МЕНЮ
ПОНЕДЕЛНИК
8.00 – попара с мляко сирене и масло + плод
10.00 – бисквитка + чай
12.00 – супа от лопуш + кисело мляко
14.00 – яхния с месо (картоф, пиле) + плод
16.00 – сок от морков + мляко с ориз
18.00 – бисквитка + плод
20.00 – яйца по панагюрски + салата
ВТОРНИК
8.00 – филийка с масло и кашкавал + плодов сок
10.00 – кексче +айран
12.00 – пилешка супа + салата
14.00 – печени тиквички, копър, чесън + кисело мляко + хляб
16.00 – кремче + плод
18.00 - сок от зеле
20.00 – яхния с месо + салата
СРЯДА
8.00 – баница + плодов сок
10.00 – вафла + мляко
12.00 – сиренова супа + салата
14.00 – яхния с месо (винен кебап + варен ориз) + плодов сок
16.00 - сок от морков + бисквитка
18.00 – мляко с ориз + плод
20.00 – ориз със зеленчуци + кисело мляко или месце
ЧЕТВЪРТЪК
8.00 – филийка с мед и масло + плод
10.00 – бисквитка + чай
12.00 – шкембе + хляб + плод
14.00 – риба с картофено пюре + салата
16.00 - кремче + плод
18.00 - сок от зеле + солен кекс (със сирене)
20.00 – яйца на очи + хляб + салата
ПЕТЪК
8.00 – овесени ядки (варени) с мляко + сушени плодове
10.00 – бисквити с кисело мляко + сок
12.00 – картофена супа + сирене + плод
14.00 – кюфте (кебапче) + картофено пюре + таратор
16.00 - мляко с ориз + плод
18.00 - сок от морков + солен кекс (със сирене)
20.00 – пържола + гарнитура ориз + салата
СЪБОТА
8.00 - попара с мляко сирене и масло + плод
10.00 - вафла + кисело мляко
12.00 – агнешка супа + салата
14.00 – миш-маш със сирене + хляб
16.00 - сок от морков + зеле +суха паста
18.00 – мляко с ориз + плодов сок
20.00 - омлет със сирене + салата
НЕДЕЛЯ
8.00 – бухтичка, мекичка, кифла или нещо друго тестено + плодов сок
10.00 - бисквитка + чай
12.00 – таратор + хляб + варено яйце
14.00 – риба с картофена салата + плод
16.00 - кремче + плод
18.00 - сок от морков + зеле
20.00 - пържола + гарнитура ориз + салата
ВАЖНО!!!!
1. Храненето се прави 7 пъти на ден, може да се почне и по-късно, важно е да са 7 и да са през 2 часа.
2. Всяко хранене трябва да бъде около 300-400 грама (малко повече от водна чаша) – например ако имаме пържола (150 гр)+ гарнитура ориз (50гр.) + салата (150-200гр).
3. Риба се яде поне 2 пъти седмично
4. Киселото мляко е нискомаслено – 2%
5. Хубаво е да пие цвик
6. Може освен хляб, картофи, жито, царевично брашно, ориз, овесени ядки варени, мюсли, корнфлейкс, елда, булгур
7. Без бобови растения за сега, може само грах, но рядко и да е млад
8. Плодовете е хубаво да са леко обработени – печени или варени, като компот или ошав за да не дразнят стомаха, но може и сурови, щом не му пречи
9. Всеки ден 50-100мл сок от морков и/или зеле, НО САМО СОК!!!
10. Мазнини – олио и зехтин
11. Захарта да се ограничи до минимум, само с мед да се подслажда!
12. Храната да не е нито студена, нито топла, повече варена, печена, задушена, да се избягва пържене и много препичане.
13. ДОПЪЛНИТЕЛНО:
• половин час преди основно хранене (8, 12, 20.00 часа) да се пие по една таблетка КРЕОН ИЛИ МЕЗИМФОРТЕ
• ApiIonin = пчелно млечице
• Саностол (детските витамини)
• Еликсир 3
• Пробиотици – Лактофлор, Ентеросан, Лиолакт - пие едното докато свърши, после купувате другото, после третото и така
Последното е една рецепта за чай, може да се приготви в билкова аптека!!! Ако няма къде, ще го поръчам тук в София!
Не съди, ако не искаш да бъдеш съден
|