|
Тема |
Re: Асертивност [re: holi_day] |
|
Автор |
Trickyyy (Висока) |
|
Публикувано | 27.01.21 19:12 |
|
|
Лимоново-боровинков кейк
9 инч форма за кейк се намазнява и на дъното изрязвам и поставям кръг от хартия за печене.
Фурната се включва на 190 гр.
380 гр пресни боровинки се измиват и подсушават(може и по-малко количество да се сложат)
200 гр захар се разбиват с 2 яйца до побеляване (сгъстяване)
добави:
240 гр заквасена сметана
120 гр олио
1/2 чл ванилия
1/4 чл сол
Сместа се разбива добре на бавна скорост.
В друг съд:
280 гр брашно
2 чл бакпулвер
Сухата смес се добавя към тестото на 3 три пъти. Бъркай внимателно с бъркалка, а не с миксер. DO NOT OVERMIX!
Накрая се добавя 1/2 сл изцеден лимон и 1/2 сл коричка от лимон (Аз слагам смело на око и половин лимон е повече от достатъчен)
Боровинките:
Изсушените боровинки се смесват с 1/2 сл царевично или картофено брашно(нишесте) + 1/2 сл лимонов сок.
Половината тесто се изсипва във формата, отгоре се нареждат половината боровинки. Добавя се и другата половина тесто и върху него се нарежда остатъка от боровинки.
Пече се 45-55 мин. Аз пека 55 мин на 190 гр и става перфектен кейка.
Нека изстине във формата.
Може да поднесеш топъл с ванилов сладолед(голям успех е у нас) или студен с пудра захар. Само, пудрата захар се слага непосредствено преди сервиране, защото кейкът е много джуси и тя попива бързо(губи се ефекта)
Вместо като кейк, рецептата може да се използва и за мъфини, децата си умират за тях. И вместо с пудра захар, мъфините може да се украсят с глазура (пудра захар и лимонов сок, примерно, има много рецепти).
Да ти е сладко
|
| |
|
|
|