|
|
| Тема |
Re: И понеже цигарите често вървят с кафе [re: Бepeзka!] |
|
| Автор |
___junior__ (непознат
) |
|
| Публикувано | 26.07.08 19:21 |
|
|
|
Става по ароматно и не горчи толкова
„При храносмилателната дейност на цибетките, съдържащите се в кафеените зърна протеини, се разтварят. Благодарение на това при печене вкуса и аромата на кафето се усилват. Някои протеини напълно се разтварят, поради което кафето горчи по-малко.
Откриват още, че бавната обработка с бактерии и ензими в червата на цибетките, прилича на метода на ферментация на кафето при
преработката му, известен като "мокър процес". Даже веществото, участващо в процеса е едно и също - млечнокисели бактерии.
Считат, че с малка модификация на този процес ще може да се произведе „изкуствен” Копи Лувак.”
Аз от доста години си пия кафето само с кардамон.
Още при първите ми командировки в Катар и Дубай арабските ми партьори ме „зарибиха” и свикнах с него. Без кардамон кафето ми е блудкаво.
Въпреки че кафето в дома си го правим микс от 5 вида кафе.
(долу ще напиша пропорцията, ако някой реши да пробва)
Преди години кардамона си го носех от там, но сега вече не е проблем да се купи и тук по арабските дюкянчета .
За 1 кг. :
- 0,5 кг. Кения
- 0,2 кг. Колумбия
- 0,1 кг. Никарагуа
- 0,1 кг. Рио Негро
- 0,1 кг. Коста Рика
Приятна вечер !
П.С.
Редактирано от ___junior__ на 26.07.08 19:55.
| |
| |
|
|
|