|
Пилешки дробчета с лук и гъби на тиган
Пилешките дробчета се радват на широка популярност и любов в българската домашна кухня. Дали защото се приготвят бързо и лесно, или защото са много вкусни, или пък защото са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, пилешки дробчета приготвя почти всяка домакиня, като най-често или под формата на пилешки дробчета по селски, или като пилешки дробчета на тиган със или без добавка на други продукти. Рецептата за пилешки дробчета с лук и гъби на тиган е вариация на тези рецепти. Поради леко сладникавия си вкус, пилешките дробчета се допълват много сполучливо от задушения лук, а добавените гъби правят ястието още по-ароматно и с още по-богат вкус. Безспорен плюс на рецептата за пилешки дробчета с лук и гъби на тиган е и фактът, че се приготвя много бързо, а резултатът е вкусна манджичка, което прави рецептата подходяща, както за забързаните домакини, така и за всяка студентска квартира.
Необходимите продукти за пилешки дробчета с лук и гъби на тиган:
1. 500 гр пилешки дробчета
2. 3 глави лук
3. 300 грама пресни гъби
4. 2 супени лъжици масло
5. 3 супени лъжици олио
6. 3 стръка мащерка
7. ½ чаена лъжица черен пипер
8. 2 супени лъжици брашно
Необходимо време за приготвяне:
40 минути
Рецептата за пилешки дробчета с лук и гъби на тиган в три стъпки:
1.
Първата стъпка от рецептата за пилешки дробчета с лук и гъби на тиган е изборът и подготовката на продуктите. Най-добре е да изберете охладени, а не замразени пилешки дробчета. От една страна, така виждате дробчетата (когато са замразени са смачкани и неугледни), от друга не се нуждаете от допълнително време, за да ги размразите. Ако изберете да приготвите пилешките дробчета със замразени дробчета, то ги размразете предварително.
Измийте дробчетата добре, след което ги оставете да престоят в купа пълна с вода за около 30 минути, като след тези 30 минути ги отцедете възможно най-старателно от водата, например с помощта на гевгир. Лука почистете и нарежете на полумесци. Гъбите измийте и нарежете на филийки.
2.
В дълбок тиган на котлона сложете маслото и олиото и когато се загреят добре добавете нарязания на полумесци лук. Разбъркайте и оставете лука да се задуши докато омекне добре.
Добре отцедените от водата дробчета осолете и оваляйте леко в брашно, след което ги добавете към лука. Запържете дробчетата, като разбърквате за около 5 минути. Добавете черния пипер и нарязаните на филийки гъби, ½ чаена чаша вода (или сухо бяло вино), разбъркайте добре, добавете и мащерката и оставете дробчетата с лук и гъби да къкрят на слаб огън, като разбърквате периодично. След като сосът изври дробчетата с лук и гъби на тиган са готови да бъдат сервирани.
Рецептата за пилешки дробчета с лук и гъби на тиган е изпълнена.
Ако обичате пилешки дробчета, то вероятно обичате и друг пилешки деликатес - пилешките сърца. Подобно на пилешките дробчета, пилешките сърца също са чудено допълнение към всяка халба бира, а една от най-популярните, а същевременно много вкусна рецепта за приготвяне на пилешки сърца е рецептата за пилешки сърца на тиган в масло, която се приготвя бързо и лесно, без да са ви необходими специални продукти.
ДОБЪР АПЕТИТ!
От supichka.com
Живота е рисуване без гума за триене.
|