Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:11 05.07.25 
Горещи теми
   >> АЕЦ Козлодуй
*Кратък преглед

Тема една тъжна истинанови  
Автор outfaced (познат ;-))
Публикувано09.12.01 21:12

чудех се къде да го кажа ама тука май е най добре ...
става въпрос за новото ни правителство което бяхме така глупави да
си изберем ... какво общо има това с АЕЦ-а ли, ще ви кажа ...
мианлата седмица беше подменен целия екип на агенцията за използване
на атомната енергия за мирни цели, просто ей така, защото "не са от наще"
не съм вътре в нещата но понеже познавам лично зам. шефа на агенцията
(по една случайност ми е вуйчо) ще ви кажа без абсолютно пристрастие че
уволниха един невероятен топ специалист, с многогодишен опит който е
обиколил почти всички големи атомни централи в света и познат и доверен
на хората в МАГАТЕ - Виена ... никога не е бил нито син, нито червен нито
зелен,просто си е вършил перфектно работата вече 20 и незнам колко години

та всичко това ме навжда само на енда мисъл, че нищо хубаво не можем да очакваме от новите оправляващи ... чот когат човек иска да върши работа
търси специалисти а не свои хора ... свои хора търиш когато искаш да крадеш
та тия новите или ще ни крадат пак ...
или просто наистина имат още жълто около устата и хабер си нямат как се
управлявя държава ...
и в двата случая все ний горим

Тема Re: една тъжна истинанови [re: outfaced]  
Авторsomebody (Нерегистриран)
Публикувано12.12.01 20:29

И аз съм навътре в нещата, но не защото някой от настоящето или бивше ръководство на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели ми е вуйчо, а защото работя с тази институция от години.

Мога само да се досещам кого имаш предвид като "топ специалист", но познавам човек назначен от предишното ръководство (вероятно от вуйчо ти)на длъжност "главен експерт" в същия комитет, който все още нямаше завършено висше образование!!! Как ти звучи??? Не е лошо още като студент да се уредиш на такава длъжност, нали? Щом такива са им били главните експерти, какво остава за по-низшия персонал. Бях направо шокиран да разбера, че хора без съответното образование заемат подобни длъжности.

Ако имаш нещо против сегашното ръководство, искам да ти поясня, че новият председател на Комитета е наистина топ експерт и международно известен учен, който беше изгонен по време на управлението на СДС от АЕЦ "Козлодуй" и му беше пречено с всички възможни средства (доста груби) да защити докторската си дисертация, не защото има тъмно "партийно" минало, а само защото е симпатизирал на левите идеи. Как ти звучи?

Няма да се изненадам, ако следващият път, когато СДС вземе властта, незавършилият образованието си "главен експерт" стане председател на комитета, а настоящия го изпратят в пенсия.

Тема Re: една тъжна истина [re: outfaced]  
Автор Cтapeйшинa (Българин)
Публикувано18.12.01 03:56

Изключвам всички лични мотиви и пристрастия.
Не познавам хората от агенцията.
С Касчиев съм се срещал и толкова.
По принцип, мотивите за уволнението му и отключващата причина, мисля че са грешка на МС.
В МЕГАТЕ пак по принцип държат за твърдия контрол.
Изключвам М.Ковачев да назначи на този пост случаен "наш" както се изрзявате човек.
България е заинтересована тази институция да работи безупречно и все по-добре и по-екипирана с нови информационни технологии.

Тема Че България е заинтересувананови [re: Cтapeйшинa]  
АвторHekф (Нерегистриран)
Публикувано18.01.02 17:29

заинтересувана е. Че на управляващите не им дреме какво е в интерес на България - не им дреме.

Ей го - братята чехи и те го закъсват горките. Група слабо информарани, но силно ангажирани екологчета ще им спира тяхното АЕЦ. Здраво пипат тия от ЕСа. Немат грешка.

Все по-силно се питам - за чий ни е да влизаме в ЕС? За да могат некфи манафи да си ходят споко по курорти, да си влагат необезпокоявано авоари в европейски банки?

Във всеки случай като ни спрат АЕЦа, като ни резнат Нефтохима, като прецакат Плама... освен че ставаме 6 милиона потребителя на евроикономиката какво друго печелим?

Тема Другият проблем...нови [re: Hekф]  
Автор Netizan (Sr.)
Публикувано29.01.02 18:27

Да имаме действащ държавен регулиращ орган в областта на ядрените дейности е критерий дали ще ни смятат за правова държава или ще ни наредят заедно с Ирак, Северна Корея и др. държави с ярени програми, които обаче не желаят да спазват изискванията на международната общност.
Тук имаше едно нелепо изказване, че Милко Ковачев (в качеството си на Министър, вярвам!) избира председателя на този орган. Това е дълбоко погрешно! Един национален регулиращ орган не може да бъде повлиян от друга структура, над дейността на която трябва да упражнява надзор.
Вярно, в тази област и в България, и във всяка една страна компетентните кадри се броят на пръсти и не може да бъдат индиферентни помежду си, но да се твърди, че назначаването на такъв пост е въпрос на "връзки" - това звучи страшно. И това ще ни навреди повече, отколкото радиационният фон някъде!
Колкото до апологии от типа: "невероятен топ специалист, с многогодишен опит който е обиколил почти всички големи атомни централи в света и познат и доверен на хората в МАГАТЕ - Виена ... "
Това е и смешно и жалко! Роберт Попиц, навярно...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.