Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:10 28.06.24 
Клубове / Общества / Професионални / Преводачи Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Re: Да добавя само: [re: violet_moon1]
Автор circadian (непознат )
Публикувано27.08.09 09:11  



Виолетовата луна май не чете, колкото и ясно да съм го написал



Но аз съм длъжен да изкажа благодарности за опита да ми помогне: Благодаря, виолетова луна!!!

Все пак, нека отново насоча вниманието към последните две изречения на предишния ми постинг. Нещо повече, нека насоча вниманието към последното изречение на предишния ми постинг

Освен това, искам да насоча вниманието ви и към следното твърдение на виолетовата луна: "... ясно се вижда, че (тираминът, бел. моя) е най-много в сиренето, по-точно в твърдото сирене (hard cheesе 0-250)..."

И да попитам: Как, аджеба, в таблиците, дето ги е изнамерила виолетовата луна, ЯСНО ВИДЯХТЕ, че в твърдото сирене има НАЙ-МНОГО тирамин. Границите 0-250 не ви ли смущават??? Тая 0 /нула/, дето е записана дали не означава, че е доста вероятно в някои твърди сирена изобщо да няма тирамин???????? А???????!!!

А в състава на сиренето Бри /което, определено е МЕКО сирене/ също е включен тирамин - в граници 0 - 200 мг/100 гр. Т.е. възможно е в такова сирене да има тирамин дори 200 мг/100 гр.

Е-е-е, как, уважаеми, правите изводи, че в твърдото сирена има повече тирамин отколкото в мекото сирене???? !!!! Как, уважаеми?!

Явно е едно: Някой нещо чете и недочита, а друг нещо чува... ама недочува. /В числото на недочУлите и недочЕлите определено включвам и медиците.... Че може и преодачите да запиша в този списък. Внимавайте! Не ме карайте да го правя./

И още нещо. Виолетовата луна казва: "...т.е. тук под твърдо и узряло сирене се слага равенство и се отбелязва, че ..."

Виж, виолетова луна, много те моля, отново прочети оня абзац в предишния ми постинг , в който споменавам за филосовите. Абзацът е почти в края на предишния ми постинг и е 'заграден' с наклонена черта ' / '

Ама вие наистина не четете внимателно...

Просто няма как да има равенство между 'твърдо сирене' и 'узряло сирене'. Може да има частни случаи, когато узряло сирене да е и твърдо. Но в общия случай не всичкото узряло сирене е твърдо. И не всичкото твърдо сирене е зряло. / Примерче: Вземаме прясно сирене...пресоваме го /, както мандраджиите в днешните БГ-времена пресоват извара и ни я предлагат за сирене/, за да го обезводним. Осушаваме го на въздух с вентилатори за 15-20 часа, за да се изпари още малко вода... И когато водното му съдържание подне под 50% - ето ти, по определение, "твърдо сирене". Ама зряло ли е такова сирене??? А???/

PS.
Да си дървен филосов не е кой-знае-колко престижно. Но всички правим изключително успешни опити да се запишем в списъка на дървените.

PPS.
Бях препоръчал, да четете 'в оригинал'. 'В оригинал' означава да се чете какво е написал автора на езика на автора.
В случая... в защита на някакви тези, по добре е да не се доверяваме на някакъв вестник за храните. Не трябва да четем статии, чийто автор е Датската агенция по храните. Автор трябва да са екип от специалисти в някаква научна лаборатория по храните, екип от специалисти в някой медицински университет. Или поне екип от специалисти от някой гастро-университет.
Няма нужда да се 'облягаме' на списания за готвене, на "Вкусно", на Иван Звездев, или на каквито и да са рекламни агенции и рекламни брошури.

Редактирано от circadian на 27.08.09 09:37.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Що е то "твърдо сирене"? circadian   17.08.09 12:41
. * Re: Що е то "твърдо сирене"? chavdar4e   17.08.09 13:29
. * Re: Що е то "твърдо сирене"? i__n__a   17.08.09 13:47
. * и още... i__n__a   17.08.09 13:54
. * Re: Да добавя само: Aлekcия   18.08.09 00:15
. * Re: Да добавя само: circadian   19.08.09 20:08
. * Re: Да добавя само: ivz   20.08.09 10:29
. * Re: Да добавя само: circadian   20.08.09 14:18
. * Re: Да добавя само: Aлekcия   20.08.09 19:24
. * Re: Да добавя само: ivz   20.08.09 22:49
. * Re: Да добавя само: circadian   24.08.09 12:42
. * Re: Да добавя само: ivz   24.08.09 17:54
. * Re: Да добавя само: circadian   25.08.09 11:28
. * Re: Да добавя само: circadian   26.08.09 12:37
. * Re: Да добавя само: violet_moon1   26.08.09 12:52
. * Re: Да добавя само: circadian   26.08.09 15:05
. * Re: Да добавя само: violet_moon1   26.08.09 15:57
. * Re: Да добавя само: circadian   27.08.09 09:11
. * Re: Да добавя само: violet_moon1   27.08.09 10:11
. * Re: Да добавя само: circadian   27.08.09 15:37
. * Re: Защо си мислите, че искаме да ви четем? Aлekcия   28.08.09 00:49
. * Re: Защо си мислите, че искаме да ви четем? circadian   28.08.09 10:16
. * Re: НО Aлekcия   28.08.09 11:32
. * Re: НО circadian   28.08.09 14:04
. * Re: Що е то "твърдо сирене"? вeceлyшka   26.08.09 20:40
. * Re: Да не е кашкавал, yog   28.08.09 17:41
. * Re: Да не е кашкавал, mond 77   28.08.09 17:52
. * Re: Да не е кашкавал, circadian   31.08.09 09:39
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.