|
|
| Тема |
Разочарование от индийя ресторант |
|
| Автор |
MEHTA (непознат
) |
|
| Публикувано | 10.05.07 23:59 |
|
|
|
Не искам да пускам това мнение в тема "Кухня", защото не съм убедена, че индийската кухня сама по себе ми е виновна.
Преди три седмици отидох в един индийски ресторант. Беше дяволско скъпо, а порциите много малки, но този факт се преглъща. Това, което не се преглъщаше, беше самата храна.
От начало много се вдъхнових, защото забелязах присъствието на мента навсякъде. Особено ми хареса една напитка - пресечено мляко с много ситно накълцани листенца мента и още подправки.
Но когато пристигнаха ястията - като се започне от салатата и се стигне до последното ..... от нито едното не успях да хапна повече от две хапки. Мисля, че това се дължеше на една много специфична подправка, но не й знам името - зелена, малко прилича на магданоз, но има адски тежък вкус. Не е лютива, нито кисела, а по-скоро задушава със самата си миризма. Бяха поръсили с нея всичко, дори и хлебчетата.
Имате ли си идея какво е било? Аз, както се досещате, не съм навътре в индийската кухня, но ми е интересно.
| |
| |
|
|
|