Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:09 19.05.24 
Клубове / Взаимопомощ / Здравна / Диети Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене [re: aнeди]
Авторelena (Нерегистриран) 
Публикувано19.04.04 17:30  



anedi,
nadjavajki se da byda ot pomosht i da otnema malko ot truda ti tuk, publikuvam "za shirokata publika" rezeptite, koito mi izprati i za koito otnovo ti blagodaria!
p.s. Snimkite ti sa zashemetjavashti i strahotno motivirashti! Prekrasno e, kolko hubava jena si otkrila v sebe si i "izvadila" najave:)

Rezepti na Anedi /povecheto ot Weight Watchers/

ХЛЕБЧЕТА ОТ ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО
250гр. Пълнозърнесто брашно
10гр.мая за хляб
3\4 ч.л.захар
1ч.л студено пресован зехтин
3\4 ч.л сол
Брашното се пресява и се прави кладенче в средата. Маята и захарта се разтварят в малко топла вода и се прибавят към брашното.Зехтина и захарта се прибавят също към него.Добавете допълнително топла вода ако е необходимо.Измесете за няколко минути и оставете да втаса 20 мин., след което измесете наново.
Разделете го на 6 хлебчета и ги оставете до втасат за още 20 мин.
Пекат се на 200 гр. За 10 мин. След което градусите се намаляват
До 150 и се пекат за 15 мин.
За 1 хлебче -70 ккл.Пр.3гр.Въгл.14гр.Маз.1гр.

БЕЛТЪЦИ НА ФУРНА
Време за готвене 5 мин., 2 порции
3 белтъци от яйца
2 бр. Печени чушки
1 глава лук ситно нарязан
1 щипка черен пипер
2 стръка магданоз за гарниране
1 ч.л. зехтин, студено пресован
1 с.л. прясно мляко обизмаслено
Лука се нарязва на ситно и се задушава с олиото в тиган, като омекне се прибавят чушките.Белтъците се разбиват с 1 с.л мляко,прибавят се подправките и с тях се залива сместа от лука и чушките. Пече се на
фурна за 5-10 мин.
за 1 порция 23 п. Пр.13,5гр. Въгл.6,0 гр. Мазн.0,2 гр. Фибри 1,5 гр. Хол.10 мгр.

МАЛКИ НИСКО КАЛОРИЧНИ ПИЦИ
Печене 30 мин. Пици 16 бр. Малки Трайност 2 дена
ЗА ПИЦИТЕ : 200гр. Пресято пълнозърнесто брашно
10 гр. Мая за хляб
3\4 ч.л диетична сол
3\4 ч.л. фруктова захар
1 ч.л. студено пресован зехтин
ЗА СОСА:
400гр. Наситно нарязани домати
2 малки глави кромит лук, нарязан насетно
4 скилидки чесън
1\2 ч.л. чили сос
1 ч.л. фруктова захар
1ч.л. ронена чубрица
1ч.л. студено пресован зехтин
ЗА ПОРЪСВАНЕ ВЪРХУ ПИЦИТЕ:
2бр. Люти чушки , нарязани на кръгчета
4 глави кромит лук нарязан на кръгчета
2 бр. Домати нарязани на кръгчета
100гр. Обезмаслена извара
100гр. Риба тон от консерва -\ рибата да е в собствен сос без мазнина
Брашното се измесва по същия начин като в рецептата за пълнозърнестите хлебчета .
Готовото тесто го разделете на 16 части и от всяка част оформете малка пица .Пестеливо намажете тава със зехтин и изпечете пиците в предварително затоплена фурна за 15 мин. На 200 гр. С
ЗА СОСА:
Нарязаните домати се сваряват на бавен огън.Задушете лука и чесъна в зехтина за 3 мин.Прибавете доматите,чили соса, захарта ,солта и варете цялата смес за 10 мин. Докато стане гладка.Прибавете чубрицата.
КАК СЕ ПРОЦЕДИРА?
Когато парчето пица е готово покрийте го със готовиая сос толкова колкото е необходимо .Поставете резените люта чушка, домат и лук отгоре .Поръсете с риба тон и извара обилно върху цялата пица .Запечете наново за 5 мин.
1 порция 5 пойнтс
Пр. 3,5 гр.
Въгл.14 гр.
Мазн. 0,8 гр.
ЗЕЛЕН БОБ

Време за приготвяне 15 мин.
Време за готвене 10 мин.
6 порции

700гр. зелен боб, ситно нарязан
3 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин, студено пресован
1 с.л. мед
6 скилидки счукан чесън

В голям съд за готвена сварете зеления боб.В средно голяма купа смесете соевия сос , ½ зехтина и меда . Сварения боб се изважда с решетъчна лъжица и се подсушава . В тиган загрейте другата ½ от
зехтина и сложете чесъна да омекне за 30 секунди , прибавете към него зеления боб и сместа от соевия сос, зехтина и меда . Разбърквайте за 3-4 минути .Сервира се топъл.

За една порция 41 п.
Мазнини 2,4
Холестерол 0
Въгл. 10,3гр.
Фибри 4 гр.
Протеин 3,2 гр.

СОС ПОДХОДЯЩ ЗА МЕСО И ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Време за приготвяне 10 мин.
Порции 10 супени лъжици

2 ч.л. царевично нишесте
½ пилешки бульон “Маги”
¼ лучен прах
1/8 ч.л. сух естрагон
1 щипка черен пипер
8 с.л. обезмаслено мляко
2 с.л. вода

В дълбок съд смесете всички сухи съставки , залейте с брашното и водата и гответе на бавен огън докато се сгъсти . Сервира се върху задушени зеленчуци или печено месо.

За 1 порция – 1 с.л. 43 п.
Мазнини 0,1 гр.
холестерол 0 мг.
Натрий 26 мг.
Въгл. 1,3 гр.
Фибри 0 гр.
Протеин 0,5 гр.
Калций 17,7 мг.
ЯПОНСКА САЛАТА ОТ КРАСТАВИЦИ

1 бр. зелена средно голяма обелена краставица
3 с.л. ябълков оцет
2 ч.л. мед
½ ч.л. сол
1ч.л. копър /сух или пресен , ситно нарязан /

Нарежете краставицата на тънки ивици . Смесете всички подправки и мариновайте за не по-малко от 1 час. Салатата се сервира охладена .

1 порция

за 1 порция 44 п.
Мазнини 0,2 гр.
Холестерол 0 мг.
Натрий 585 мг.
Въгл. 10гр.
Фибри 1,3 гр.
Протеин 1,1 гр.
Витамин С 8 мг.
Калций 23,5 мг.

САЛАТА ОТ КРАСТАВИЦИ И РЕПИЧКИ
Време за приготвяне 5 мин.
6 порции

500гр. обелени краставици
250гр. репички нарязани на кръгчета
1/ 2 чаша кромит лук
3 с.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин, студено пресован

Нарежете краставиците на ивици и смесете със репичките . Сложете и подправките .Сложете в хладилник за 1 час преди консумация.

За 1 порция 48 п.
Мазнини 2,6 гр.
Холестерол 0 гр.
Вэгр. 4,1 гр.
Фибри 1,3 гр.
Протеин 0,9 гр.
Витамин С 16 мг.
Калций 23,9 мг.
Магнезий 14 мг.
От мазнини 23 п


ЯБЪЛКОВ ДЕСЕРТ

ВРЕМЕ ЗАПРИГОТВЯНЕ 10 мин.
Време за готвене 20 мин.
Количество – 4 порции


Смачкайте банана , прибавете капките лимон и захарта към него .Разделете ябълките на две и ги издълбайте в средата . напълнете ги с банановата смес.Залейте ги със сока от портокал и ги запечете за 20 мин. във фурна докато омекнат.



За 1 порция 14 ройнтс
Пр.0,5 гр.
Въгл. 17 гр.
Мазн.0,3 гр
ЯБЪЛКОВ ПАЙ С КАНЕЛА

Време за приготвяне 5 мин.
Време за готвене 10 мин.
Количество 8 порции
Консумация –веднага


4 бр. Ябълки настъргани предварително
2 с.л. мед
1\2 л. Канела


Оставете една чаша вода да заври и разтопете меда вътре , след което прибавете настърганите ябълки и бъркайте докато станат на каша.Свалете ги от огъня и поръсете с канела .След това ги запечете на фурна за няколко минути .Сервират се топли .

Богати на фибри витамини и минерали .


1 порция 15 ройнтс
пр. 1,4 гр.
Въгл.14гр.
Мазн.0,2 гр.
МЕДЕНИ ПУЕШКИ ФИЛЕТА

4 ПОРЦИИ

450гр. пуешко месо
2 ч.л. зехтин
¼ ч.л. смлян черен пипер
1/з ч.ч. мед
2 с.л. винен оцет
1 с.л. сух босилек
1 малък лимон нарязан на резени
1 с.л. нарязан магданоз
1ч.л. сол

Зехтина се загрява в тиган на бавен огън. Предварително поръсените със сол и черен пипер филета се задушават в зехтина от двете страни до златисто кафяво. По четири минути от всяка страна. Докато се готвят, смесете меда, оцета и босилека в малка купа.Изсипете го в тигана с пуешко месо. Като започне да ври е готово. Гарнира се със лимон и магданоз.

За 1 порция 59 п.
Пр.27гр.
Въгл.20гр.
Мазн 4 гр.хол 68 мг.

ПЕЧЕНИ БРОКОЛИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ 20М.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 20 М.

8 ч.ч. нарязани броколи
1ч.л. нискокалоричен маргарин
1/ ч.ч. ситно нарязан кромит лук
1 ч.ч. 1 % прясна мляко “ Здравец”
¼ ч.л. черен пипер
1 ч.л. майорана
3 с.л. обезмаслено сирене , извара

В дълбок съд задушете броколите във вода за 3-4 м., или докато видимо омекнат. Извадете ги от съда и ги потопете в студена вода за да прекратите процеса на готвене.Подсушете ги. В друг съд за готвене разтопете маргарина и сложете в него лука да омекне. Махнете го от огъня и го прибавете в млякото заедно с черния пипер, майораната и обезмасленото сирене или извара. Смесете броколите с лучената смес. Пече се на 180 гр. за 20 минути.

За 1 порция 60 п.
Мазн.2гр.
Хол.5мг.

ПЪЛНЕНИ ПЕЧУРКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ 20 МИН.
Време за готвене 20 мин.

24 бр. средно големи печурки, могат да се подберат да са горе-долу еднакви
¼ ч.ч. ситно нарязан лук
2 скилидки скълцан чесън
¼ ч.ч. нискокалоричен маргарин “Томи “
½ ч.ч. галета
¼ ч.ч. обезмаслено сирене / извара /
1 ч.л. магданоз , ситно нарязан
½ ч.л. сол
½ ч.л. босилек
¼ ч.л. черен пипер

Махнете пънчетата на гъбите и ги нарежете на ситно . На бавен огън тиган разтопете маргарина и задушете в него нарязаните пънчета, лука чесъна – за 3-5 минути . Махнете от огъня и прибавете всички останали съставки , без капачетата на гъбите . С така готовата смес напълнете капачетата на печурките и печете в тава на 180 гр. С за 15-20 минути

1 пълнено капаче 42 п
мазнини 2,4 гр.
холестерол 6 мг.
Натрий 108 мг.
Въгл. 2,7 гр.
Протеин 1,2 гр.
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ С ПУЕШКО МЕСО

Време за приготвяне 10 мин.
Време за готвене 25 мин.
Количество 12 порции

12 бр. Средно големи домата
150гр. Предварително сварено в подправки по избор и сол пуешко месо и ситно накълцано
2 чаени чаши ситно нарязани и задушени на пара зеленчуци \чушка , морков,зеле \
1бр. Кромит лук нарязан
2ч.л. зехтин, студено пресован
сол на вкус

Начин на приготвяне :

Махнете с нож върха на доматите и издълбайте вътрешността им с лъжичка .Запазете съдържанието им .Загрейте зехтина и задушете лука за 1 минута .Прибавете зеленчуците , солта остатъка от доматите,пуешкото месо и продължете да готвите за 2-3 минути .
Напълнете доматите с приготвената смес и запечете в предварително загрята фурна за 20 мин. На 200гр.С

Богата на фибри

За 1 порция 7 пойнтс
Пр.5 гр.
Въгл.7гр.
Мазн.1,2 гр.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене aнeди   19.04.04 00:44
. * Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене Bec   19.04.04 16:24
. * Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене elena   19.04.04 17:30
. * Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене anedi   19.04.04 20:38
. * Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене Bec   21.04.04 10:46
. * Re: Диетичните магазини maglichka   22.04.04 12:10
. * Re: Диетичните магазини Petyata   22.04.04 12:25
. * За готвенето Duhche   22.04.04 12:30
. * Re: За готвенето maglichka   22.04.04 13:09
. * Re: За готвенето aнeди   25.04.04 01:57
. * Re:¬І¬Ц¬и¬Ц¬б¬д¬Ъ anedi   25.04.04 14:02
. * Re:леле какво стана aнeди   25.04.04 14:09
. * Re:¬а¬д¬Я¬а¬У¬а ¬б¬в¬а¬Т¬У¬С¬Ю ¬C¬Я¬Ц¬X¬Ъ   25.04.04 14:13
. * Re:¬а¬д¬Я¬а¬У¬а ¬б¬в¬а¬Т¬У¬С¬Ю Petyata   26.04.04 09:44
. * Re:¬І¬Ц¬и¬Ц¬б¬д¬Ъ Leo   29.04.04 14:40
. * Re: Заешкото maglichka   25.04.04 16:01
. * Re: пойнтс aнeди   29.04.04 01:14
. * Re: пойнтс Bec   29.04.04 10:03
. * Re: % кисело мляко Cornflake girl   26.04.04 11:01
. * Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене Lora   26.04.04 12:00
. * Re: 51свален кг-Анеди-нискокалорични рецепти,готвене anedi   28.04.04 23:45
. * Re:рецепти aнeди   29.04.04 00:49
. * Re:¬в¬Ц¬и¬Ц¬б¬д¬Ъ ¬C¬Я¬Ц¬X¬Ъ   29.04.04 00:50
. * Re¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц¬Ц ¬C¬Я¬Ц¬X¬Ъ   29.04.04 00:58
. * Re: резепти aнeди   29.04.04 01:05
. * Re: резепти aнeди   29.04.04 01:10
. * Re: рецепти aнeди   29.04.04 01:10
. * Re: съвети при готвене aнeди   09.05.04 20:38
. * Re: съвети при готвене Shina   11.05.04 09:29
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.