Тук ще ти напиша само някои от най-известните продукти, които потискат развитието на този вид тумор. Основното е храненето, защото чрез живите храни човек по най-естествен начин приема всичко полезно, което същевременно е и лекарство за организма. Така че наблягайте основно на зеленчуци и плодове.
По принцип зеленчуците се ядат по възможност сурови (на салата или на сокове), подправят се със зехтин или нерафинирано олио (слънчогледово, ленено или от гроздови семки).
Споменатите хранителни добавки или билки се приемат според упътването им. Може да намериш рецепти в книгата на Мария Требен, както и в в книжката с рецептите за рак на Петър Димков. Може да се свържеш също с фитотерапевт или просто с добър билкар.
И така:
- Моркови, зеле, броколи и домати (препоръчва се в комбинация), боб (фасул и зелен), червено вино, люти чушки и чили, големи количества лук (особено зелен), чесън (включително Натанал) и праз-лук.
- Да се пие зелен чай, но да се изключат млечните продукти!
- Може да се яде по малко мед, но не и захар!
- Доказано лечебно действие има коренът от сладник „женско биле”).
- Особено значение имат големите дози Омега 3 – освен чрез хранителни добавки и рибеното масло, в естествен вид се съдържат в скумрията, херингата, риба тон и сьомгата (за препоръчване печени или варени).
- Доказано е лечебното действие на тодикамп – зелени орехчета в рафинирана газ (рецептата я има в Справочника).
Изберете си един от лечебните методи – Х. Кларк, Й. Будвиг, а защо не В. Ласкин – диетата с елда (темата в момента е на първа страница). Свали си книгата от нета и я прочети – не е голяма, звучи много обнадеждаващо, а самата диета не противоречи на нищо, което съм ти написала по-горе. Другите диети също са описвани в Клуба. Което не намериш в Справочника, можеш да откриеш чрез търсачката – най-горе на страницата в Дира-а.
Ако имаш още въпроси, питай спокойно. Който може, ще помага!
|