|
Тема |
Re: Оризово брашно [re: И.] |
|
Автор | huanji (Нерегистриран) | |
Публикувано | 24.03.08 09:11 |
|
|
Е как хляб без глутен? То като му махнеш глутена на брашното, остава нишесте. Чист въглехдрат и за него вече мога да приема, че е нездравословно. Но белтъка да се маха от брашното, дето е толкова ценен за организма, ми се вижда несериозно.
А хлябът е като дунапрен от набухвателите, които се слагат за бързо и безотказно втасване, както и оксиглутените(химийки) които компенцират ниският глутен.
Все пак в България хлебна пшеница не се отглежда, понеже е с по- нисък добив. Отглеждат се само фуражни сортове, които са с доста по нисък процент на глутен и затова се играе с добавки. При добра година, пшеницата може да направи що годе приличен глутен и като количество и като качество, но само на късмет. По- често е с влошени показатели и се компенсира по химичен път.
|
| |
|
|
|