Ще ти напиша препоръчителни неща за ядене.
Закуска - зърнени храни - елда (особено я препоръчвам), овесени ядки. Заливат се гореща вода и се изчаква да омекнат. Елдата може малко да я посвариш. Към тях може да се добавят - счукан сусам, ленено семе, също счукано, орехови ядки, малко ленено масло, шипково брашно, пшенични трици.
Добре е чаша чай - зелен, чай от джоджен, шипки, мента
Втора закуска - една ябълка, сокове - червено цвекло, ябълка, грейпфрут, портокал, моркови и т.н.
Обяд - зеленчуци на пара - броколи! брюкселско зеле, домати, чушки, карфиол, парена ряпа, 1-2 картофа на седмица, кафяв ориз, зелен грах, елда. Към зеленчуците може малко сварено бяло пилешко месо или риба скумрия, херинга (да не е тлъста).
Следобед - сокове, малко орехи, бадеми, боровинки, къпини, малини
Вечеря - зеленчуково ястие
Имай предвид, че сок от моркови трябва да се пие с малко мазнина, за да се усвои от организма - например няколко капки ленено масло или зехтин.
Прави си и пий чай от джоджен, ще помогне да се успокоят стомаха и червата. Може да пиеш и сок от кисело зеле в ограничени количества.
Препоръчвам изключително много червеното цвекло - универсален и много полезен зеленчук, също така може да се използват и листата му на салата. Никаква сол или захар. Използвай ленено масло и зехтин. Забрави за млякото и млечни продукти, макар да го препоръчват за язва.
Потърси рецептата за чесъна - знам, че е противопоказен за язва (всъщност тя каква е?), но направена по рецептата в този форум не дразни стомаха.
Хубаво е да вземаш хранителни добавки.
|