Браво Флорче, отличничка, радвам се за този благодат който го имаш. Ти не знеш какво злато ти е градината, домашната храна е лукс вече.
Аз купувам корени на прах от глухарче, от един сайт, листата ги купувам на връзки и правя салата или чай с тях, пресни както са, а цветове няма, няма и от къде да си купя, че и сушени няма, но здраве да е, аз купувам сушен невен, също сушени цветове с малко стръкче и листа от детелина и полска лепка, на етикета пише Кроатия, това е Хърватия, тази комбинация е за лимфната система, чая не се вари, само се запарва и като се охлади се пие по няколко пъти на ден.
Ние днес сме долу-горе на същото като при теб, само, че попарих прясна зелка във вряла вода с малко оцет, после като се охлади направих сърми - постни, сложих кафяв ориз, овесени ядки, овесени трици, лъжица просо, лъжица киноа, много зелен лук, зелен чесън, магданоз и копър, здрял лук, сушени доматчета, настърган морков и другите подправки на вкус и на бавен огън да си къкрят, после за малко във фурната да придобият загар и го-то-во. Забравих - и таратор в изобилие с козе кисело мляко. И да си кажа - не се усеща киселото мляко, че е от коза, защото самите кози във фермата ги хранят само с прясна люцерина и много ленено семе, правят също и кашкавал, сирене - различни видове и масло. Единствено в маслото се усеща леко. Може и с нещо да му премахват миризмата, знам ли, говоря за киселото мляко.
Днес ще има и бонус - пица - от настърган карфиол, 3 яйца и малко сирене, разбира се козе за блата - като се изпече слагам малко пюре от домат или пресен домат на колелца, кашкавал настъргвам, който иска може да си сложи и маслинки, здрял лук, млечна царевица, спанак, сушени домати, комбинации най-различни в повечето случаи каквото има в хладилника. Запичам отново само на грил и го-то-во. За нула време я няма след това. После пак.
Живота е рисуване без гума за триене.
|