|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Благодаря от сърце и на теб. Ще видя утре - ако имам четвърто кило за 3 дни - ЩЕ ВИ ЧЕРПЯ ВСИЧКИТЕ!! Макар, че на мен ми трябват 24 кила, а не 4...
Обаче и ти ме слисваш с това мляко, а най-вече - с количеството му - до 1 кг - това значи ли цели 2 кофички кисело мляко и няма да напълнея от него???
"Винаги има поне още една гледна точка..."
| |
|
Абсолютно, да
1-2 кофички кисело, плюс една чаша обезмаслено прясно. Изварата е незаменима, имай предвид. Може да ти съставлява гарнитура (с малко лук и копър и разбъркана с една лъжица прясно мляко). Може да бъде десерт, направена на крем пак с малко мляко и подсладител или степче, ако не си враг на тези изкуственяци. Можеш да си приготвяш гювечета, солен кекс с добавка на въпросната извара и сигурно още 100 неща - хем полезни, хем да се разнообразяваш. За четири минути в МВ става соленият кекс - един вариант на закуска, с която може да си помислиш, че ядеш тутманик.
Киселото мляко: Верея 0,1%, Верея с калций 0,1%, Герма и Култура (?) на Бор-чвор, Био стил на Домлян, Роса 0,1% ... сигурно има и още. От тях - поне по една кофичка.
Питанката до Културата стои поради факта, че навремето пишеше със ситни букви, че има добавена раст.мазнина 3,5% (!!!), а отпред и отгоре пишеше с големи цифри 0,1%. Сега малкият надпис го няма, мисля. Ама кой знае какво е вътре...
-----------------
Дюканка в доживотна четвърта
| |
|
Е, не можах да ви почерпя - тази сутрин килото е само половин...
Откъде да си копна пропорциите на соленоно кексче за МВ?
"Винаги има поне още една гледна точка..."
| |
|
Аз май "добре" съм се подредила... Купила съм си някакъв подсладител - смес от цикламат и захарин и го употребявам в количества!!! Май сама съм се разболяла...
Нали това бяха ВРЕДНИТЕ подсладители?
"Винаги има поне още една гледна точка..."
| |
|
Доре моля те напиши рецептата за соления кекс в МВ ако обичаш Pleaseeee.Мерси предварително и поздрави и успехи на всички.
| |
|
Присъединявам се за кекса!
"Винаги има поне още една гледна точка..."
| |
|
Изпиши в Гугъла "дюкански рецепти" и ще бъдеш очарована. Има сайтове с подредени рецепти за първа,втора и трета фаза, примерни менюта, други са подредени според вида ястия - предястия, първо, второ, десерт и т.н.
| |
|
Каква стана тя, аз пак след Лодката се нареждам и се съгласявам.
Тука ще вметна, че ми се струва напълно излишна в дира тема с рецепти за дюкански манджи. Такова необозримо разнообразие има в нета, неща, които се събират вече от две години и са систематизирани... затова не пускам никакви или почти никакви рецепти тук. МНого отдавна съм ги написала в бг-мамма, от там добри души ги прехвърлят в блога на wordpress. И гугъл после ги намира.
Все пак, за да не става въпрос отново за кексове, веднага ще напиша рецептата за МВ:
В подходяща за МВ купа се изсипват продуктите в следния ред:
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
тези двете се разбъркват, следва:
3 с.л. овесени трици (става с фини, става и с едри)
едно яйце
2 с.л. извара
може малко сол
всичко се обърква много добре до хомогенна смес
След това се пече направо в същия съд на макс. мощност, без капак, около 4 мин. Дали ще са точно 4 (или 3, или5) зависи от спецификата на МВ, всеки сам ще си прецени.
Специално при мен, у дома става за 3 мин, а на работа - за 4.
Сега за подсладителя:
Приемаме, че някои подсладители са вредни, други още по-вредни. Цикламатът се води за отровен, захаринът освен вреден, е и калоричен.
Какъвто и да е ползваният подсладител, желателно е да се прибягва до него в краен случай, при момент на слино желание за нещо сладко. Нека не е системно, абсолютна грешка е всеки ден да се яде желирано мляко със степче и да се изпиват две коли-лайт, примерно. Дано успях да обясня.
-----------------
Дюканка в доживотна четвърта
| |
|
Дори,не се засягай.Модераторството си е твой приоритет. Аз само се опитвам да помогна.Целувки на всички!!!
| |
|
Благодаря за кексчето!
Подсладителят обаче ми е голям проблем, тъй като пия чай поне 2 пъти дневно (за да пробутвам сухото месо), а аз пия много сладки напитките и слагам 3-4 зрънца на чаша. При това положение - какъв подсладител според теб е най-безвреден?
Купих си Герма днес, но ми се вижда МНОГО гъсто за толкова обезмаслено мляко. Дали е тъпкано с консерванти или нишесте???
"Винаги има поне още една гледна точка..."
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|