Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:20 17.07.25 
Горещи теми
   >> АЕЦ Козлодуй
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема А какво е мнението на работещите в централатанови  
Автор Kиpo ()
Публикувано10.09.01 11:55

за мястото на евентуалните нови мощности ?
Дали е по-добре да се построи седми в Козлодуй ,или да се започне в Белене ,където уж голяма част от инфраструктурата била изградена вече-доколкото знам там са "закопани " по различни оценки няколкостотин милиона до близо милиард долара,макар и всички да знаем че едно време парите-и тези и онези не бяха съвсем същите -).
Винаги съм се питал какво мислят хората от АЕЦ-а за това.

Benefacta male locata malefacta arbitror

Тема Re: А какво е мнението на работещите в централатанови [re: Kиpo]  
Автор Ozzi (новак)
Публикувано10.09.01 12:05

Ами то на този въпрос не може така лесно да му се отговори защото малко хора са запознати със икономическата страна на този въпрос. Т.е колко парички са вложени там и колко още трябват. Лично моето мнение е че ако се прави нова ядрена мощност то тя ще бъде в Белене. Но въпроса е: Защо да бързаме да строим Белене, а не да си покараме още малките блокове. а "когато му дойде времето" :-)) да се построи новата мощност. Така и парички могат да се посъберат.

Тема Абе човек..нови [re: Kиpo]  
Автор Чepнorлaв (старо куче)
Публикувано10.09.01 14:07

ти неразба ли, че никой не го интересува мнението на работниците в АЕЦ. Пък и то не трябва.. Или все едно да питам шьофьорите от градския транспорт дали искат да карат нови Мерцедеси или скапани Чевдарки... не се връзва, пък и не е нужно. Така че много съжалявам, защото ти си един от тези хора, Ози също, но тук можем да ви чуем мнението, но само тук.... Това е положението..приеми го.

Тема Re: Абе човек..нови [re: Чepнorлaв]  
Автор Ozzi (новак)
Публикувано10.09.01 14:20

В известна степен си прав :(

Тема Re: Абе човек..нови [re: Ozzi]  
Публикувано10.09.01 14:27

Еми така си е. И аз бачкам в държавно предпирятие и при мен са така нещата. И аз може да знам да речем повече от шефа (в случая не е така), но никой не те пита...

Тема Re: Абе човек..нови [re: Чepнorлaв]  
Автор Ozzi (новак)
Публикувано10.09.01 14:32

По принцип съм съгласен, но не е ли истина че ти по-добре си знаеш колко ти е здрава и сигурна колата, която я караш, от колкото някой "страничен" наблюдател?

Тема ЪЪнови [re: Ozzi]  
Публикувано10.09.01 14:36

не можеш да правиш такова сравнение...всеедно да сравняваш картови и зайци.. Вас може да ви питат относно безопасността и то може д ави се вярва в определени граници...

А цялостната нужда от АЕЦ я решава евентуално народа или управляващата партия ..

Тема Какъв народ бе..нови [re: Чepнorлaв]  
АвторБeлorлaв (Нерегистриран)
Публикувано10.09.01 15:11

Какъв народ бе... кой кой решава??????
Народа и партията и др.Живков може би.... стига глупости.....:-((((

Тема За шофьорите -нови [re: Чepнorлaв]  
Автор Kиpo ()
Публикувано11.09.01 13:47

не е точно така.Разбира се ,не искам да обиждам въпросната професия,но книжка се взема вече или срещу 400 лв ,или за две-три седмици.
Докато ,я се поинтересувай колко ' математики ":-)) се учат във Физическия факултет на СУ и какъв процент от приетите в първи курс се дипломират.
Така,че мнението на шофьорите за развитието на транспорта може и правилно да не се взема предвид,но тук случаят не е такъв...най-малкото.Идеята може би не е те (работещите) да вземат решенията ,а да играят важна роля във вземането на тези решения ,т.е. тяхното мнение да има по-голямо относително тегло.

Benefacta male locata malefacta arbitror

Тема Ей че сте докачливи...нови [re: Kиpo]  
Публикувано11.09.01 14:45

Добре де може и да не е много удачен примера, но логиката е вярна. Вашто мноние може д асе взима само по безопасността и то не винаги... Да не говорим за затваряне, отваряне и прочие неща... ако не ти е пак ясно защо, питай конкретно по конкретен въпрос...ще ти го обясня, но общо ми е трудно..

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.