| 
         
        
  
        
				Браво Флорче, отличничка, радвам се за този благодат който го имаш. Ти не знеш какво злато ти е градината, домашната храна е лукс вече. 
 
  Аз купувам корени на прах от глухарче, от един сайт, листата ги купувам на връзки и правя салата или чай с тях, пресни както са,  а цветове няма, няма и от къде да си купя, че и сушени няма, но здраве да е, аз  купувам сушен невен, също  сушени цветове с малко стръкче и листа от детелина и полска лепка,  на етикета пише Кроатия, това е Хърватия, тази комбинация е за лимфната система, чая не се вари, само  се запарва и като се охлади  се пие по няколко пъти на ден.  
 
 Ние днес сме долу-горе на същото като при теб, само, че попарих прясна зелка във вряла вода с малко оцет, после като се охлади  направих сърми - постни, сложих кафяв ориз, овесени ядки, овесени трици, лъжица просо, лъжица киноа, много зелен лук, зелен чесън, магданоз и копър, здрял лук, сушени доматчета, настърган морков и другите подправки на вкус и  на бавен огън да  си къкрят, после  за малко във фурната да придобият  загар и го-то-во. Забравих - и таратор в изобилие с козе кисело мляко.  И да си кажа - не се усеща киселото мляко, че е от коза, защото самите кози във фермата ги хранят само с прясна люцерина и много ленено семе, правят също и кашкавал, сирене - различни видове и масло. Единствено в маслото  се усеща леко.  Може и с нещо да му премахват миризмата, знам ли, говоря за киселото мляко.
 
 Днес ще има и бонус - пица - от настърган  карфиол, 3 яйца и малко сирене, разбира се козе  за блата -  като се изпече слагам малко пюре от домат или пресен домат на колелца, кашкавал настъргвам, който иска може да си сложи и маслинки, здрял лук,  млечна царевица, спанак, сушени домати,  комбинации най-различни в повечето случаи каквото има в хладилника. Запичам отново само на грил и го-то-во. За нула време я няма след това. После пак.
  Живота е рисуване без гума за триене.
        
        
  
          |