Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:59 17.02.25 
Спорт
   >> Велосипедизъм
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема Re: Амортисйори - за и против?нови [re: dimodi]  
Автортoни (Нерегистриран)
Публикувано27.03.05 12:16

БЕЗ АМОРТИСЬОРИ Е НАИ ДОБРЕ

Тема Re: Ми вече си взех един Спринтнови [re: bira_more]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано01.04.05 00:39

добре де, какво излиза - и без преди, и без задни... то едно време като карахме балканчета не ни липсваха амолтисьорите, ама онази седалка беже голяма, широка и с пружинки, а бе като фотьойл си беше в сревнение със седалките сега

Тема Re: Амортисйори - за и против?нови [re: pyrx]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано01.04.05 00:41

какво е това "колче с пружина"

аз понеже също изкам да си купувам колело, та и аз се чудя върху амортисьорите и пружините

Тема Re: Ми вече си взех един Спринтнови [re: Eнтycиacт]  
Автор dimodi ( bike rider)
Публикувано01.04.05 01:36

Да, така си беше, но пък широките седалки не стават за по-спортно каране, щото ти пречат с размера си (примерно като ставаш да въртиш прав, пък и като си седнал ти пречат на движението на краката и т.н.)

Между другото в онази тема, дето се олях да пиша в нея, не споменах за седалките - тези, които са с улей по средата (надлъжен) са по-ергономични - не натискат простатата.

Колчето с пружина е нещо такова:

Рядко се среща, пък и май е със съмнителен ефект, така че не се занимавай и да търсиш :)

Редактирано от dimodi на 01.04.05 01:38.

Тема Re: Ми вече си взех един Спринтнови [re: dimodi]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано01.04.05 18:09

такава седалка ми показаха днес на ул. Вашингтн - някъде 30-40 лв. с някакъв гел, защото като седнах и първото колело там и така ми се заби седалкат ав гъ...ъ че направо пдскочих
викам му на продавача - А бе аз след един час каране на тази сезалка ще бъда като че са ми правили групов секс - ония се смее и тръгна да ми показва че има и по хубави седалки
но не ме успокои много, каза че усещането че все едно са ме еб...и ще го има задължително
у подобни пружини за под седалката ми показа - колкото и де е малък ефекта, ще си взема такава задължително

Автор SAMOTNlQT_VOlN (Roker)
Публикувано01.04.05 19:27

Kakvo da ti kaja maina, ako ne si karal dylgop vreme, kakvato i sedalka da si vzemesh v na4aloto, ako pokarvash po pove4ko, pyrvite dni vse 6te se 4uvstvash kato 4e grupi4ka zdravi tursi nerezi sa ti sa se izrejdali cql den bez po4ivka. Ama sled pyrvata, nai/ mnogo vtorata sedmica svikvah i ne ti pravi vpe4atlenie. A tui za koeto nai/ mnogo tyguvam po starite sedalki sa prujinite im otdolu. Pyk na sportno karane ne mi pre4at, 6tot az taka i ne moga da karam prav. Vse se opitvam, ama na...

I sam voin e voin!

Тема Re: Ми вече си взех един Спринтнови [re: SAMOTNlQT_VOlN]  
Автор Eнтycиacт (голям)
Публикувано01.04.05 23:34

то и в прекият смисъл да те "таковат" една седмица група турци, после пак няма да чувстваш какво те правят
ами днес ми хоказаха една в магадина една седалка с пружини отдолу и беше 10-на лева... е беше с пружини отдолу, но пластмасова отгоре, не беше като едно време на балканчетата - с пружини и дунапрен но съм сигурен че за повечко пари и такава може да се намери

Тема Колче с пружина.нови [re: Eнтycиacт]  
Автор pyrx (-: свежъ ;-)
Публикувано02.04.05 18:04

Как да ти кажа - представи си, нали има едно цилиндрично колче, на което е монтирана седалката и то влиза в рамката и чрез него си настройваш височината и, според ръста си и размера на колелото. Е, в моето има една яка пружина, чиято натегнатост се настройва с един болт според килограмите ти и субективните ти предпочитания. Пак повтарям, то не помага при "резки пропадания", а само обира вибрации по неравен път, примерно паваж.
Обръщам внимание, че трябва да видиш какъв ти е диематърът за колчето на твоята рамка, понеже има поне два различни и може като си купиш колчето и да откриеш, че то или не влиза в тази дупка или е хлабаво и не може да се затегне. Аналогично, не всяка седалка може да се монтира на подобно колче. Напр. някои от по-старите модели не могат. Най-добре свърши тази работа наведнъж като си купуваш колелото. Самото колче струва към 20-на лв., доколкото си спомням и не добавя значителна тежест, в сравнение с обикновеното колче.

Тема А един колеганови [re: pyrx]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано02.04.05 22:03

си взел колче, ама май било пласмасово.
Щото като го затегна, и то леко се спукало.
Та умната.
Бе ако мен питате и русата става

Bеer? Mоre?

Автор SAMOTNlQT_VOlN (Roker)
Публикувано03.04.05 13:15

Ami predpolagam lesno mojesh da namerish tam kydeto remontirat kolela. No ne nova rabotilnica. V Sliven, na centyra, imashe edna - Pri bai Dobri se kazvashe- 4oveka beshe na okolo 70, moje ve4e da ne e i jiv, ta ot takiva rabotilnici bi mogyl da namerish.

I sam voin e voin!

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.