Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:08 07.07.25 
Любители на животните
   >> Котки
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: Смесени чувстванови [re: l4ko]  
Автор Gatofilla (новак)
Публикувано05.02.07 17:06

Не знам, смесени са ми чувствата към това предложение, с плюсовете и минусите.
Хубаво е само регистрирани да пишат, но забравяме и една от функциите на форума - за SOS инцидентни съобщения. Не съм много наясно с техническите възможности на допуск и забрани - не е ли възможно банване по IP?
Самодисциплина може да има само отделен човек - решил съм, няма да му отговарям и няма да забелязвам тоз идиот X, да речем. Самодисциплина в група е непостижима, винаги има някой, дето не му издържат нервите, някой пък иска непременно да се изкаже. Винаги ще има опашка от отговори на провокативни постинги и теми, независимо от благородните намерения, а злонамерените само ще се кефят от това.
По принцип съм за форуми само с регистрирано участие, но като си помисля за някой, дето има нужда от помощ или иска нещо да пита...

Чистене и триене му е майката, но и там има опасност - ако тази маниакална енергия се насочи към състезание с модератор и свръхпроизводство на спам?
Саламът има винаги два края, казваше Ерих Кестнер, аз поне от него съм го прочела това за пръв път.

Тема Re: Смесени чувстванови [re: Gatofilla]  
Автор Sometimes (Несериозна)
Публикувано05.02.07 17:09

Точно за това и аз съм малко скептично настроена по въпроса. SOS съобщенията.
Възможно е, разбира се да се банва по IP, но понякога с тази мярка пострадват и невинни хора. Още повече, ако адреса е динамичен - отнема по-малко време да си го смениш, отколкото времето за една регистрация...

Природата, изглежда, понякога е голям шегобиец

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Автор Sometimes (Несериозна)
Публикувано05.02.07 17:14

Принципно си права, ама при сменящите се ИП-та е по-лесното решение. Пък и отнема малко повече време, както вече казах от смяната на адреса. То всичко зависи от него де, ако е статичен - най-лесната работа - бан по ИП и да забрави, че ще пише повече.
Лошото е когато някой умее как да си служи с прокси - тогава един бан може да доведе до много повече вреди впоследствие, отколкото ползи

Природата, изглежда, понякога е голям шегобиец

Тема Re: Смесени чувстванови [re: Gatofilla]  
Автор l4ko (паднал от звезд)
Публикувано05.02.07 17:22

Ами възможно е, банване по IP, но е много правилна и неефективна мярка, едно защото в ланките и залите много хора са с едно IP, друго че пак в ланките много често има динамично раздаване, така че днес един човек е с едно IP, утре е някой друг. А и отворени проксита колкото щеш. Има си и списъци, които навсичкото отгоре са с реална употреба за спиране на спам.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: ГoлямaтaCпeциaлиcтka]  
Автор l4ko (паднал от звезд)
Публикувано05.02.07 17:37

Регистрирането отнема време и иска емейл за потвърждение.

Тема Re: Я, да видим сеганови [re: l4ko]  
Автор ГoлямaтaCпeциaлиcтka (Президентша)
Публикувано05.02.07 18:32

Хех, колко време отнема? Минути.
А потвърждение по email - нима мислиш че ако някой е толкова луд да си регистрира 10 ника за форумите няма да си регистрира и 10 email-а

За да не ме разберете погрешно - аз също бих предпочела да пишат само регистрирани, но не съм убедена, че ползите ще са повече или наравно с вредите. Именно невъзможността някой нерегистриран да попита нещо при спешен случай е вреда.

Тема Re: все още противнови [re: Sometimes]  
Автор Zhimi (непознат )
Публикувано05.02.07 18:50

Все пак ако няма нерегистрирани потребители форумът силно ще обеднее откъм мнения и ще стане мнооооого скучен.
Между това - да се изкажеш по дадена тема и това - да решиш да се присъединиш към дадено общество има голямо разстояние и второто изисква по-сериозна мотивация. Така че, "стари котараци", помислете си дали искате да разговаряте главно помежду си.

Тема АЗ СЪМ ЗА!нови [re: Sometimes]  
АвторДecи (Нерегистриран)
Публикувано05.02.07 18:58

Съгласна съм. Така ако някой има нужда от спешна помощ, докато се регистрира котката му ще е във вечните ловни полета. След това ще им дойде акъла на много и пак гордо ще се наричат ЧОВЕЦИ, а не роби на някакви твари зловонни.

Тема Re: АЗ СЪМ ЗА!нови [re: Дecи]  
Автор Zhimi (непознат )
Публикувано05.02.07 19:04

Деси, очевидно е, че точно по тази тема работиш упорито и целенасочено. Но дори с присъствието на такова недоразумение като тебе форумът е по-добър със свободен достъп, отколкото би бил ако беше ограничен.
Това, че си човек (вероятно не един) от форума е ясно. Това че сте понаучили нещо от котките също, мяукаш толкова дълго, колкото е необходимо, за да се добереш до целта. Както казах - и целта е ясна.

Редактирано от Zhimi на 05.02.07 19:10.

Тема Re: АЗ СЪМ ЗА!нови [re: Дecи]  
Автор isetodd (konete)
Публикувано05.02.07 19:14

Ти да несе обаждаш нямаш право на мнение ти си боклук едно нищо само бои и изтезания заслужаваш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.