Да, глупаците копират от Уикипедия, не съобразих.
Трябваше да цитирам учебник по ботаника и да посоча библиография за умност.
То е въпрос на елементарна ботаническа, гастрономична и езикова култура да не ползваш определението ЯДКИ баш за едни прости фъстъци, но след като упорито го правиш, даже сценки в бара измисляш, то смех голем, се наложи да ти вадя цитати от нАучни източници.
Изкуството да водиш разговор и да реагираш на критични забележки, особено, когато не целят обида, а съдържат полезна информация, не го умее всеки.
Аз тезите и защитите си ги изграждам добре, изготвянето на професионална документация и ползването на точна терминология са част от академичното ми обучение. Там не мож ме барна.
Има два типа реагиращи на тях - едни охотно реагират на забележка и доразчоплят казуса докрай, това са добре подготвените и уверени в знанията си хора, винаги отворени за нещо ново, към други гледни точки и обмяна на опит, с тях е удоволствие дори да се спори. И другите, които се мятат да демонстрират фасони, неподплатено чувство за превъзходство, цупене и фръцкане - туй са хора с повърхностни знания, които много се напинят да се докажат, но още повече се страхуват нещо да не се изложат и стават нелогични, хаотични, нервни и нападателни дори за дреболии, защото неувереността им ги прави мнителни спрямо всеки, който не ги хвали и аплодира.
За съжаление, реакциите ти са от втория тип.
Нищо де, готвенето също е изкуство, което се учи цял живот и кулинарните конферанси обичайно се понасят трудно от аматьори, непривикнали на критично-конструктивния тон в който се провеждат академичните конферанси.
Дерзай на попрището, ако не друго, поне вадиш хубави снимки.
|