|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
А какво е мнението на работещите в централата
|
|
Автор |
Kиpo () |
Публикувано | 10.09.01 11:55 |
|
за мястото на евентуалните нови мощности ?
Дали е по-добре да се построи седми в Козлодуй ,или да се започне в Белене ,където уж голяма част от инфраструктурата била изградена вече-доколкото знам там са "закопани " по различни оценки няколкостотин милиона до близо милиард долара,макар и всички да знаем че едно време парите-и тези и онези не бяха съвсем същите -).
Винаги съм се питал какво мислят хората от АЕЦ-а за това.
Benefacta male locata malefacta arbitror
| |
Тема
|
Re: А какво е мнението на работещите в централата
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Ozzi (новак) |
Публикувано | 10.09.01 12:05 |
|
Ами то на този въпрос не може така лесно да му се отговори защото малко хора са запознати със икономическата страна на този въпрос. Т.е колко парички са вложени там и колко още трябват. Лично моето мнение е че ако се прави нова ядрена мощност то тя ще бъде в Белене. Но въпроса е: Защо да бързаме да строим Белене, а не да си покараме още малките блокове. а "когато му дойде времето" :-)) да се построи новата мощност. Така и парички могат да се посъберат.
| |
|
ти неразба ли, че никой не го интересува мнението на работниците в АЕЦ. Пък и то не трябва.. Или все едно да питам шьофьорите от градския транспорт дали искат да карат нови Мерцедеси или скапани Чевдарки... не се връзва, пък и не е нужно. Така че много съжалявам, защото ти си един от тези хора, Ози също, но тук можем да ви чуем мнението, но само тук.... Това е положението..приеми го.
| |
|
В известна степен си прав :(
| |
Тема
|
Re: Абе човек..
[re: Ozzi]
|
|
Автор |
Чepнorлaв (старо куче) |
Публикувано | 10.09.01 14:27 |
|
Еми така си е. И аз бачкам в държавно предпирятие и при мен са така нещата. И аз може да знам да речем повече от шефа (в случая не е така), но никой не те пита...
| |
|
По принцип съм съгласен, но не е ли истина че ти по-добре си знаеш колко ти е здрава и сигурна колата, която я караш, от колкото някой "страничен" наблюдател?
| |
|
не можеш да правиш такова сравнение...всеедно да сравняваш картови и зайци.. Вас може да ви питат относно безопасността и то може д ави се вярва в определени граници...
А цялостната нужда от АЕЦ я решава евентуално народа или управляващата партия ..
| |
Тема
|
Какъв народ бе..
[re: Чepнorлaв]
|
|
Автор | Бeлorлaв (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.09.01 15:11 |
|
Какъв народ бе... кой кой решава??????
Народа и партията и др.Живков може би.... стига глупости.....:-((((
| |
|
не е точно така.Разбира се ,не искам да обиждам въпросната професия,но книжка се взема вече или срещу 400 лв ,или за две-три седмици.
Докато ,я се поинтересувай колко ' математики ":-)) се учат във Физическия факултет на СУ и какъв процент от приетите в първи курс се дипломират.
Така,че мнението на шофьорите за развитието на транспорта може и правилно да не се взема предвид,но тук случаят не е такъв...най-малкото.Идеята може би не е те (работещите) да вземат решенията ,а да играят важна роля във вземането на тези решения ,т.е. тяхното мнение да има по-голямо относително тегло.
Benefacta male locata malefacta arbitror
| |
Тема
|
Ей че сте докачливи...
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Чepнorлaв (старо куче) |
Публикувано | 11.09.01 14:45 |
|
Добре де може и да не е много удачен примера, но логиката е вярна. Вашто мноние може д асе взима само по безопасността и то не винаги... Да не говорим за затваряне, отваряне и прочие неща... ако не ти е пак ясно защо, питай конкретно по конкретен въпрос...ще ти го обясня, но общо ми е трудно..
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|