|
Тема |
Re: Относно свежото сирене [re: миa] |
|
Автор |
kaви (търсещият) |
|
Публикувано | 21.07.06 18:46 |
|
|
Как да ти отговоря като и аз не знам в какво мога да бъда сигурен. Когато живеех в България се стараех да купувам по-твърдо сирене, с по-малки шупли и да има бял или леко жълтеникаво бял цвят. Да има специфичната остра миризма от саламурата и от отлежаването за съзряване. За саламуреното сирене това е стандарта за добро качество. Ама какво има вътре-доверяваш се. Понеже такова сирене в чужбина няма /или поне където живея няма/, сега се опитвам да почна да си го правя сам. И ще съм 100% сигурен какво ще има вътре. Вече направих първия кашкавал и съм относително доволен. Но по вкус ми напомня повече на сирене-не знам явно подробности в технологията. Въпреки че преди години правих и ставаше. Но не при тукашната висока влажност и температура, а в България, с българско мляко.
|
| |
|
|
|