Браво, Тia maria, твоето наистина си е постижение! Предполагам, че рецептите на Нанета ще довършат доброто дело!
По-долу давам указанията за получаване на протиева вода. Срещала съм я в два варианта, като пълният е по-сложен, защото трябва да се намерят т. нар. черни силициеви камъчета и някакъв магнитен кръг. Ще се радвам, ако някой даде идея откъде
може да се вземат тия чудесии. Вторият вариант е по-лесен и се надявам - не по-малко ефективен. Всъщност аз до вчера знаех
само опростения, но като се разрових, намерих и усложнения. Така че в синьо отбелязвам моментите, които може да се прескочат според мен, поне докато не се открият камъчетата и магнитния кръг (дори не знам какво означава).
ПРОТИЕВА ВОДА
Налейте в 5-литрова емайлирана тенджера вода от чешмата, оставете я да престои и я кипнете на огън. След това бързо я охладете в студена вана. Това е първият стадий на структуризация на водата, тя вече е една степен по-полезна от просто преварената.
Сетне пуснете в тенджерата 5-7 камъчета черен силиций, после покрийте с марля и я оставете два дена. После внимателно я прелейте в друг съд, като изхвърлите долният слой от 2-3 сантиметра, защото силицивият двуокис поема патогенните микроорганизми и чуждите химически елементи. Тази вода вече притежава лечебни свойства. Тя още повече е структурирана и наситена със силиций – най-необходимият микроелемент, при липсата на който в организма не се усвояват почти всички останали.
Получената вода поставете в камерата/фризера на хладилника. Щом на повърхността и по стените се образува ледена коричка, я прелейте в пластмасов съд и отново го поставете в камерата. Изхвърлете леда, като по този начин изхвърляте тежката вода. Тя съдържа изотопи на водорода деутерий и тритий, замръзва при темп. 3' С и вреди на организма.
Последното замразяване трябва да извършите в пластмасов съд, защото емайлът на тенджерата може да се напука. Когато две трети от водата замръзне, пробийте дупка в леда и излейте назамръзналата – тази "саламура" съдържа всички нежелани примеси.
Оставата леда да се стопи при стайна температура. Ще получите разтопена вода с най-високо качество, която се нарича протиева, защото в изчистена от тежките изтотопи.
И най-накрая я прелейте през магнитен кръг, за да укрепите още повече структурата. Свойствата са ясни, срокът за съхранение е 7 часа.
Тia maria, ако се прежалиш за отделиш време за тази водичка, сподели опита си - много ли е трудоемко, има ли тънкости, какъв е вкусът й и т. н. Пък може и аз да се прежаля. Какво толкова, няма да стоя във фризера с нея, я!
"Совите не са това, което са..."
|