|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Всъщност, Данка, какво ти е конкретното становище
[re: _maycal]
|
|
Автор |
Dankata (Daniel) |
Публикувано | 01.07.08 02:22 |
|
Ако беше , да си представим, министър -председател на България, как щеше да постъпиш в конкретния случай? Какво щеше да направиш? Само, моля те, не отговаряй с общи приказки, или с някакво "духовито" откачане от питането!
Това е някакъв нереален въпрос, не знам как очакваш, даже изискваш от мен, да ти дам резонен отговор. Първо, не съм министър-председател. Второ, дори не знам с какви правомощия разполага той, още по-малко в подобни случаи като гей паради. Но все пак, за да ти задоволя любопитството, ще ти отговоря така:
Ако имах необходимата власт, нямаше да позволя провеждането на гей паради на територията на България. Естествено, без да се използва никакво насилие. Как? И това не мога да ти кажа със сигурност, предполагам чрез прокарването на някакъв закон, целящ запазването на моралните и семейни ценности, и предпазване на бъдещето поколение (децата) от извратени практики... нещо от този тип.
Лука 10:27
| |
Тема
|
Re: Всъщност, Данка, какво ти е конкретното станов
[re: Dankata]
|
|
Автор |
_maycal () |
Публикувано | 01.07.08 10:09 |
|
Благодаря ти, че ми повиши общата култура, съобщавайки ми ,че "не си министър -председател на България"!
По отношение на: "Ако имах необходимата власт, нямаше да позволя провеждането на гей паради на територията на България. Естествено, без да се използва никакво насилие. Как? И това не мога да ти кажа със сигурност, предполагам чрез прокарването на някакъв закон"
Приблизително как си представяш такъв един закон?...Предполагам, че импровизираният ти отговор ще е: "не знам", а ако впрегнеш интелигентността си, обаче, какъв резултат би могъл да се получи!? Нещо като: Закон за забрана на дейности, които заплашват и нарушават моралните и семейни ценности! Това предполага, че трябва да се изяснят и конкретизират правно понятията, които участват в този закон, и тръгвайки по този път, закономерно, може би, ще трябва да се стигне до забрана на хомосексуализма изобщо, т.е., до включването му като деяние, попадащо под ударите на Наказателния кодекс! Иначе, каква точно формулировка си представяш: "ЗАБРАНЯВА СЕ НА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ, ИНДИВИДУАЛНО ИЛИ ГРУПОВО, ДА СЪОБЩАВАТ (ПУБЛИЧНО) ,ЧЕ СА ТАКИВА!" ???
Пак отбелязвам: хомосексуализма е аномалия и грях , но в крайна сметка: ти за инкриминирането (забрана и включването му като деяние, подлежащо на наказателно преследване) на хомосексуализма ли си?
Ако си сериозен човек, какъвто считам че си, би трябвало да отговориш на този въпрос с да или не, в противен случай, с извинение, позицията и поведението ти ще бъдат инфантилни, в съответната степен!
След като се произнесеш, ще трябва да отговориш и на въпроса дали си за демократичен тип държавно и обществено управление , или за авторитарен или тоталитарен тип!
Ето, очертаха се няколко конкретни, прости въпроса, на които би трябвало да може да дадеш отговор! Нали знаеш какво пише в Библията за "да"-то и "не"-то, в определени ситуации! Този разискван случай е една добра възможност, според мен, да покажеш поне минималното изискуеми интелигентност, отговорност и достойнство, и да дадеш съответен отговор, иначе, с извинение, ще влезеш в редиците на хората, тип интелектуално бръмчащи мухи, какъвто , убеден съм, ти не си!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nimo368 (непознат) |
Публикувано | 01.07.08 13:39 |
|
Е кога съм призовавал да ги изтрепаме с камъни?
Това за което говоря е, че християните трябва да се разграничат от подобни мероприятия, а не да ги одобряват. Също както един християнин би се изказал против парад на убийци, така да го направи против парад на гейове. Това е открит бунт срещу Бога и Неговите закони. Не можем да подкрепяме подобно начинание, само защото гейовете имали човешки права.
В прав текст не си казвал такова нещо, но факта, че влезе с телешки възторг в реториката на расистите, ксенофобите и футболните хулигани е предостатъчно, дори е по-лошо. Тези последните го поравят от злоба и простотия, няма накъде да насочат агресията си и за това се захванаха с хомосексуалните. Не е нужно да изръкопляскаш гласно на тези отрепки, достатъчно е че ги подкрепяш духом в желанието им да извършват насилие и убийства. Ако ти наистина не си на страната на злобата и агресията, нямаше да искаш да се забранява нещо което е позволено по конституция, всеки свободно да изразява мнението си и да има свобода да ходи където пожелае.
Освен това изобщо не подкрепям никакви скинари и расисти. Не подкрепям каква да е форма на насилие, срещу когото и да било. Тези, които физически нараняват околните, мястото им е в затвора. А тези като гейовете нека си живеят както искат, но не съм съгласен когато развращават околните, особено децата.
Подкрепяш ги и още как! Подобни на твоите разсъждения за обществената вреда от хосексуалните, кара расистите да стават още по-настървени и да си мислят, макар и подсъзнателно, че те са тези, които трябва да прочистват обществото от това което смятат за лошо. До къде ще се стигне ако за всеки грях някакви изроди излизат да палят и убиват? Чисто и просто ти им даде нужната "благословия" да си свършат мръсната работа. Добре си помисли с какви хора ставаш един дух.
Вчера жена ми разправя как един колега, живеещ пред една гимназия, казал че всеки ден две момичета на не повече от 12 години, се целуват в продължение на минути, пред погледите на деца под 10 години! Защо го правят, кажи ми щом си толкова мъдър? Защото техните идоли-гейове по телевизията го правят. Защото във всички холивудски филми почнаха да промъкват по некой гей, който в 95% от случаите или е жертва (за да можем да го съжалим и да сме съпричастни), или е някой мил и забавен гейчо, който би трябвало да ни е много симпатичен.
А пък моята жена ми писа, че в Берлин, Евангелската Църква е взела активно участие в Стрийт Парада и са привлекли около 300 хосексуалисти с които сега работят психолози и пастори. Ето това е отношение и то толерантно, без обиди и пращане в ада. Някои от тези хора вероятно ще се обърнат и ще станат християни. За незнам кой път ти казвам, че до Господа трябва да се отива свободно, а не чрез заплахи и терор.
Работата с гейовете е много, много по-сериозна, отколкото си я мислиш.
Да така е, радвам се че вече го констатира.
Преди да ти отговоря какво би казал Исус, ти ми отговори защо Павел в Римлани 1, на три пъти кава ЗАТОВА и ПОНЕЖЕ, говорейки за грехове и хомосексуализъм.
Исус не застана на странат на тези дето искаха да убият блудницата, а на нейна страна и така я спаси, сам може да си направиш извода.
Ако няма свобода, няма да има нито грях, нито добродетел, би ти казал апостол Павел.
Редактирано от nimo368 на 01.07.08 13:43.
| |
Тема
|
Re: Всъщност, Данка, какво ти е конкретното станов
|
|
Автор |
Dankata (Daniel) |
Публикувано | 01.07.08 19:09 |
|
А ти защо си мислиш, че трябва да ти давам някакви обяснения и да ти отговарям на неспиращите въпроси? Само защото ме провокираш с думи като ''иначе, с извинение, ще влезеш в редиците на хората, тип интелектуално бръмчащи мухи''? Ако знаш само, колко съм загрижен за твоето мнение за мен..
Вече казах съвсем ясно каква е позицията ми. Не съм юрист, нито ще седна сега да мисля как ще изглежда подобен закон. Още повече, че говорим за нереални неща, не виждам какъв е смисълът.
Пак отбелязвам: хомосексуализма е аномалия и грях , но в крайна сметка: ти за инкриминирането (забрана и включването му като деяние, подлежащо на наказателно преследване) на хомосексуализма ли си?
Не.
| |
Тема
|
[re: nimo368]
|
|
Автор |
Dankata (Daniel) |
Публикувано | 01.07.08 19:46 |
|
Не е нужно да изръкопляскаш гласно на тези отрепки, достатъчно е че ги подкрепяш духом в желанието им да извършват насилие и убийства
Подкрепяш ги и още как! Подобни на твоите разсъждения за обществената вреда от хосексуалните, кара расистите да стават още по-настървени и да си мислят, макар и подсъзнателно, че те са тези, които трябва да прочистват обществото от това което смятат за лошо. До къде ще се стигне ако за всеки грях някакви изроди излизат да палят и убиват? Чисто и просто ти им даде нужната "благословия" да си свършат мръсната работа. Добре си помисли с какви хора ставаш един дух.
Клевети, клевети, и нищо друго. Единственото което искам, е гейовете да не натрапват на децата ми и на околните, колко нормално е да си извратеняк като тях. А ти ми говориш за палежи и убийства, и че аз съм ги благославял. Лъжец!
Ако ти наистина не си на страната на злобата и агресията, нямаше да искаш да се забранява нещо което е позволено по конституция, всеки свободно да изразява мнението си и да има свобода да ходи където пожелае.
Въпреки че ти така и не ми отговори, от тези ти думи си правя извода, че за теб човешките закони са по-важни от Божите. Кофти...
А пък моята жена ми писа, че в Берлин, Евангелската Църква е взела активно участие в Стрийт Парада и са привлекли около 300 хосексуалисти с които сега работят психолози и пастори. Ето това е отношение и то толерантно, без обиди и пращане в ада. Някои от тези хора вероятно ще се обърнат и ще станат християни. За незнам кой път ти казвам, че до Господа трябва да се отива свободно, а не чрез заплахи и терор.
Аз пък ти казвам, че най-вероятно нито един от тези 300 спартанци, няма да стане християнин. И това е защото гейовете които имат шанс да се обърнат от греха, си седят в къщи и поне малко се срамуват от греха в който живеят. А тези по парадите, са същите за които Павел говори в Римляни, и които сам Бог предаде на срамотни страсти, заради вече прекалено извратеното им съзнание и бунта им срещу Създателя.
Все пак, за Бог няма невъзможни неща, и в малка степен имаш право. В крайна сметка аз не ти противореча много, така че клеветите ти са доста не на място.
| |
Тема
|
[usmihvam se] А, значи това е избора ти
|
|
Автор |
_maycal () |
Публикувано | 01.07.08 20:28 |
|
на защитна стратегия: "А ти защо си мислиш, че трябва да ти давам някакви обяснения и да ти отговарям на неспиращите въпроси?........................................................ Ако знаеш само, колко съм загрижен за твоето мнение за мен." (усмивиките ми да се считат за иронично-снизходителни )
Поздравления, обаче, че с "не"-то пое поне известна отговорност!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
любчo /фoтorpaф/ (стар клубар) |
Публикувано | 01.07.08 21:31 |
|
по обсъжданата проява? Ако беше , да си представим, министър -председател на България, как щеше да постъпиш в конкретния случай? Какво щеше да направиш? Само, моля те, не отговаряй с общи приказки, или с някакво "духовито" откачане от питането!
да дойдат танковете!...
една монета има две лица - ези и тура...
| |
|
да дойдат танковете!...
Ето това е пример на държавническо мислене!
| |
|
Досега не сме чули БПЦ да се изкаже официално по въпроса за мутрите.
Защо ли?
| |
Тема
|
Re: Гей парад в София
[re: Zara_83]
|
|
Автор |
ann () |
Публикувано | 03.07.08 15:37 |
|
Обсъждане на събитието в предаването "Вижте Кой":
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
|
|
|