|
Тема |
Re: Ще се хване с негър.. [re: TheGiverAndTheTaker] |
|
Автор |
crazymonkey-126377 (тиха усмивка) |
|
Публикувано | 16.03.16 12:22 |
|
|
Някои ястия може да са еднакви, но ако изядеш едно българско ашуре и едно турско, ще разбереш за какво иде реч. Те просто това го имат за изкуство, използват безкомпромисно качествени продукти и слагат много неща във всичко. Всички подправки и продукти са смесени в пълна хармония, всичко е изпечено като по часовник - не е нито прекално жилаво, нито разкашкано.
Напълно подкрепям! А като каза българско и турско ашуре, имам приятелка, която е от Истанбул, но живее тук и всяка година ме кани на ашуре у тях, съпроводено и с вечеря, също така раздава на приятели и познати в кутийки.
Това, на което казват ашуре в България, е просто варено жито със захар и мляко, а ако е в стол или ресторант - само с добавка на малко нишесте. А турското ашуре се приготвя поне 2 дни, слагат се всевъзможни зърнени храни, вкл. нахут, ядки, стафиди, мед, мляко, подправки, понякога и розова вода, както в истинското малеби. Става нещо вълшебно на вкус, в добавка тя го украсява със зърна от нар и резенчета киви, прави фигурки отгоре и е празник за душата и тялото. Тя ми обясни и откъде идва празникът, ако ви е интересно, мога да ви разкажа.
Не гледайте как изглежда, разберете какво Е
|
| |
|
|
|