Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:41 11.06.24 
Здравна
   >> Диети
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвененови  
Авторaнeди (Нерегистриран)
Публикувано19.04.04 00:44



Рецепти, хитринки, относно как да готвите вкъщи, хем да е вкусно, хем да отслабвате.Този начин на хранене може да се прилага в цялото семейство.



Тема Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвененови [re: aнeди]  
АвторBec (Нерегистриран)
Публикувано19.04.04 16:24



На един дъх изчетох всичко, което си написала в този клуб.
С нетърпение чакам да споделиш хитринки, рецепти и изобщо знанието си.
Благодарности!



Тема Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвененови [re: aнeди]  
Авторelena (Нерегистриран)
Публикувано19.04.04 17:30



anedi,
nadjavajki se da byda ot pomosht i da otnema malko ot truda ti tuk, publikuvam "za shirokata publika" rezeptite, koito mi izprati i za koito otnovo ti blagodaria!
p.s. Snimkite ti sa zashemetjavashti i strahotno motivirashti! Prekrasno e, kolko hubava jena si otkrila v sebe si i "izvadila" najave:)

Rezepti na Anedi /povecheto ot Weight Watchers/

ХЛЕБЧЕТА ОТ ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО
250гр. Пълнозърнесто брашно
10гр.мая за хляб
3\4 ч.л.захар
1ч.л студено пресован зехтин
3\4 ч.л сол
Брашното се пресява и се прави кладенче в средата. Маята и захарта се разтварят в малко топла вода и се прибавят към брашното.Зехтина и захарта се прибавят също към него.Добавете допълнително топла вода ако е необходимо.Измесете за няколко минути и оставете да втаса 20 мин., след което измесете наново.
Разделете го на 6 хлебчета и ги оставете до втасат за още 20 мин.
Пекат се на 200 гр. За 10 мин. След което градусите се намаляват
До 150 и се пекат за 15 мин.
За 1 хлебче -70 ккл.Пр.3гр.Въгл.14гр.Маз.1гр.

БЕЛТЪЦИ НА ФУРНА
Време за готвене 5 мин., 2 порции
3 белтъци от яйца
2 бр. Печени чушки
1 глава лук ситно нарязан
1 щипка черен пипер
2 стръка магданоз за гарниране
1 ч.л. зехтин, студено пресован
1 с.л. прясно мляко обизмаслено
Лука се нарязва на ситно и се задушава с олиото в тиган, като омекне се прибавят чушките.Белтъците се разбиват с 1 с.л мляко,прибавят се подправките и с тях се залива сместа от лука и чушките. Пече се на
фурна за 5-10 мин.
за 1 порция 23 п. Пр.13,5гр. Въгл.6,0 гр. Мазн.0,2 гр. Фибри 1,5 гр. Хол.10 мгр.

МАЛКИ НИСКО КАЛОРИЧНИ ПИЦИ
Печене 30 мин. Пици 16 бр. Малки Трайност 2 дена
ЗА ПИЦИТЕ : 200гр. Пресято пълнозърнесто брашно
10 гр. Мая за хляб
3\4 ч.л диетична сол
3\4 ч.л. фруктова захар
1 ч.л. студено пресован зехтин
ЗА СОСА:
400гр. Наситно нарязани домати
2 малки глави кромит лук, нарязан насетно
4 скилидки чесън
1\2 ч.л. чили сос
1 ч.л. фруктова захар
1ч.л. ронена чубрица
1ч.л. студено пресован зехтин
ЗА ПОРЪСВАНЕ ВЪРХУ ПИЦИТЕ:
2бр. Люти чушки , нарязани на кръгчета
4 глави кромит лук нарязан на кръгчета
2 бр. Домати нарязани на кръгчета
100гр. Обезмаслена извара
100гр. Риба тон от консерва -\ рибата да е в собствен сос без мазнина
Брашното се измесва по същия начин като в рецептата за пълнозърнестите хлебчета .
Готовото тесто го разделете на 16 части и от всяка част оформете малка пица .Пестеливо намажете тава със зехтин и изпечете пиците в предварително затоплена фурна за 15 мин. На 200 гр. С
ЗА СОСА:
Нарязаните домати се сваряват на бавен огън.Задушете лука и чесъна в зехтина за 3 мин.Прибавете доматите,чили соса, захарта ,солта и варете цялата смес за 10 мин. Докато стане гладка.Прибавете чубрицата.
КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?
Когато парчето пица е готово покрийте го със готовиая сос толкова колкото е необходимо .Поставете резените люта чушка, домат и лук отгоре .Поръсете с риба тон и извара обилно върху цялата пица .Запечете наново за 5 мин.
1 порция 5 пойнтс
Пр. 3,5 гр.
Въгл.14 гр.
Мазн. 0,8 гр.
ЗЕЛЕН БОБ

Време за приготвяне 15 мин.
Време за готвене 10 мин.
6 порции

700гр. зелен боб, ситно нарязан
3 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин, студено пресован
1 с.л. мед
6 скилидки счукан чесън

В голям съд за готвена сварете зеления боб.В средно голяма купа смесете соевия сос , ½ зехтина и меда . Сварения боб се изважда с решетъчна лъжица и се подсушава . В тиган загрейте другата ½ от
зехтина и сложете чесъна да омекне за 30 секунди , прибавете към него зеления боб и сместа от соевия сос, зехтина и меда . Разбърквайте за 3-4 минути .Сервира се топъл.

За една порция 41 п.
Мазнини 2,4
Холестерол 0
Въгл. 10,3гр.
Фибри 4 гр.
Протеин 3,2 гр.

СОС ПОДХОДЯЩ ЗА МЕСО И ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Време за приготвяне 10 мин.
Порции 10 супени лъжици

2 ч.л. царевично нишесте
½ пилешки бульон “Маги”
¼ лучен прах
1/8 ч.л. сух естрагон
1 щипка черен пипер
8 с.л. обезмаслено мляко
2 с.л. вода

В дълбок съд смесете всички сухи съставки , залейте с брашното и водата и гответе на бавен огън докато се сгъсти . Сервира се върху задушени зеленчуци или печено месо.

За 1 порция – 1 с.л. 43 п.
Мазнини 0,1 гр.
холестерол 0 мг.
Натрий 26 мг.
Въгл. 1,3 гр.
Фибри 0 гр.
Протеин 0,5 гр.
Калций 17,7 мг.
ЯПОНСКА САЛАТА ОТ КРАСТАВИЦИ

1 бр. зелена средно голяма обелена краставица
3 с.л. ябълков оцет
2 ч.л. мед
½ ч.л. сол
1ч.л. копър /сух или пресен , ситно нарязан /

Нарежете краставицата на тънки ивици . Смесете всички подправки и мариновайте за не по-малко от 1 час. Салатата се сервира охладена .

1 порция

за 1 порция 44 п.
Мазнини 0,2 гр.
Холестерол 0 мг.
Натрий 585 мг.
Въгл. 10гр.
Фибри 1,3 гр.
Протеин 1,1 гр.
Витамин С 8 мг.
Калций 23,5 мг.

САЛАТА ОТ КРАСТАВИЦИ И РЕПИЧКИ
Време за приготвяне 5 мин.
6 порции

500гр. обелени краставици
250гр. репички нарязани на кръгчета
1/ 2 чаша кромит лук
3 с.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин, студено пресован

Нарежете краставиците на ивици и смесете със репичките . Сложете и подправките .Сложете в хладилник за 1 час преди консумация.

За 1 порция 48 п.
Мазнини 2,6 гр.
Холестерол 0 гр.
Вэгр. 4,1 гр.
Фибри 1,3 гр.
Протеин 0,9 гр.
Витамин С 16 мг.
Калций 23,9 мг.
Магнезий 14 мг.
От мазнини 23 п


ЯБЪЛКОВ ДЕСЕРТ

ВРЕМЕ ЗАПРИГОТВЯНЕ 10 мин.
Време за готвене 20 мин.
Количество – 4 порции


Смачкайте банана , прибавете капките лимон и захарта към него .Разделете ябълките на две и ги издълбайте в средата . напълнете ги с банановата смес.Залейте ги със сока от портокал и ги запечете за 20 мин. във фурна докато омекнат.



За 1 порция 14 ройнтс
Пр.0,5 гр.
Въгл. 17 гр.
Мазн.0,3 гр
ЯБЪЛКОВ ПАЙ С КАНЕЛА

Време за приготвяне 5 мин.
Време за готвене 10 мин.
Количество 8 порции
Консумация –веднага


4 бр. Ябълки настъргани предварително
2 с.л. мед
1\2 л. Канела


Оставете една чаша вода да заври и разтопете меда вътре , след което прибавете настърганите ябълки и бъркайте докато станат на каша.Свалете ги от огъня и поръсете с канела .След това ги запечете на фурна за няколко минути .Сервират се топли .

Богати на фибри витамини и минерали .


1 порция 15 ройнтс
пр. 1,4 гр.
Въгл.14гр.
Мазн.0,2 гр.
МЕДЕНИ ПУЕШКИ ФИЛЕТА

4 ПОРЦИИ

450гр. пуешко месо
2 ч.л. зехтин
¼ ч.л. смлян черен пипер
1/з ч.ч. мед
2 с.л. винен оцет
1 с.л. сух босилек
1 малък лимон нарязан на резени
1 с.л. нарязан магданоз
1ч.л. сол

Зехтина се загрява в тиган на бавен огън. Предварително поръсените със сол и черен пипер филета се задушават в зехтина от двете страни до златисто кафяво. По четири минути от всяка страна. Докато се готвят, смесете меда, оцета и босилека в малка купа.Изсипете го в тигана с пуешко месо. Като започне да ври е готово. Гарнира се със лимон и магданоз.

За 1 порция 59 п.
Пр.27гр.
Въгл.20гр.
Мазн 4 гр.хол 68 мг.

ПЕЧЕНИ БРОКОЛИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ 20М.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 М.

8 ч.ч. нарязани броколи
1ч.л. нискокалоричен маргарин
1/ ч.ч. ситно нарязан кромит лук
1 ч.ч. 1 % прясна мляко “ Здравец”
¼ ч.л. черен пипер
1 ч.л. майорана
3 с.л. обезмаслено сирене , извара

В дълбок съд задушете броколите във вода за 3-4 м., или докато видимо омекнат. Извадете ги от съда и ги потопете в студена вода за да прекратите процеса на готвене.Подсушете ги. В друг съд за готвене разтопете маргарина и сложете в него лука да омекне. Махнете го от огъня и го прибавете в млякото заедно с черния пипер, майораната и обезмасленото сирене или извара. Смесете броколите с лучената смес. Пече се на 180 гр. за 20 минути.

За 1 порция 60 п.
Мазн.2гр.
Хол.5мг.

ПЪЛНЕНИ ПЕЧУРКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ 20 МИН.
Време за готвене 20 мин.

24 бр. средно големи печурки, могат да се подберат да са горе-долу еднакви
¼ ч.ч. ситно нарязан лук
2 скилидки скълцан чесън
¼ ч.ч. нискокалоричен маргарин “Томи “
½ ч.ч. галета
¼ ч.ч. обезмаслено сирене / извара /
1 ч.л. магданоз , ситно нарязан
½ ч.л. сол
½ ч.л. босилек
¼ ч.л. черен пипер

Махнете пънчетата на гъбите и ги нарежете на ситно . На бавен огън тиган разтопете маргарина и задушете в него нарязаните пънчета, лука чесъна – за 3-5 минути . Махнете от огъня и прибавете всички останали съставки , без капачетата на гъбите . С така готовата смес напълнете капачетата на печурките и печете в тава на 180 гр. С за 15-20 минути

1 пълнено капаче 42 п
мазнини 2,4 гр.
холестерол 6 мг.
Натрий 108 мг.
Въгл. 2,7 гр.
Протеин 1,2 гр.
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ С ПУЕШКО МЕСО

Време за приготвяне 10 мин.
Време за готвене 25 мин.
Количество 12 порции

12 бр. Средно големи домата
150гр. Предварително сварено в подправки по избор и сол пуешко месо и ситно накълцано
2 чаени чаши ситно нарязани и задушени на пара зеленчуци \чушка , морков,зеле \
1бр. Кромит лук нарязан
2ч.л. зехтин, студено пресован
сол на вкус

Начин на приготвяне :

Махнете с нож върха на доматите и издълбайте вътрешността им с лъжичка .Запазете съдържанието им .Загрейте зехтина и задушете лука за 1 минута .Прибавете зеленчуците , солта остатъка от доматите,пуешкото месо и продължете да готвите за 2-3 минути .
Напълнете доматите с приготвената смес и запечете в предварително загрята фурна за 20 мин. На 200гр.С

Богата на фибри

За 1 порция 7 пойнтс
Пр.5 гр.
Въгл.7гр.
Мазн.1,2 гр.



Тема Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене [re: elena]  
Авторanedi (Нерегистриран)
Публикувано19.04.04 20:38



Елена, благодаря ти , че ме отмени в публикацията.Ще ти изпратя и други рецепти, ако ти остане време побликувай и тях.Аз ще давам разяснения по тях тук и ще отговарям на въпроси.Също така ще споделям полезни съвети при готвене.

Здравословното хранене и здравословното готвене вървят ръка за ръка.Не е достатъчно да ядете само нискокалорична храна.Начина по който купуваш, съхраняваш и приготвяш храната също е от съществено значение.
Консумирайте и купувайте само пресни зеленчуци и плодове.
Портокали , лимони, грейпфрути. -когато са пресни кората е лъскава и са твърди на пипане .Внимание-понякога търговците ги излъскват с капка мазнина за да са по-примамливи за клиента. Вгледайте се в "поричките " на кората.Не трябва да са свити, а отворени.Пробвайте ги с мека хартиена салфетка, дали ще остане мазнина по нея .
Не яжте замрамени зеленчуци, а само пресни.Пролетно време наблягайте на копривата, пресният спанак.
Не изключвайте млечните продукти от менюто си , защото те съдържат калций, витамин А- Б.Има вече по пазарите нискомаслено кисело /Здравец 2% е добро / "Мегле"-светлосинята опаковка.

Кафявият ориз богат на фибри /баластни вещества / и е за предпочитане пред белия ориз, който при обработката си е загубил тези важни съставки.Иначе като калорий са близки по съдържание.



Тема Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвененови [re: anedi]  
АвторBec (Нерегистриран)
Публикувано21.04.04 10:46



Звучи вкусно, но тия точки(пойнтс) какво значат.... и това пълнозърнесто брашно откъде го купувате...



Тема Re: Диетичните магазининови [re: Bec]  
Автор maglichka (минаващ)
Публикувано22.04.04 12:10



Предполагам, а и съм виждала в диетичните магазини да има подобни продукти, както и на щандовете на Метро!
Но за приготвянето по тези рецепти - определено ще трябва да се коства време! Знам какво ще кажете - нали целта е по-важна.... , въпрос на навик..., на организираност на ежедневието! Но с риск да се повторя.../писах го май и в друга тема/ докато не си успял да убедиш всички с които живееш да се хранят като теб, се налага да готвиш веднъж по стария и познат начин и след това отделно за себе си!
Сигурно и на други им се случва това!
Моля ви момичета, споделете!



Тема Re: Диетичните магазининови [re: maglichka]  
Автор Petyata (на тръстиката)
Публикувано22.04.04 12:25



Ми случва се разбира се.
Аз откоро си мисля статегия как са де справям с проблема, така че не съм все още най-добрия пример, макар и вече да имам някакви резултати.
Аз по принцип приготвям ВСЯКА вечер нещо и мъж ми го свикнах така. Рядко се случва да сготвя цяла бака боб примерно и да го ядем няколко дни. Аз самата обичам разнообразието и да импровизирам.
Така - при основните яденета гледам между всичките въглехидратни неща - картофени салати, картофи на фурна, салата с макарони и тн. да има салатка за мен. Примерно докато приготвям салатата, си отселям повечето нещица, които аз ще хапвам и чак после добавям нещата, които искам да избегна. Поне за мен това не е трудоемко.
Гледам да наблягам повече на салатата и също така винаги да има нещо малко, което да добавя към нея - парче месо ли ще е, кашкавал и яйце, сирене и тн.
А иначе не ми коства кой знае какви усилия да забъркам някоя баш манджа като яхния примерно и на мъж ми да сервирам това като основно ястие.
С десертите засега не ми е трудно, защото аз така или иначе не обичам повечето неща, които мъж ми обожава - грис халва, разни нишестени кремове и бисквитени торти, сладка и тн. Такива неща му приготвям без въобще да ги опитам.
Малката победа, която се опитвам да извоювам в момента е да се опитам да си организирам нещата предварително, така че винаги да има нещо и за мен за хапване и да не се изкушавам. Ако успея в близките месеци да добия навици в това ще съм много щастлива.

Редактирано от Petyata на 22.04.04 12:31.



Тема За готвенетонови [re: maglichka]  
Автор Duhche ()
Публикувано22.04.04 12:30



Аз лично готвя отделно за мен си и за всички останали .. Дори понякога всеки с капризите си - и на всички по отделно - та стават 2-3 манджи..
Макар, че за мен не мога да кажа, че "готвя" .. Приготвям храна по-точно..
Не ми е проблем.. даже предпочитам така, защото имам повечко с какво да се занимавам, вместо да зяпам примерно ТВ и да се чудя какво ми се яде ..
Но това предполагам не всеки може да си го позволи - въпрос на свободно време или .. и аз не знам.. Но докато мога ще го правя
После се надявам лека полека да ги приуча и тях на по-полезно хранене
А това, което готвя не за мен, дори не го и опитвам.. не се изкушавам грам!.. Свиква се :)
И така всички сити и доволни.. А аз не толкова сита, но още по-доволна



Тема Re: За готвенетонови [re: Duhche]  
Автор maglichka (минаващ)
Публикувано22.04.04 13:09



Еее звучи оптимистично - значи има начин да се успее!
Може би моя песимизъм дойде от седмицата преди Великден, когато аз хапвах само месо, салата и яйца, мъжа ми реши да прави строг пост /та му правих постни супи или разни измислици като манджа/, родителите ми бяха ангажирани с отглеждането на внучката им /еее, не е моето дете да уточня/, но иначе не бяха на никаква диета ...та като ми се стовари да готвиш /приготвяш/ 3 различни неща.....ооо не ми се иска да си припомням!
Че и след това се накупиха козунацииии, пресни млека и тем подобни вкуснотиийки!
Да не говорим, че слава богу ходим и на работа!
Но ако наистина мотивацията ни е ценна, то тогава няма начин да не се справим!



Тема Re: За готвенетонови [re: maglichka]  
Авторaнeди (Нерегистриран)
Публикувано25.04.04 01:57



Този вид готвене опира до организираност и ангажимент.Сега сте дебели, защото , освен всичики други причини, вие не сте си организирали и ангажирали с качеството и количеството на храната.Вие сте мислили само как да я съкратите , за да отслабнете .Този тотален ангажимент, ще промени не само навиците ви, но и мисленето ви.Ако предприемете тази промяна в готвенето, тя ще е трудна само докъто успеете да я превърнете в рутина.Така:
Защо сами да си месим хляба, от какво бягаме в случия. От три неща -овкусител, набухвател, стабилизатор.Също така от неточната информация върху етикетите.
Огледайте се за някоя вуйна, леля, дето обича да меси, дето живее наблизо около вас и на която може да поставите тази задача с направата на тестото за хляб.То може да се замарази в хладилната камера и да си го печете през ден.Имайте в пред вид, че хлебчетата не издържат много, защото нямат консервант.
Ако близо до вас има фурна, или познавате някой хлебар помолете го да ви прави тази услуга, може и да ви го пече, вие само даси го взимате, вечер или сутрин.
За семейството и здравословното готвене:Не е нужно да строите членовете на семейството си в кухнята и да ги уведомите как от утре ще се хранят здравословно.Подменяйте продуктите постепенно.Не поучавайте директно и не настоявайте да ядат точно тази храна.Направете го плавно.Децата първи ще поддадат на новото, особенно ако не им оставите други алтернативи.
Ще побликувам още рецепти, така, че ще имате избор.
Ето ви една хитрина с месото.На нашият пазар има месо от обезкостено пуешко бутче без кожа, внос от Бразилия.Качеството му е добро, доставя се замразено в кашони по 15 кг.Производителите го ползват за направа на колбаси, ролета, филета, кайми , като го смесват обикновенно с полутлъсти свински меса, ползват различни технологий за да не го разпознаете.
Купете килограм месо от гореспоменатото, което е доста сухо и постно,смелете го или помолете в месарницата да ви го смелят, сложете му зехтин /студено пресован/ за мазнина, белтък от яйце и всички останали подправки които слагате за направата на кюфтета.Печете ги на фурна , вместо да ги пържите.Не казвайте вкъщи как сте взели рецептата от една ослабнала дебелана по интернет и как тези кюфтета са много по полезни от предишните , които до този момент са яли.
С тази кайма може за правите мусака, пълнени чушки, сърми.За последните две може да ползвате кафяв ориз,вместо бял.Естествено, е че ще има разлика.Нека членовете на семейството свикнат именно с тази разлика постепенно.Старайте се храната да има добър външен вид.Наблягайте на естетиката.Нека останат с впечатление, че сте увлечена по експереминтирането на нови рецепти, отколкото да ги оставите с убеждението, че трябва да се хранят диетично.Самата дума диетично вече предполага безвкусие и малки порции.
Ако купите готова пуешка кайма, в нея със сигурност има смляна сланина.В колбасите има кожни емулсии.Работа може да ви свърши само чисто смляното месо и то пред очите ви.
Вместо да купувате готови пушини бутове, филета, ролета, които са тумблирани и шприцовани, вземете, дори и свинско-пресно бонфиле, сварете го във вкъщи, натрийте го с подправки и го ползвайте , когато правите сандвичи.
Варете и печете месата на големи късове и ги ползвайте вместо колбаси.
Помислете си само, че ако вашите баби и майки, бяха си дали труда да правят всичко тава, какви щяха да са ви вкусовете сега и какви хранителни навици щяхте да имате.Ако вашето дете е на 5 години и свикне да яде сандвичи с варено свинско бонфиле, когато стане на 30 дали ще му е вкусно пушеното контрафиле на "Тандем".
Ако децата са ви малки включвайте ги в готвенето.Обяснете им, че ще направите нещо специално.Измислете име на Бонфилето ,че това е Скуби салам, специален, че Скуби -ду го обожава, че сте видели рецептата по телевизията, че е страшно гот да си правят сандвичите с него. Не им казвайте, че от утре няма да ядат повече салам "Бургас", защото една отслабнала дебелана по интернет ви е казала, какви боклуци има в саламите.Не влагайте негативизъм, а го направете с хитрост.Научете се да си подбирате храните, да ги организирате, научете децата си да не купуват случайни неща заради опаковки или реклама.
Прилагайте хитрост и ум , а не забранявайте, назидавайте и поучавайте.
Мислете какво ядете всеки ден!Касвото правите вие, това ще правят и децата ви след време .Те няма да правят това, което им говорите, ще правят това, което са видели, че вие правите.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.