|
Тема |
Re: сок от бъз [re: mim.i] |
|
Автор |
anysto (изгубена) |
|
Публикувано | 27.03.08 16:25 |
|
|
И майка ми правеше преди 3-4 години същия сок от бъз, с бяла захар. Беше си втълпила че съм анемична и се опитваше да ме „подсили” Много вкусен, по нейната рецепта трябваше да взимам 2 супени лъжици сутрин и вечер и да ви кажа въобще не се дърпах (щото обикновено съм инат за такива работи понеже си знам че не съм анемична), наистина много вкусна смес. Ама и нейния сок ферментираше и кипеше, мисля си че това е нормално, нали затова като не е достатачно сладко гроздето слагат допълнително захар когато се прави вино – за да се засили ферментационния процес, иначе ще стане оцет та си мисля че няма значение от захарта – бяла, кафява – все ще си кипи ... сетих се и още нещо, когато се меси тесто с мая, и там ако не се лъжа маята се забърква със захар, и започва да кипи – защото дрождите в маята взаимодействат със захарта ...
|
| |
|
|
|