сервират вече и шампанско. 
| |
|
Тема
|
[re: Eв.]
|
|
| Автор |
Vladi (съпруг) |
| Публикувано | 22.03.04 12:05 |
|
|
абе икономиите от заплатата на Вилньов също свързани със самия него - ако не си беше отишил, нямаше да ги има :-)
Аз сещам и за още причини - вече Дейвид Ричардс е шеф (а той не е като да е лош шеф - Субару не са опашкарите във WRC :-), Крейг Полок вече не си развява задника както си иска (т.е. както иска Вилньов) и в отбора вече има организация :-)
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Eжko (F1 вентилатор) |
| Публикувано | 22.03.04 12:09 |
|
|
ШШшшшттт!!! Да не те чуе принцесата!!!
Обаче БАР наистина изби рибата!!! Приятно съм изненадан от светкавичния им възход.
Лично аз не се съмнявам в качествата Бътън. Виж Сато май е само "цирк" .... не подобава на шампион да се разхожда по тревата все пак. Вярно млад е ... ама не му е за сефте. Добре че спонсорите го държат
... и той се върна ... още по-зъл ...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Jair (кюмур) |
| Публикувано | 22.03.04 12:38 |
|
|
е той още междинния модел си показваше добри резултати, едва ли толкова бързо след заминаването на Вилньов може да се направи такава кола
а, че не уцели момента няма спор :)))
| |
|
Тема
|
[re: Eжko]
|
|
| Автор |
Vladi (съпруг) |
| Публикувано | 22.03.04 12:52 |
|
|
за качествата на Сато няма какво да се говори - той си е протеже и си е вързан там. Но все пак два пъти кара на Сузука - и двата пъти взема точки. Тестовата му работа е доста добра, и в състезанията има проблясъци - както каза вчера Ванко Тенчев - той определено е най-добрия японец карал във Формула 1, поне от тия които аз си спомням - Катаяма, Инуе, Сузуки...
| |
|
Тема
|
Стига с тея глупости за набедени таланти
[re: Eжko]
|
|
| Автор |
DON_DiEGO (MP4/6-Honda V12) |
| Публикувано | 22.03.04 12:55 |
|
|
Пилотите от типа на Бътън са измислени таланти - един талант с потентиал се вижда много бързо - не трябват няколко години за да квалифицираш някои за талант -
за 80-те - такъв беше Сена (първи сезон 9-то място в ЧШ, от тогава от 4-то на горе)
за 90-те - Шумахер ..
за 20~ - ... ? търси се ...
Кои са сегашните талнти в Ф1 с потенциал за прогресивно развитие? , ам? .. един е - и е Алонсо .. а такива пилоти върни се назад да видите кои са във Ф1 в тея 10тина години ... аз не мога да сетя за някои които да е оставил нещо забележимо ...
Пилотите като Бътън и Ко - идват и си отиват - достигат до едно ниво - най-много средно - и дотам батка - седят и се возят само - те си работят заплата - защото знаят че винаги ще има работа за такива ... те не карат за Ф1 - нямат агресията и онзи особен апетит да станат нещо повече от едно пореднонбедено от медийте и от такива спецове "талантче" ...
Знакът на пилота Талант във Ф1 се вижда от далече ...
Колко са и кои са пилотите които в днешно време правят Ф1 - ами вижте ги - те са в кервана от 10-тина години, за някои повече, други по-малко - а другите са пълнеж - шофери на килограм.
Кво да се прави има липса на таланти - парите правят играта и не се знае колко истински таланти за били подминанти , за сметка на някои нарочени изкуствено за такива.
Но нали се някои трябва да движи тея ламирини - така че не може без тези "звезди" , но поне не им слагайте такива измислени и неподплатени с нищо квалификации ...
| |
|
Тема
|
За талантите
|
|
| Автор |
Eв. (прииждаща) |
| Публикувано | 22.03.04 15:28 |
|
|
Талантите във Формулата биват разни. Едни имат талант да карат бърза и мощна кола, други имат талант, ако нямат бърза и мощна кола, да изстискват максимума от нея, за да печелят, трети имат дарба на шампиони. Ти явно говориш за третия вид. Не всекиму е дадено да бъде победител.
Обаче дори и бързите шофьори правят Формулата интересна. Бътън има явен напредък. Ако нещата се развиват добре в БАР, тази година има шанс и да спечели първото си състезание. Може и да няма хъс на шампион, но със сигурност не е от тези, които само се возят.
П.П. Това беше отговор към Дон Диего. Sorry.  Редактирано от Eв. на 22.03.04 16:39.
| |
|
Тема
|
Като че ли...
|
|
| Автор |
Eв. (прииждаща) |
| Публикувано | 22.03.04 15:29 |
|
|
се чувства по-здрава организация в БАР. Но тя е силно подкрепена от технически напредък. 
| |
|
Тема
|
Аааа...
|
|
| Автор |
Eв. (прииждаща) |
| Публикувано | 22.03.04 15:31 |
|
|
Сещам се за Тора Такаги. Не беше ли той човекът, който лазеше по... колите на другите?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|