Тема
|
Странни входящи номера
|
|
Автор |
Pyceнeц (Аз!) |
Публикувано | 25.12.08 19:10 |
|
От известно време телефонът ми (с дисплей и CLIP) без да звъни изписва странни трицифрени номера като пропуснати повиквания. Например 879. На какво може да се дължи това? Както съм до него, не е звънял, и изведнъж след малко на дисплея излиза 1 пропуснато и трицифрен номер. Идеи?
|
|
|
Честито Рождество Христово!
Както съм до него, не е звънял, и изведнъж след малко на дисплея излиза 1 пропуснато и трицифрен номер.
Ако кажеш какъв е модела на телефона ще отприщиш мисълта ни.
Трицифрените номера еднакви ли са, последователни ли са, винаги ли са трицифрени?
Наздраве!
|
|
|
Честито и на теб!
Не, различни са всеки път. Възможно ли е да минава по линията от време на време някакъв сигнал, който телефонът да бърка с входящо повикване? А той е някакво NEO NX-SC2021B, знам, че са калпави, но ми е подарък. Но пък се чува добре Просто досега не беше правил така.
|
|
|
По принцип възможно е да минава по линията от време на време някакъв сигнал, който телефонът да бърка с входящо повикване. Тази версия става още по-вероятна, като се вземе предвид, че телефона дори не се опитва да звънне.
Обаче този някакъв смущаващ сигнал не може да е високочестотен, защото ще го отреже сплитера за ADSL-а ти. А нискочестотен нямам идея от къде може да се вземе... пък и в този случай вероятно и ти ще го чуваш като нещо подобно на бръмчене.
Единственото което ми идва в главата е някое бутонче от клавиатурата на телефона да не контактува добре и да имитира проверка на получените досега входящи повиквания. Открих ръководство за този модел на
. Може да направиш проба дали при натискане за кратко време на бутони UP или DOWN телефона пак изписва странни трицифрени номера като пропуснати повиквания.
|
|
|
Да, той веднъж като ги регистрира като повиквания, после с up и down мога да ги разглеждам. Аз просто ги трия.
ПС: нямам ADSL.
|
|
|
Само за експеримент: ако имаш неелектролитен кондензатор с капацитет между 20 nF и 100 nF / 100V свържи го паралелно на телефонната линия и наблюдавай дали появата на странните входящи номера ще намалее или изчезна.
nF = нано Фарада
|
|
|
настрой го твърдо на Tone/DTMF и тествай известно време с изключена/включена Flash функция. Сподели има ли ефект.
PS: За кондензатора - Аналогови смущения не водят до получаването на логически поредици от цифрови данни.
|
|
|
Искаш да гаси пиковете по линията? (Захранването на линията беше около 60 V, ако се не лъжа, нали? Затова 100 V кондензатор)
Дали тези пикове биха излъгали телефона, макар и Нео, че да регне тонално повикване? И дори и този феномен да се е получил...не би ли трябвало електрониката първо да задейства звънящия модул? Все пак основната функция на апарата е да индикира повикването, щом получи такова или приеме нещо входящо за такова.
ПП: Би ли напомнил с 2 думи какво беше FSK-функцията? Преди доста години, когато още бях абонат на бтк и се карах с тях защо чисто новия ми ДЕКТ Панасоник не клипва и трябваше да почета малко за да напиша грамоино заявление да ми разкарат ИКМ-а, докато они се правиха на луди...та това FSK ми се е загнездило в паметта оттогава...не беше ли нещо, свързано с клип функцията, използвана при бтк?
Редактирано от Cтepн™ на 27.12.08 12:42.
|
|
|
смущения не водят до получаването на логически поредици от цифрови данни
Не е ясно какви са смущенията, нито дали причината е изобщо такава. Кондензатора прост начин да отсеем версията за някакви смущения по линията.
Въпросче-закачка: виждал ли си как се дължи компютър или друга електроника поставена в силно електромагнитно поле?
|
|
|
Първо идва CLIP информацията и след това телефона звъни. В случая телефона не се и опитва да звънне, затова аз упорито насочвам темата в посока какво лъже телефона да изписва грешна информация. Ако телефонна прозвъняваше дори и за малко - тогава можем да насочим вниманието си и към съоръженията на БТК.
Картинката е от .
|
|
|
От 2 дни не се е появявало подобно нещо... Засега изчаквам. Нищо не съм променял.
|
|
Тема
|
Re: Странни входящи номера
[re: Pyceнeц]
|
|
Автор |
Pyceнeц (Аз!) |
Публикувано | 28.12.08 11:06 |
|
Ставам тази сутрин и гледам снощи в 01:19 имам входящо от номер 996. Отново без позвъняване. Мистерията продължава
|
|
|
да, де, и моята мисъл кръжи около това, че нещо В телефона го кара да индицира повикване, каквото няма. Затова и писах, че е твърде невероятно това да става от смущения по линията...тя е външна за апарата среда и каквото и в нея да кара Неото да клипва, то също би трябвало да го кара и да звъни...без значение кое е първо във времето.
|
|
Тема
|
[re: Cтepн™]
|
|
Автор |
D-rA () |
Публикувано | 29.12.08 13:16 |
|
Когато се подава клип в дтмф формат, то той постъпва преди първо повикване, а клип с фск формат постъпва между първо и второ повикване. Моделът разполага и с двата формата в приемната си част, което при наличие на дтмф сигнали (примерно- дериватно избиране, или "сътрапезник" на телефоната линия), е напълно възможно изобразяване на клип, без променливотоково позвъняване.
|
|
Тема
|
Странни входящи номера
[re: D-rA]
|
|
Автор |
kaka Cийka (Картечарка) |
Публикувано | 29.12.08 15:27 |
|
Ако ти звъни някой, да кажем от УАТЦ през линии на БТК-Нет е вероятно да ти излязат единствено последните три цифри от номера, по-точно номерът на вътрешния абонат. Ако по някаква причина тази централа се ползва за средна ночка при междуградски, народнти и галактически разговори, също ще ти излезе този трицифрен номер на УАТЦ.
Кофти настройка от страна на БТК в случая.
За плурализма две мнения не може да има !
|
|
|
Опитай пак.
Или помоли D-rA да ти обясни дали когато абонат на някакво УАТЦ избира домашен абонат е възможно на дисплея на домашния абонат да се изпише само вътрешния номер на абоната на УАТЦ.
|
|
Тема
|
[re: Pyceнeц]
|
|
Автор |
Пeтъp_ (професора :)) |
Публикувано | 30.12.08 10:36 |
|
ако много те дразни, го удари в земята и си вземи нещо по-добро
аз съм с Панасоник DECT и нямам такива оплаквания
|
|
Тема
|
[re: Пeтъp_]
|
|
Автор |
Pyceнeц (Аз!) |
Публикувано | 30.12.08 19:40 |
|
Да ти кажа, не ми пука особено, случва се веднъж на няколко дена. Просто ми беше интересна причината.
А по принцип не знам в какъв формат получава CLIP, но номерът се изписва още преди да е звъннал телефона. Чак след това чувам позвъняването. Това говороя по принцип, когато някой наистина ми звъни.
И със сигурност тези три цифри не са първи три на БТК номер, защото в Русе няма номера с такива първи цифри, каквито понякога се получават. За последни три е възможно.
Мислех си дали някой кабел някъде не контактува правилно в мазето на панелката или пък някой хубав комшия прави магарийки с кабелите.
|
|
|
наблюдаващ, дървен философ си. Нужно ли е всеки път да се хвърляш на амбразурата, развял на байрак незнанието си.
БТК-Нет изкарва последните 3 цифри на една от централите, които поддържам и не можаха да го направят. По тази причина озадачаваме хората, на които абонатите и звънят. За справка - звънни на Васил Златинов 02 9320888 мога и мейл да му дам или на юнаците на 02 9320852
Те казаха, че не пречи да работи и така, аз им казах, че на мен ми пречи при което хората си казаха, че не могат да оправят проблема. Имам и други телефонни номера на специалисти от тази служба, но ми е излишно да се боря с твоето незнание. То тежи на теб
|
|
Тема
|
[re: kaka Cийka]
|
|
Автор |
3иУ (Тролей) |
Публикувано | 07.01.09 11:43 |
|
Не се притеснявай от този ефект, проблема не е в твоя телефонен апарат. Аз преди година си купих ALCATEL и само 3 дни след закупуването имаше гръмотевична буря и след нея започнаха да се изписват точно такива дву и трицифрени случайни номера без изобщо телефона да звъни. Аз вече си помислих че апарата е дефектен, но така се изписваха няколко седмици и след това престанаха и от тогава вече година няма нито един такъв случаен номер което ме кара да си мисля че проблема си е бил в БТК. Сигурен съм че и при теб е така, не го зори и не рови, ще си го оправят и ще забраиш за тоя проблем.
Тролеите напред!!!
|
|
|
Моето "незнание" няма отношение към поддържаната от теб централа.
Ако искаш да се бориш - бори се с H323 (или каквото там използваш) и оправи първо собствените си бакии.
По темата: дори поддържаната от теб централа да изкарва последните 3 цифри от номера, това не може да бъде причина за дискутираните странни входящи номера - в твоя случай телефона ще звъни.
|
|
|
Цитирах ти имена на хора от БТК, които си признаха чистосърдечно, че не могат да се справят.
Обърни се към тях и обсъди компетентността им.
PS Не знам защо си сложил незнанието си в кавички
|
|
Тема
|
Re: Да ти е казвал някой "радиоточка"
|
|
Автор |
D-rA () |
Публикувано | 13.01.09 01:06 |
|
Ако уточниш и как ползваш бТк нет- цена няма да имаш
Какво рутираш в централата си? При избор директно през бТк, има ли клип проблем? Въобще- дай малко инфо.
Да не излезе, че при избор през бТк ти виждат само серията, а през бТк нет само вътрешния номер
|
|
Тема
|
Да ти е казвал някой "радиоточка"
[re: D-rA]
|
|
Автор |
kaka Cийka (Картечарка) |
Публикувано | 13.01.09 10:42 |
|
Както се казва, благодаря за въпроса
БТК-Нет и и бизнес нет БТК ми ти доставя по цифрова линия - модем - рутер който прави БТК-Нет на 4 2B+D със стандартните сигнализации. Оказа се, че войпа на БТК е на стандарт, който тази централа не поддържа и не може да се включи директно като войп. На тези входове преди БТК-Нет си беше баш БТК-то. Единствения, всъщност единия бъг е това, че селищните абонати, независимо къде са, виждат на монитора си като клип 0ХХХ. Със стансартните НТ-на всичко си беше наред. Другия бъг е, че една поредица от номера, не много, не могат да се избират. Намерил съм му решение с рерутирането на централата, но не обичам когато нещо не ми е наред, пък и абонатите не чакат 4-5 сек за да рерутира централата, а затварят и звънят да ми се оплачят
|
|
Тема
|
Re: Да ти е казвал някой "радиоточка"
|
|
Автор |
D-rA () |
Публикувано | 13.01.09 13:31 |
|
Не уточняваш модела на централата. Но при описаната клип ситуация бих пробвал:
- в клетката за клип на вътрешния номер- запис на целия номер(заедно с липсващите цифри), така както би следвало да се вижда от приемащ обаждане.
или
- запис на целия номер заедно с префикса на код населено място, но без "0" лата отпред-( за София само 2 + номер)
Опитай с промяна само на собствения ти номер- може и да уцелиш 10- ката
|
|