|
|
| Тема |
Зазнайкова [re: мнoroнaзнaйниkoвa] |
|
| Автор |
AGLER () |
|
| Публикувано | 13.02.10 11:20 |
|
|
|
Любимата комбинация на другаря Йосиф Висарионович е била затоплено розе от ркацители и саперави смесено с натурален гроздов сок от саперави.
Много странно.
Мислех си, че Сталин като грузинец би трябвало да разбира от вина, а ако това което ти си написала е вярно /за което силно се съмнявам/ излиза, че е пълен лаик в познанията си относно вината.
Доброто и качествено розе се получава от червени сортове грозде, като в общи линии технологията е като при белите вина. Използва се червено грозде, което се бере във фаза в която е достигнало необходимата захарност но киселинността му е все още висока. Това е качественото розе по класическата технология.
Това за което пишеш ти - розе от сепарави и ркацители се прави по втората технология чрез блендиране /смесване/ на бяло и червено вино в някаква пропорция. Това е розе "менте", макар и да е законно като производства.
Качествата при двата вида розета са несравними, в полза на това произведено от червени сортове по класическа технология.
Другата пък глупост, дето смесвал загрятото вино с гроздов сок /шира/ от сепарави пък направо ме хвърля в тъча. Сепарави е сорт чието единствено качество е цвета! Използва се за ОЦВЕТИТЕЛ, за това и се използва при блендиране на бяло вино за розе менте.
Зазнайкова, провери си източниците.
Енологията не ти е силната страна май..................
| |
| |
|
|
|