Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:45 10.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Я, да видим сега  
Автор Sometimes (Несериозна)
Публикувано05.02.07 10:07

какво ще кажете и за моето предложение:
Искате ли да помолим клубът да бъде направен единствено за регистрирани потребители?
Не смятам, че е чак такава трудност да се регистрира потребител. А ако някой има проблем с регистрацията - просто да ми се обади - лично ще му направя

Това е един от начините за справяне с навлеците, макар че са ощетени тези, които пристигат да единствено заради обявите или при спешни проблеми.
Все пак, регистрацията отнема точно 2 минутки работа и мисля, че не е чак толкова сложно за всеки един да го направи.
Можем да гласуваме какво мислите по този въпрос

Природата, изглежда, понякога е голям шегобиец

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: Sometimes]  
Автор papyy (Defender)
Публикувано05.02.07 10:36

По случайност и аз и внукът ми сме у дома. У дома имаме нет и можем да пращаме спокойно регистрирани мнения. Аз имам смартфон и нетът е навсякъде достъпен за мен / и ограничен/. От работното ми място е абсурд да се логна, правя хитрини достойни за хакер за да чета, когато нямам работа. Иска ми се да се пенсионирам и ще го направя до лятото колкото и да ме молят да остана, просто имам право на заслужена и изстрадана пенсия.
Та думата ми е за работещите много от тях имат забрана да ползват интернет на работното място и ако ги пипнат ще има бъде некомфортно. Не всички сме безработни, ученици, студенти и скучаещи лентяи. Нормалният коткар си скъсва онази част от работа, за да може да осигури за себе си, семейството си и любимеца си добър живот. За една котка на месец ми отиват около 60 лв, а имаме 3. Стопаните на домашните тигри са обикновено отговорни хора и се стараят да осигурят максимално любимите същества.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: papyy]  
Автор isetodd (konete)
Публикувано05.02.07 10:44

Sometimes и аз сам на мнението ,че нерегистрирани дане пишат.

Публикувано05.02.07 11:00

Хе-хе, то няма общо с регистрацията това

Ако имаш забрана, то тя ще важи независимо дали си логната или - не. Както и регистрацията няма връзка с отделния компютър - можеш отвсякъде да си влизаш със своето име и парола.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: isetodd]  
Публикувано05.02.07 11:02

Да ти кажа честно на мен ми е все тая. Подобни хора дори и не ги чета (какво остава пък да си го слагам това, което са казали)... така че - каквото реши болшинството. Ако достатъчно хора приемат че искат - да се прави и толкоз

Автор Mor-Rioghain (=^..^= )
Публикувано05.02.07 11:24

Не е толкова просто. Админа едва ли ще се съгласи. Първо, че (и според мен) не е наложително, а второ - не му е само това на главата

Ако спрем да отговаряме на глупавите и безмислени постинги мился, че проблеми няма да имаме.

Автор l4ko (паднал от звезд)
Публикувано05.02.07 15:52

ако някой иска да контролира използването на интернет това дали си логнат или не няма абсолютно никакво значение. Но и аз желая да се забрани постинга от guest потребители.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: l4ko]  
Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано05.02.07 16:01

Аз пък се чудя какъв е смисъла на такава забрана.
Всеки който иска ще си регистрира ник "алабала", ще напише 100 глупости и пак ще е същото положението.
Като му омръзне или се позабавлява достатъчно ще си регистрира ник "алабала-1" и пак ще е същото.
После може да си регистрира "алабала-2" и.....

Та ако ми обясните разликата между нерегистриран и регистиран къде са спирачките за бълването на глупости - може и да се съглася.

Тема Re: Противнови [re: Sometimes]  
Автор Zhimi (непознат )
Публикувано05.02.07 16:10

Не съм съгласна със задължителната регистрация. Регистрирах се наскоро, преди това писах около 2 месеца без регистрация. И ако беше задължително по принцип вероятно щях да подмина този форум.
Според мен един новак първо би искал да види как е тук и тогава би се регистрирал.
Ако, както беше с мен, попадне точно в момента в разгара на някоя дълга препирня на лична основа, каквито тук има много често, определено ще се откаже от регистрацията. Не бива кръгът на участниците да се затваря, от това форумът само ще загуби.
А изцепки като на анонимката Деси не са чак толкова страшни, просто трябва да има модератор.

Редактирано от Zhimi на 05.02.07 16:12.

Тема Re: Противнови [re: Zhimi]  
Публикувано05.02.07 16:13

Дори регистрането да е задължително това е само за постване. Всеки дори и нерегистриран може да чете. И всеки би могъл да проследи какво става тук и без да се регистрира.

Тема Re: Смесени чувстванови [re: l4ko]  
Автор Gatofilla (новак)
Публикувано05.02.07 17:06

Не знам, смесени са ми чувствата към това предложение, с плюсовете и минусите.
Хубаво е само регистрирани да пишат, но забравяме и една от функциите на форума - за SOS инцидентни съобщения. Не съм много наясно с техническите възможности на допуск и забрани - не е ли възможно банване по IP?
Самодисциплина може да има само отделен човек - решил съм, няма да му отговарям и няма да забелязвам тоз идиот X, да речем. Самодисциплина в група е непостижима, винаги има някой, дето не му издържат нервите, някой пък иска непременно да се изкаже. Винаги ще има опашка от отговори на провокативни постинги и теми, независимо от благородните намерения, а злонамерените само ще се кефят от това.
По принцип съм за форуми само с регистрирано участие, но като си помисля за някой, дето има нужда от помощ или иска нещо да пита...

Чистене и триене му е майката, но и там има опасност - ако тази маниакална енергия се насочи към състезание с модератор и свръхпроизводство на спам?
Саламът има винаги два края, казваше Ерих Кестнер, аз поне от него съм го прочела това за пръв път.

Тема Re: Смесени чувстванови [re: Gatofilla]  
Публикувано05.02.07 17:09

Точно за това и аз съм малко скептично настроена по въпроса. SOS съобщенията.
Възможно е, разбира се да се банва по IP, но понякога с тази мярка пострадват и невинни хора. Още повече, ако адреса е динамичен - отнема по-малко време да си го смениш, отколкото времето за една регистрация...

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Публикувано05.02.07 17:14

Принципно си права, ама при сменящите се ИП-та е по-лесното решение. Пък и отнема малко повече време, както вече казах от смяната на адреса. То всичко зависи от него де, ако е статичен - най-лесната работа - бан по ИП и да забрави, че ще пише повече.
Лошото е когато някой умее как да си служи с прокси - тогава един бан може да доведе до много повече вреди впоследствие, отколкото ползи

Тема Re: Смесени чувстванови [re: Gatofilla]  
Публикувано05.02.07 17:22

Ами възможно е, банване по IP, но е много правилна и неефективна мярка, едно защото в ланките и залите много хора са с едно IP, друго че пак в ланките много често има динамично раздаване, така че днес един човек е с едно IP, утре е някой друг. А и отворени проксита колкото щеш. Има си и списъци, които навсичкото отгоре са с реална употреба за спиране на спам.

Публикувано05.02.07 17:37

Регистрирането отнема време и иска емейл за потвърждение.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: l4ko]  
Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано05.02.07 18:32

Хех, колко време отнема? Минути.
А потвърждение по email - нима мислиш че ако някой е толкова луд да си регистрира 10 ника за форумите няма да си регистрира и 10 email-а

За да не ме разберете погрешно - аз също бих предпочела да пишат само регистрирани, но не съм убедена, че ползите ще са повече или наравно с вредите. Именно невъзможността някой нерегистриран да попита нещо при спешен случай е вреда.

Тема Re: все още противнови [re: Sometimes]  
Автор Zhimi (непознат )
Публикувано05.02.07 18:50

Все пак ако няма нерегистрирани потребители форумът силно ще обеднее откъм мнения и ще стане мнооооого скучен.
Между това - да се изкажеш по дадена тема и това - да решиш да се присъединиш към дадено общество има голямо разстояние и второто изисква по-сериозна мотивация. Така че, "стари котараци", помислете си дали искате да разговаряте главно помежду си.

Тема АЗ СЪМ ЗА!нови [re: Sometimes]  
АвторДecи (Нерегистриран)
Публикувано05.02.07 18:58

Съгласна съм. Така ако някой има нужда от спешна помощ, докато се регистрира котката му ще е във вечните ловни полета. След това ще им дойде акъла на много и пак гордо ще се наричат ЧОВЕЦИ, а не роби на някакви твари зловонни.

Тема Re: АЗ СЪМ ЗА!нови [re: Дecи]  
Автор Zhimi (непознат )
Публикувано05.02.07 19:04

Деси, очевидно е, че точно по тази тема работиш упорито и целенасочено. Но дори с присъствието на такова недоразумение като тебе форумът е по-добър със свободен достъп, отколкото би бил ако беше ограничен.
Това, че си човек (вероятно не един) от форума е ясно. Това че сте понаучили нещо от котките също, мяукаш толкова дълго, колкото е необходимо, за да се добереш до целта. Както казах - и целта е ясна.

Редактирано от Zhimi на 05.02.07 19:10.

Тема Re: АЗ СЪМ ЗА!нови [re: Дecи]  
Автор isetodd (konete)
Публикувано05.02.07 19:14

Ти да несе обаждаш нямаш право на мнение ти си боклук едно нищо само бои и изтезания заслужаваш.

Публикувано05.02.07 19:24

Уморително е да го прави постоянно. :) освен това при мейлите има и забавяне така че няма да стане много бързо

Тема Re: АЗ СЪМ ЗА!нови [re: isetodd]  
Автор arnold_hoky (сиамец)
Публикувано05.02.07 19:28

Не бива да ги бием, нека си умрат без отговор. Ако не е някой от активно пишещите, то нека ги игнорираме без отговор и темата ще изпадне.

Обичам сиамските котки, мощните мотори, хевиметъла ...

Автор MechoPuh. (член)
Публикувано05.02.07 22:02

Аз съм по-скоро против точно по причините, които изтъкна Zhimi. А и не мога да разбера какво им се връзвате на такива психически неуравновесени и умствено нестабилни лица

. Просто не им пишете ..... И аз чета какво става, но подобни теми не предизвикват у мен нищо друго освен снизходителна усмивка.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: MechoPuh.]  
Публикувано06.02.07 09:11

A не им се вързам аз, ама явно някой не могат да се удържат да не отговорят. Най-неприятното беше, че се намеси име, чийто собственик на никого лоша дума не е казал досега (или поне аз не съм видяла).
Иначе и аз съм по-скоро против, но поради причините, които изтъкна Гатофила най-вече. Пуснах темата единствено, за да се чуе какво мислят останалите.
Сега ще пиша на админа и да затрие темите. Дано и адреса се окаже статичен. Стискайте палци. Тогава ще се окаже, че сме се оттървали от въпросното говедо веднъж завинаги

Редактирано от Sometimes на 06.02.07 09:12.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.