|
Тема |
Re: Спирам месото [re: Baldrian] |
|
Автор |
The bad reptile (Крокодил) |
|
Публикувано | 23.07.15 22:04 |
|
|
въобще не ми се вярва след спирането на месото да се получи загуба на мускулна маса при един нормален мъж, дори занимаващ се с по-сериозни физически натоварвания.незаменимите амино киселини, които са най-ценното в месото отнасящо се до мускулната клетка съвсем спокойно се заменят с такива от яйца и млечни продукти.дори бобовите култури спокойно могат да ги заменят, но при тях съдържанието на въглехидрати е много по-високо.Ако не се лъжа(А не се лъжа)биологичната стойност на усвояване на протеините от месото е 84, това на яйцата е малко над 90, а това на млекото 82, соята 78 и малко под нея вече останалите бобови.Ядките както спомена също съдържат огромно количество незаминими амино киселини, но при тях усвояването е малко по-малко заради по- трудното разграждане от организма.
Остават някой от б-витамините, които се съдържат в месото и са ценни относно строежът и подържането функциите на мускулната клектка и особено в-12, но пък те още по лесно могат да се доставят от други източници.същото и за микро и макро елементите
та мисля, че човек ако не се занимава на едно доста високо ниво с тежки физически натоварвания,няма да има абсолютно никакви проблеми със загуба на мускулна маса.пък то тогава вече си има и специализирани добавки.
|
| |
|
|
|