|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема
|
Re: Амортисйори - за и против?
[re: dimodi]
|
|
Автор | тoни (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.03.05 12:16 |
|
БЕЗ АМОРТИСЬОРИ Е НАИ ДОБРЕ
| |
|
добре де, какво излиза - и без преди, и без задни... то едно време като карахме балканчета не ни липсваха амолтисьорите, ама онази седалка беже голяма, широка и с пружинки, а бе като фотьойл си беше в сревнение със седалките сега 
| |
Тема
|
Re: Амортисйори - за и против?
[re: pyrx]
|
|
Автор |
Eнтycиacт (голям) |
Публикувано | 01.04.05 00:41 |
|
какво е това "колче с пружина"
аз понеже също изкам да си купувам колело, та и аз се чудя върху амортисьорите и пружините
| |
Тема
|
Re: Ми вече си взех един Спринт
[re: Eнтycиacт]
|
|
Автор |
dimodi ( bike rider) |
Публикувано | 01.04.05 01:36 |
|
Да, така си беше, но пък широките седалки не стават за по-спортно каране, щото ти пречат с размера си (примерно като ставаш да въртиш прав, пък и като си седнал ти пречат на движението на краката и т.н.)
Между другото в онази тема, дето се олях да пиша в нея, не споменах за седалките - тези, които са с улей по средата (надлъжен) са по-ергономични - не натискат простатата.
Колчето с пружина е нещо такова:
Рядко се среща, пък и май е със съмнителен ефект, така че не се занимавай и да търсиш :)
Редактирано от dimodi на 01.04.05 01:38.
| |
Тема
|
Re: Ми вече си взех един Спринт
[re: dimodi]
|
|
Автор |
Eнтycиacт (голям) |
Публикувано | 01.04.05 18:09 |
|
такава седалка ми показаха днес на ул. Вашингтн - някъде 30-40 лв. с някакъв гел, защото като седнах и първото колело там и така ми се заби седалкат ав гъ...ъ че направо пдскочих
викам му на продавача - А бе аз след един час каране на тази сезалка ще бъда като че са ми правили групов секс - ония се смее и тръгна да ми показва че има и по хубави седалки
но не ме успокои много, каза че усещането че все едно са ме еб...и ще го има задължително
у подобни пружини за под седалката ми показа - колкото и де е малък ефекта, ще си взема такава задължително
| |
|
Kakvo da ti kaja maina, ako ne si karal dylgop vreme, kakvato i sedalka da si vzemesh v na4aloto, ako pokarvash po pove4ko, pyrvite dni vse 6te se 4uvstvash kato 4e grupi4ka zdravi tursi nerezi sa ti sa se izrejdali cql den bez po4ivka. Ama sled pyrvata, nai/ mnogo vtorata sedmica svikvah i ne ti pravi vpe4atlenie. A tui za koeto nai/ mnogo tyguvam po starite sedalki sa prujinite im otdolu. Pyk na sportno karane ne mi pre4at, 6tot az taka i ne moga da karam prav. Vse se opitvam, ama na...
I sam voin e voin!
| |
|
то и в прекият смисъл да те "таковат" една седмица група турци, после пак няма да чувстваш какво те правят
ами днес ми хоказаха една в магадина една седалка с пружини отдолу и беше 10-на лева... е беше с пружини отдолу, но пластмасова отгоре, не беше като едно време на балканчетата - с пружини и дунапрен но съм сигурен че за повечко пари и такава може да се намери
| |
Тема
|
Колче с пружина.
[re: Eнтycиacт]
|
|
Автор |
pyrx (-: свежъ ;-) |
Публикувано | 02.04.05 18:04 |
|
Как да ти кажа - представи си, нали има едно цилиндрично колче, на което е монтирана седалката и то влиза в рамката и чрез него си настройваш височината и, според ръста си и размера на колелото. Е, в моето има една яка пружина, чиято натегнатост се настройва с един болт според килограмите ти и субективните ти предпочитания. Пак повтарям, то не помага при "резки пропадания", а само обира вибрации по неравен път, примерно паваж.
Обръщам внимание, че трябва да видиш какъв ти е диематърът за колчето на твоята рамка, понеже има поне два различни и може като си купиш колчето и да откриеш, че то или не влиза в тази дупка или е хлабаво и не може да се затегне. Аналогично, не всяка седалка може да се монтира на подобно колче. Напр. някои от по-старите модели не могат. Най-добре свърши тази работа наведнъж като си купуваш колелото. Самото колче струва към 20-на лв., доколкото си спомням и не добавя значителна тежест, в сравнение с обикновеното колче. 
| |
|
си взел колче, ама май било пласмасово.
Щото като го затегна, и то леко се спукало.
Та умната.
Бе ако мен питате и русата става 
Bеer? Mоre?
| |
|
Ami predpolagam lesno mojesh da namerish tam kydeto remontirat kolela. No ne nova rabotilnica. V Sliven, na centyra, imashe edna - Pri bai Dobri se kazvashe- 4oveka beshe na okolo 70, moje ve4e da ne e i jiv, ta ot takiva rabotilnici bi mogyl da namerish.
I sam voin e voin!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
|
|
|