|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
за и против
луд за връзване
| |
|
Може да се строи и в Белене, може и нови реактори в Козлодуй. Въпросът е ще има ли кинти и ще ни разрешат ли Онези, големите
| |
|
Ediniq korpus na reaktor v Belene dokolkoto znam e gotov na 60%.
Na tozi etap ve4e moze da bade instaliarn samo WWER 1000 (kato 5 i 6 blokove na AEC Kozloduj).
Drugiq e na okolo 10 - 15 %.
Na plostadkata sa investirani okolo 1 000 000 000 USD.
Oborudvaneto koeto ve4e e dostaveno se prekonsevira vsqka godina i e v mnogo dobro sastoqnie.
Spored men 1 - q reaktor trqbva da bade zavarsen.
2 - q moze da bade pak ruski ili Westinghouse naprimer, kato e po dobre maj da e na 1000MW a 500-600MW.
Poradi spiraneto na 1 i 2 blok tova e krajno nalezasto.
Ina4e do AEC Kozloduj ima sasto mqstoza oste 1 (2) bloka, kato udobstvoto e 4e ste polzva razvitata ve4e infrastruktura.
Kato cqlo az sam za - zasega elektroenergiqta ot AEC e naj konkurentna, a nali4ieto na takava visoka tehnologiq v edna strana povdiga nivoto i renometo j.
| |
Тема
|
Re: АЕЦ Белене - DA
[re: Energetika]
|
|
Автор | TEДИ (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.09.01 12:56 |
|
ПЪРВО - АЗ СЪМ ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ, НО
ПОЗВОЛИ МИ ДА СЕ СЪМНЯВАМ В ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО НА ПЛОЩАДКАТА КАТО ОБОРУДВАНЕ;В ПЕЧАТА ВЕЧЕ ИМАШЕ НЯКОЛКО МНЕНИЯ ПРИДРУЖЕНИ С ЦИФРИ КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА 1 БЛОК - БИ ЛИ МИ КАЗАЛ ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ 1 200 000 000; НАИСТИНА В АЕЦ-КЗЛОДУЙ ИМА МЯСТО ЗА ОЩЕ НО САМО ЕДИН БЛОК, НО ПЛОЩАДКАТА СТАВА СИЛНО НАТОВАРЕНА РАДИАЦИОННО.
СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА ОТСТОЯВАМЕ ПОЗИЦИЯТА СИ ЗА 3 И 4 БЛОК ДО 2008, 2010Г. 1 И 2 САМО ДА БЪДАТ СПРЕНИ И ИЗВЕДЕНИ ОТ ЕКСПЛОАТАЦИЯ, НО НЕ И ПОГРЕБАНИ, ДА СЕ НАПИШЕ РЕАЛИСТИЧНА ЕНЕГРИЙНА СТРАТЕГИЯ КЪДЕТО ДА СЕ ВКЛЮЧИ И 1 БЛОК В АЕЦ-БЕЛЕНЕ И НАЙ СЕТНЕ ПРОЕКТА (ЗА БЕЛЕНЕ) ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ДО 20010Г. КОГАТО НЯМА ДА ИМА 1760МW TOBA E
| |
Тема
|
Re: АЕЦ Белене - DA
[re: TEДИ]
|
|
Автор | shile (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.09.01 14:47 |
|
Първо, АЕЦ Белене ще ни зарине с купища радиоктивни отпадъци и отработило гориво, които засега не е знайно какво ще ги правим. Освен това цената на тока съвсем няма да е конкурентна, защото за дострояването на централата са нужни много пари, които ще се включат в себестойността. Освен това с този мижав ръст на електропотреблението не е сигурно, че нова АЕЦ ще ни трябва. Има и много спорове дали площадката е сеизмично устойчива достатъчно. Положителното е само това, че България ще може да увеличи износа си на електричество, а това ще се отрази добре на външнотърговското салдо.
| |
|
Naistina sme ludi za vrazvane, ako zagrobim tolkova mnogo PARI
| |
Тема
|
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
[re: shile]
|
|
Автор |
BATRUM (непознат
) |
Публикувано | 04.09.01 15:59 |
|
Zadalzitelno trqbwa da se postroi.
Na taq darzawa i trqbwat nowi rabotni mesta!!!!!!
| |
|
ДА и ДА и ДА
който неразбира защо ДА значи не е българин!!!!!!!!
Положението е осрано без надежда за почистване!
| |
Тема
|
Re: АЕЦ Белене
[re: Члeн1®]
|
|
Автор |
DAMON (минаващ) |
Публикувано | 04.09.01 23:29 |
|
ДА, ДА но трябват МНОГО пари на квадрат! Това е проблема. И на мен ми се иска, но ние се мажем на евроатлантиците тъпи за мижави пари а да не говорим откъде ще се намерят милиарди долари. Още по-малко пък някой ще ни ги даде за втора АЕЦ!
pari shte se namerat
stiga da iskame da q postroim
az sam za
abe nemoje li da se napravi neshto podpiska ?
луд за връзване
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|