|
Тема |
Re: Претакане на киселото зеле [re: portico] |
|
Автор |
BullDog (Bulgarian Dog) |
|
Публикувано | 04.09.12 21:56 |
|
|
Като каза "балкона" се сетих, че още преди м-найсет години братовчед ми разработи една технология, с бидона на балкона, близко до прозореца, и в бидона има един маркуч (а.к.а маТркуч по някои крайща), дето стига до дъното, другия край стърчи нагоре.
Два - три пъти седмично прозореца се отваря (за да не се излиза на балкона, че може да е студено или да вали сняг, отделно че вратата е облепена да не духа много през процепите), закача се маркуча за една "помпичка", която пък се задейства от нормална ел. домашна бормашина, нещо като , и за няма и 5 минути зелето е преточено - помпата смуче (ех, как хубаво звучи) чорба от дъното и просто я излива отгоре в бидона
Ей така, седиш си, няма напъни някакви, просто с пръста на бормашината - бзззззззззззззззззът ... готово!
Втасалото зеле също се вади през прозореца, кеф ти сърмички, кеф ти на ситно нарязано с червен пипер, олиице и рИкийка, естествено ...
|
| |
|
|
|