|
|
| Тема |
Re: зелето не се вари [re: Lali] |
|
| Автор |
White Raven (grachesht) |
|
| Публикувано | 21.04.05 13:23 |
|
|
|
И ти смяташ, че някой ще вземе да прилага супер технологии за едно тъпо прясно мляко? Не съм видяла Данон да вкисва, но да мухлясва- да. Това, според мен е от типа закваска. Има нишесте, но нишесте има и в много други храни.
Значи направи си една проста сметка. Защо трябва да купувам сухо мляко, което е веднъж преработено и съответно оскъпено, да го транспортирам, разреждам, наново заквасвам след като мога да изкупувам на безценица прясното мляко от производителите директно, както правят Данон и другите корпорации?
Тук са им същите като данонските кисели млека, стоят с месец в хладилника, но разликата е от закваската. Пл\с това нишестето не е консервант. Има го, но в качството му на друг агент.
Между другото аз си правя домашно кисело мляко от екологично гледани крави и знаеш ли, за куриоз? И то не вкисва! (Закваската ми е от 1 сл купешко). Ще да е от нишестето. ;)
Както и да е. Ти нещо не си разбрала. Темата не е за киселото мляко, нито за киселото зеле, а за зелката, която се вари в прясно мляко.  
| |
| |
|
|
|