|
Тема
|
АЕЦ Белене - Вечният проект
|
|
Автор | pl (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.08 10:53 |
|
http://standartnews.com/bg/article.php?d=2008-04-23&article=230410
Така. Тази година ще се направи първа копка на АЕЦ Белене!
Страхотно! Но ако се върнем назад виждаме, че подобни обещания са вървели с пълна сила и преди, о особено преди парламентарни избори...
Не идва и сега този зов във време на силно разклатени позиции на кабинета 'Станишев'?!! Не е ли вече настанало време да си припомним филма 'Москва на сълзи не вярва' и да си припомним, че дефиниция за тъпота е да се продължава да се прави едно и също нещо като се вижда непродуктивността му! Но Българина се лъга вече няколко пъти, с обещания, обещания.. но изведнъж трявва да му 'просветне' крушката и да види че АЕЦ Белене вероятно е нищо друго освен чиста спекулация. Та защо 'братята' западноевропейци ще ни затварят 4 блока (те каква борба водиха само) като ще изградим 2 големи хилядника с обща мощност превишаваща таза на 4-те малки блока?!! Няма логика. Няма. Поне на мен не ми е ясно. А какво би станало с АЕЦ Черна вода?? Тази строяща се централка с френски, канадски и италиански инвестиции? Ами отговора е прост. АЕЦ Белене и АЕЦ Черна вода не са съвместими!!! Която се построи първа тя просто ще поеме 100% от енергийният дефицит на Балканите. Тази след нея (ако има такава) ще работи на ниски и нерентабилни мощности.
А горко на останалите 2 блока на АЕЦ Козлодуй. Те са забрушлели толкова от тези модернизации че едвам 'дишат' горките! А сега ще се започват и системите за сигурност, първо с 67 млн. евро като старт. Да не би да стане и при тях случаят с трети и четвърти блок, когато се направиха модернизацийте и вместо да им удължат експлоатацията ги спряха... А да не би да има друг сценарий? В момента на изплащането на двата блока те неочаквано да се затворят и да се заместят от.. 1-ви и 2-ри блок на АЕЦ Белене...
| |
Тема
|
Re: АЕЦ Белене - Вечният проект
[re: pl]
|
|
Автор | kirko (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.08 12:54 |
|
Ами Сименс построи капитализма с модернизацията на "АЕЦ козлодуй" :)
Що да не може още питам аз - след което Германия ще бъде с нас дори в авария :)
Сега са се захванали с Белене - пак да викнат Сименс и парите ще потекат като Дунав
| |
Тема
|
[re: kirko]
|
|
Автор |
enarees (НеДоВолен!) |
Публикувано | 23.04.08 16:14 |
|
Не си улаво ти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
terrorazer (непознат
) |
Публикувано | 29.05.08 14:51 |
|
.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
BMaster (Много як) |
Публикувано | 10.09.08 14:54 |
|
Ми първата копка вече я направиха ... след 10 години пак ще сме "лидери" на Балканите ...
www.razprostranenie.com
| |
|
Сроковете за въвеждане в екплоатация за 5 години за Блок 1 и 6 за Блок 2. Преди този период около 1 година ще иде за демонтаж (отстраняване) на вече изградени обекти. Вече никой не може да си позволи лукса да строи нещо по 20 години (както беше при социализма). Рентабилно строитество = бързо строителство.
Добре е ако някой НАИСТИНА се интересува от темата BNPP, да потърси достоверна информация, а не да слуша махленски клюки или да прави собствени съчинения (даже без картинка).
The storm is coming...
| |
|
Сроковете за въвеждане в екплоатация за 5 години за Блок 1 и 6 за Блок 2...
... и първата копка беше преди десетина ... айде , хаирлия да е! 10+5=15
---------------------------------------
Редактирано от BMaster на 01.10.08 08:14.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
delvecio (непознат
) |
Публикувано | 25.10.08 15:55 |
|
"вечен проект", но не е чак така. Според последната статия която четох до 2013 година ще е готово всичко по атомната ел.централа. хубавото е, че русия е заложила реномето си в АЕЦ Белене и няма да се изложи според мен. :)
| |
|
|
|
|