|
Тема |
Re: Да добавя само: [re: violet_moon1] |
|
Автор |
circadian (непознат
) |
|
Публикувано | 27.08.09 09:11 |
|
|
Виолетовата луна май не чете, колкото и ясно да съм го написал
Но аз съм длъжен да изкажа благодарности за опита да ми помогне: Благодаря, виолетова луна!!!
Все пак, нека отново насоча вниманието към последните две изречения на предишния ми постинг. Нещо повече, нека насоча вниманието към последното изречение на предишния ми постинг
Освен това, искам да насоча вниманието ви и към следното твърдение на виолетовата луна: "... ясно се вижда, че (тираминът, бел. моя) е най-много в сиренето, по-точно в твърдото сирене (hard cheesе 0-250)..."
И да попитам: Как, аджеба, в таблиците, дето ги е изнамерила виолетовата луна, ЯСНО ВИДЯХТЕ, че в твърдото сирене има НАЙ-МНОГО тирамин. Границите 0-250 не ви ли смущават??? Тая 0 /нула/, дето е записана дали не означава, че е доста вероятно в някои твърди сирена изобщо да няма тирамин???????? А???????!!!
А в състава на сиренето Бри /което, определено е МЕКО сирене/ също е включен тирамин - в граници 0 - 200 мг/100 гр. Т.е. възможно е в такова сирене да има тирамин дори 200 мг/100 гр.
Е-е-е, как, уважаеми, правите изводи, че в твърдото сирена има повече тирамин отколкото в мекото сирене???? !!!! Как, уважаеми?!
Явно е едно: Някой нещо чете и недочита, а друг нещо чува... ама недочува. /В числото на недочУлите и недочЕлите определено включвам и медиците.... Че може и преодачите да запиша в този списък. Внимавайте! Не ме карайте да го правя./
И още нещо. Виолетовата луна казва: "...т.е. тук под твърдо и узряло сирене се слага равенство и се отбелязва, че ..."
Виж, виолетова луна, много те моля, отново прочети оня абзац в предишния ми постинг , в който споменавам за филосовите. Абзацът е почти в края на предишния ми постинг и е 'заграден' с наклонена черта ' / '
Ама вие наистина не четете внимателно...
Просто няма как да има равенство между 'твърдо сирене' и 'узряло сирене'. Може да има частни случаи, когато узряло сирене да е и твърдо. Но в общия случай не всичкото узряло сирене е твърдо. И не всичкото твърдо сирене е зряло. / Примерче: Вземаме прясно сирене...пресоваме го /, както мандраджиите в днешните БГ-времена пресоват извара и ни я предлагат за сирене/, за да го обезводним. Осушаваме го на въздух с вентилатори за 15-20 часа, за да се изпари още малко вода... И когато водното му съдържание подне под 50% - ето ти, по определение, "твърдо сирене". Ама зряло ли е такова сирене??? А???/
PS.
Да си дървен филосов не е кой-знае-колко престижно. Но всички правим изключително успешни опити да се запишем в списъка на дървените.
PPS.
Бях препоръчал, да четете 'в оригинал'. 'В оригинал' означава да се чете какво е написал автора на езика на автора.
В случая... в защита на някакви тези, по добре е да не се доверяваме на някакъв вестник за храните. Не трябва да четем статии, чийто автор е Датската агенция по храните. Автор трябва да са екип от специалисти в някаква научна лаборатория по храните, екип от специалисти в някой медицински университет. Или поне екип от специалисти от някой гастро-университет.
Няма нужда да се 'облягаме' на списания за готвене, на "Вкусно", на Иван Звездев, или на каквито и да са рекламни агенции и рекламни брошури. Редактирано от circadian на 27.08.09 09:37.
|
| |
|
|
|